wypróbować. Powiem szczerze że jest pyszny, aromatyczny i bardzo szybko znika ale to chyba dobrze bo po to robimy smakołyki aby wszystkim smakowały. Nie ma przy nim za dużo pracy a efekt piorunujący. Zajadałam go ostatnio z tortillą, znakomity będzie także do makaronu, polecam. Keczup z cukinii. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDość dawno nie wstawiałam żadnych przepisów, to dlatego, że byłam zajęta pracą i praktykami ze studiów, ale dzisiejszym przepisem chcę to wynagrodzić. Siedząc w domu i przeglądając przepisy mamy wpadłam na pomysł, żeby połączyć kilka z nich i tak właśnie powstało to pyszne (dość słodkie ) ciasto :) Zachęcam do spróbowania oraz do tworzenia własnych kompozycji, bo przez takie łączenie ulubionych
Banana Smilesbakalii, orzechów i płatków owsianych. Posłodzone miodem i masłem orzechowym – czyli naturalnym „słodzikiem”. Takie kuleczki możemy zabrać ze sobą do pracy lub szkoły i zjeść kiedy dopadnie nas ochota na coś słodkiego Post Kuleczki energetyczne z bakaliami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujekole barw, hihiii ;) Kiczowatych 'upiększaczy' do stylizacji cd. ;) Materiały w kolorach tęczy ;) Tacki, deski i deseczki, z przewagą ulubionego drewna <3 A tak wygląda stanowisko pracy, na którym dzieje się magiczna gra światła z cieniem :) A sielski domek i reszta... No cóż "człowiek musi gdzieś dążyć; gdy osiągnie cel, odczuwa zwykle niepokój
Kraina Miodem Płynącaprostokąty pokroiłam i mini roladki z nich zrobiłam. Czas na ich przygotowanie maksymalnie zmniejszyłam i jeszcze obiad ugotować zdążyłam. Takie drożdżówki do szkoły, pracy czy na imprezę będą w sam raz, malutkie, smaczne, do zjedzenia na dwa, jeden raz. Składniki: nadzienie: 300 g bardzo drobnych wiórek kokosowych, 200 ml mleka kokosowego 100 g cukru
Moniki Smakołykiżyjących żubrów zabito około 300). Dopiero car Aleksander I ponownie objął puszczę ochroną. Niestety nie na długo, po upadku powstania listopadowego w 1831 roku kiedy wszyscy pracownicy leśni stracili pracę nie było komu chronić puszczy. Po jakimś czasie przywrócono ochronę żubra, ale jednocześnie masowo polowano na niedźwiedzie, wilki, rysie. Dopiero w 1888 roku ponownie uznano teren puszczy za własność cara
królestwo garówBezglutenowy makaron ze szparagami, pomidorkami i serem ricotta aromatyczne, lekkie i pyszne danie. Idealna na zimno jako sałatka np. do pracy, ale równie dobrze smakuje na ciepło. Prosta w wykonaniu i bardzo smaczna. Polecam SKŁADNIKI: 150 g makaronu bezglutenowego – np. Gnoccho Sardo Garofalo (klik) 1 pęczek zielonych szparagów 8-10 pomidorków koktajlowych 8-10 czarnych oliwek
Kuchnia bezglutenowagdzieś w necie w wersji glutenowej - wezwanie do przerobienia na bezglutenowe dość proste... i musiałam je zrobić! Ciasto smakuje niebiańsko - było hitem u mnie w domu i pracy. Jest dość czasochłonne, ale uwierzcie - naprawdę warto! Lekkie, przepyszne letnie ciasto, które koniecznie musicie spróbować. SKŁADNIKI: spód: 1/2 porcji ciasta kruchego z tego przepisu lub bezglutenowe ciastka typu petitki Warstwa
Kuchnia bezglutenowaktóre w zależności od ilości koktajlu, bądź zupy-krem można zabierać ze sobą w odpowiednim pojemniku, lub zwyczajnie przechować je w lodówce do następnego dnia. Koktajle często zabieram do pracy lub zjadam w postaci gęstego smoothie. 1/2 awokado 1 mały banan 1 miarka odżywki białkowej (można pominąć) 300 ml mleka kokosowego Wszystkie składniki blendujemy i gotowe!!! Zachęcam do obserwowania mojego
Tetiisherijogurtu, jeśli jest za gęsta dodaj odrobinę mleka. W MIĘDZYCZASIE PRZYGOTUJ gofrownicę- posmaruj delikatnie blaszki olejem i rozgrzej. GOFRY SMAŻ NA rumiany kolor, gotowe, wystudzone śmiało możesz zabrać do pracy lub szkoły na drugie śniadanie
Kuchnia bezglutenowa Loligalantyna z kurczaka Jest to danie które wymaga odrobiny pracy, ale smak gotowej potrawy z nawiązką zrekompensuje nam włożony w przygotowanie posiłku trud. Zwłaszcza kiedy, jako dodatku do farszu, użyjemy domowej pasty z pieczonych warzyw. Ajwar, bo to właśnie o tej paście mowa, doda naszemu daniu
Miód i pieprzgluten to złoooo, że od pieczywa się tyje, to ja wiem swoje i koniec! Nie zrezygnuję z pieczywa. Nie jem pół bochenka dziennie. Jem kromkę rano, ewentualnie drugą w pracy lub na kolację. Nie wyobrażam sobie jajecznicy bez kromki chleba, ogórka kiszonego bez chleba ze smalcem od czasu do czasu, grzanek w zupie czosnkowej. Kanapka do szkoły to lepszy wybór
bistro mamamiesięcy niczego nie zapisywałam na przenośnym dysku, więc wszystko poszło.....w cholerę :(. Biegałam od jednego informatyka do drugiego z wyjętym twardym dyskiem, bo serce mi się kroiło - tyle mojej pracy przepadło (mam ochotę wyrazić się inaczej). Zawsze padała jedna odpowiedź : tutaj niczego nie ma, bardzo mi przykro...ZAŁAMANA!!! Miesiąc temu po kilku dobrych latach od studiów, spotkałam się z moim
Nie tylko w kuchnioregano – niezwykle aromatyczny i soczysty. Moich gości zaskoczył, a nie ukrywam, że podawałam go „z pewną dozą nieśmiałości”. Kurczak w cytrynie i oregano wymaga nieco pracy (zwłaszcza, jeśli nie macie patelni, którą możecie wstawić do piekarnika), ale jest naprawdę wart zachodu. Cytryna i oregano lekko doprawione cukrem tworzą doskonałe połączenie, bardzo orzeźwiające. Kurczak w cytrynie z oregano
Pociąg Do Kuchni