grubą skórkę. Zerwany wcześniej dojrzewa elegancko w domu na parapecie. Kwaskowaty, ale mało aromatyczny. Dużo pestek, stosunkowo mało miąższu, soczysty. Dla mnie lepiej wygląda niż smakuje. Nie znalazłam dla niego szczególnego zastosowania, dodawałam go jako wypełniacz do innych, bardziej aromatycznych odmian. Z racji swojej wielkości nada się na marynaty i do kiszenia (w całości). 13 Red Pear Pomidorowa klasyka(...)podwiązywania. Żebrowany czerwony pomidor, ładnie schodzi z niego skórka, nawet bez parzenia. Bardzo słodki, prawie bez kwaśnej nuty z maślanym, wręcz kremowym posmakiem. Dzieci-niejadki na pewno dadzą się do niego przekonać. Dla mnie trochę zbyt maślany, jedzony samodzielnie po kilku kęsach robi się najzwyczajniej w świecie… mdły. KTO Z TEJ PULI ZOSTAJE U MNIE NA PRZYSZŁY ROK? Costoluto
Karo in the Kitchenżeby napisać, ale albo brakowało sił, albo coś innego. Nie będę się tu usprawiedliwiać. Przez ten czas od mojego ostatniego napisania upały odeszły, zrobiło się znacznie chłodniej i jak dla mnie bardziej znośnie. Nigdy nie byłam zwolenniczką upałów, co więcej, takowe mnie strasznie męczą, zaraz kręci mi się w głowie, jest mi słabo, gdy postoję chwilę na słońcu, więc wraz(...)oczywiście nie ma się czasu, chęci i możliwości na długie stanie w akademickiej kuchni. Makaron z tuńczykiem jest wyjątkowo niewymagający, szybki a jednocześnie smaczny. Mam to szczęście, że dzieci akceptują właściwie wszystko co im podam i jedzą bez marudzenia (czasem się zdarza, ale rzadko). Nie boją się nowych smaków. Pomyślałam, że sam wygląd tego dania może nie zachwyca, ale ugotowałam
dom-agi.plPyszne i banalnie proste do zrobienia,tym bardziej teraz kiedy czosnek niedźwiedzi już pięknie wyrósł .Czosnek niedźwiedzi jest bardzo aromatyczny,ale jeszcze dla wzmocnienia smaku dodałam ząbki czosnku i wyszły rewelacyjne,dzieci zjadały je same bez niczego ..Ale spokojnie jak nie macie czosnku niedźwiedziego to możecie pominąć i będą tradycyjne bułeczki . Polecam gorąco
Swojskie jedzonkozjedzone w nadmiarze mogą wywołać biegunkę! Te twarde natomiast - zapobiegają biegunkom dzięki dużej zawartości garbników. Obecność boru wspomaga przyswajanie wapnia w organizmie - to ważne dla osób, które muszą szczególnie dbać o kości, czyli dzieci i osób narażonych na osteoporozę. Uczcijmy sezon gruszkowy! Do zobaczenia
Gary Bez dnalepiej niż na specjalnej blaszce do pizzy (takiej z dziurkami). Też taką mam, stąd porównanie. Najczęściej pizzę robimy w sobotę, bo wtedy jest czas, dzieci nakładają swoje ulubione składniki. Pierwsza pizza najczęściej jest dla nich, a jej resztki i druga cała dla mnie i męża. I oto moja ulubiona pizza. Jak to powiedział kiedyś jeden z klientów włoskiej restauracji
bistro mamapieczenia. Od dziecka kochałam kuchnie. Uwielbiałam pomagać rodzicom przy przygotowaniach do obiadu, lepieniu pierogów, miksowaniu ciasta itp. Dziś to ja jestem mamą dwójki najwspanialszych dzieci pod słońcem. Dziś to ja gotuje i piekę dla nich i reszty rodziny wkładając w to całą pasję i serce. Założyłam blog z pasji i miłości, którą chce się podzielić z Wami moimi czytelnikami
Słodkie okruszkipojęcia, ale wiem jedno, że życie tutaj potrafi dać niezłego kopa i my, zwykli ludzie, którym nie dzieje się szczególna krzywda, mamy po prostu szczęście! Dzieci, nastolatkowie umierający na raka, to jakiś koszmar! Koszmar dla rodziców, dla przyjaciół, koszmar dla nich samych. To jest tak cholernie niesprawiedliwe.. Obejrzyjcie film "Gwiazd naszych wina" i podzielcie się ze mną swoimi spostrzeżeniami
MamaOskarkasezon i są najtańsze. Producent jest w stanie uzyskać wówczas najlepszy smak, a i dochód ze sprzedaży będzie większy. Kurczak w sosie to dla nas obiad , który przygotowuje się naprawdę szybko. Kiedy dzieci pytają co na obiad? A ja zerkam na zegar i okazuje się, że ich małe brzuszki za kilka chwil będą obrzydliwie głodne - stawiam na kurczaka. Coś szybkiego
MamaOskarkaZapraszam na pyszne i niezwykle aromatyczne risotto z porem oraz suszonymi pomidorkami. Zrobiłam wersję dla dorosłych z białym winem. Jeśli risotto będą jadły dzieci to zamiast wina możemy dodać większą ilość bulionu. Polecam Składniki: 1 torebka ryżu białego (125g)-można dać ryż do risotta ale ja nie miałam 120 g pora (biała część) 1 cebula 1 łyżka oliwy 1 ząbek
słodkie i nie tylko historie kulinarneKinder chocolate to ulubione czekoladki większości dzieci. Likier z kinder chocolate nie nadaje się jednak dla osób poniżej 18 roku życia ponieważ ma w sobie alkohol. W kuchni już podczas podgrzewania likier zabójczo pachniał, a zapach czekoladek unosił się po całym mieszkaniu. Likier musi po przygotowaniu być 4 tygodnie w lodówce jednak warto, warto czekać. Smak ma delikatny posmak czekoladek
Kuchnia w oparachBabeczki to jedne z najprostszych wypieków i zawsze się udają, ich przygotowanie nie wymaga zbyt dużego czasu pracy. Uwielbiają je zarówno dzieci jak i dorośli. Nie są zbyt słodkie, więc dla smakoszy słodyczy polecam posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub rozpuszczoną czekoladą. Wilgotne w środku, długo zachowują swoją świeżość. Polecam :) Składniki na 12 babeczek: * 2 szklanki mąki pszennej * 1 łyżeczka
Zrób to smacznieciekawa jak smakuje ciasto ze szpinakiem ale obawiałam się, że nie przypadnie do gustu mojej rodzince, ze względu na kolor i dodatek zielonego warzywa. Moje dzieci nie pokochały nowego wypieku, więc całe ciasto jest dla mnie. Julka stwierdziła, że dobre ale nie ma ochoty na więcej, mały zjadł tylko porzeczki i borówki, reszty rodzinki nie było w domu
KurnikowoPrzepyszne ,słodkie drożdżówki zapamiętane z dzieciństwa.Przepis bardzo polecam.Takie bułeczki przygotowałam dla mojej rodzinki.Znikły bardzo szybko w otwartych buziach dzieci i brata
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDelikatny i kremowy hummus z niewielką ilością pasty tahini oraz pysznym serkiem mascaropne. Jest to wersja niezwykle uniwersalna w smaku.. uwielbiana przez Dzieci! Czas przygotowywania: 5 minut Ilość porcji: do zajadania dla 6-8 osób
AniaGotuje.pl