Pizzę robię w domu bardzo często - bo kto jej nie lubi? Moje dzieci mogłyby jeść ją na okrągło. Wypróbowywałam już różne przepisy i ten jest zdecydowanie
Swojskie jedzonkoW tę pogodę rozgrzewająca zupa jest w sam raz! Krupnik jaglany dziś w mojej kuchni powstał. Aromatyczny, gorący, sycący, z dokładką zaliczony. Krupnik na wywarze mięso
Zasmakuj KuchniJakiś czas temu mojej córce zachciało się lodów, a wiecie, że ja wolę zrobić domowe, aniżeli przyzwyczajać ją do tych sklepowych, których staramy się unikać. I
Di gotujeKotlety mielone uwielbiam, rodzina też, serwuję je często z dodatkami rozmaitymi. Powstają wszelakie wersje kotletów np. z dodatkiem warzyw: cukinii, marchwi, papryki, kukurydzy, z ryżem lub
Zasmakuj KuchniKnedle ze śliwkami to potrawa znana chyba w każdym domu. Ja postanowiłam przygotować ją w wersji bez białego cukru, jednocześnie nie pozbawiając słodyczy, z której knedle
Moja DelicjaPrzepis na te ciasteczka jest banalnie prosty, a ciacha wychodzą przepyszne. Baaardzo maślane, kruche, z delikatnym cytrusowym posmakiem i z przepyszną żurawiną w środku. Jeśli Wasze
Smaki Armine“ Owocowe historie. Desery i Przetwory bez cukru ” to najnowsza książka, której jestem współautorem. Specjalnie na jej potrzeby przygotowałam i samodzielnie sfotografowałam 55 pysznych potraw
Moja Delicjaobróbka termiczna mięsa indyczego nie powoduje obniżenia wartości odżywczej obecnego w nim białka mięso z indyka szczególnie polecane jest przy alergiach oraz dietach niskokalorycznych. Poza tym jest dobre dla małych dzieci, kobiet w cięży i karmiących, osób starszych, chorych na nadciśnienie, miażdżycę oraz dochodzących do zdrowia po chorobach Ciekawostki: dużą zaletą mięsa indyczego jest mała ilość kalorii w porównaniu
Kuchnia MagdaLenyobróbka termiczna mięsa indyczego nie powoduje obniżenia wartości odżywczej obecnego w nim białka mięso z indyka szczególnie polecane jest przy alergiach oraz dietach niskokalorycznych. Poza tym jest dobre dla małych dzieci, kobiet w cięży i karmiących, osób starszych, chorych na nadciśnienie, miażdżycę oraz dochodzących do zdrowia po chorobach Ciekawostki: dużą zaletą mięsa indyczego jest mała ilość kalorii w porównaniu
Kuchnia MagdaLenyPigwa zwana polską cytryną, doskonale sprawdzi się w okresie jesienno zimowym, w postaci syropu, jako dodatek np. do herbaty. Owoce pigwy zawierają znacznie więcej witaminy C
Kuchnia z widokiem na ogródPyszny shake czekoladowy – koktajl czekoladowy z mrożonego dojrzałego banana, świeżych daktyli, masła orzechowego i mleka roślinnego. Słodki, a bez cukru . Obłędnie czekoladowy, ale zdrowy i
Moja DelicjaPlacuszki twarogowe z jabłkiem i cynamonem to doskonała propozycja na pożywne śniadanie, podwieczorek oraz kolację. Idealnie smakują na ciepło i po ostygnięciu. Ich mocno twarogowy smak
Di gotujeRozmaite leczo warzywne to zawsze udany obiad na kilka dni. Jak bigos – im starsze danie tym lepsze, bynajmniej ja tak uważam. Warzywa przechodzą własnym smakiem
Zasmakuj Kuchni