przepis. Pizza na świeżych drożdżach z kiełbasą krakowską z dzika, ogórkiem i kukurydzą. Tak prosto i tak pysznie. Z podanego przepisu przygotowałam dwie pizze. Jedną małą w wersji minimalistycznej dla dzieci (coś na kształt pizzy Margherita ), a drugą dla mnie i męża z pyszną kiełbasą. Obie pizze znikły w mgnieniu oka. Polecam i wam. Do pizzy dodałam pyszną kiełbasę krakowską
Słodkie okruszkiimbir najlepiej oskrobać nie obierać). Całość zalać miodem i odstawić na 48 h. Po tym czasie przecedzić do słoika lub butelki. Syrop przechowywać w lodówce ok 14 dni. Dla dzieci powyżej 1 roku życia podaję łyżeczkę dziennie, dla dorosłych w czasie przeziębienia do 3 łyżeczek na dobę. Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje
Kulinarne przygodyAutorka książki to tak naprawdę Jan Page, tylko ukrywa się ona pod pseudonimem Jess Ryder. Jest ona pisarką, scenarzystką, dramaturżką i nagradzaną producentką telewizyjną. Po latach tworzenia dla dzieci postanowiła spróbować swoich sił w pisaniu książek dla dorosłych i jak na razie z doskonałym skutkiem :-) Jennifer i Nick to przykładne małżeństwo, które doskonale się uzupełnia i rozumie. Niestety pewnego dnia
kruche babeczkiforma uzupełnienia dziennej porcji warzyw i owoców. Przy ogromnej różnorodności składników smoothies nie pozwalają się sobą znudzić. Dla lubiących słodycze idealne będą te bardziej słodkie od użytych owoców (świetne dla dzieci które kręcą nosem na widok jakiejkolwiek zieleniny!) Dla wytrawnego podniebienia – smoothies z przewagą warzyw i mocnych smaków. To smoothie jest aksamitnie miękkie i kremowe – zastąpi nie tylko posiłek
Karo in the Kitchenuzupełnienia dziennej porcji warzyw i owoców. Przy ogromnej różnorodności składników smoothies nie pozwalają się sobą znudzić. Dla lubiących słodycze idealne będą te bardziej słodkie od użytych owoców (świetne szczególnie dla dzieci, które kręcą nosem na widok jakiejkolwiek zieleniny!) Dla wytrawnego podniebienia – smoothies z przewagą warzyw i mocnych smaków. Można prawie dowolnie mieszać surowe warzywa z owocami, wzbogacać o sypkie dodatki
Karo in the Kitchenjest bardzo popularne w sieci. Przymierzałam się do jego zrobienia bardzo długo. Upiekłam i jedynie co mogę Wam powiedzieć to koniecznie musicie upiec. Bardzo smaczne.! Nie jest to ciasto dla dzieci ze względu na dużą zawartość alkoholu, ale dla dorosłych idealne. W zakładce CIASTA na moim blogu znajdziecie przepisy na inne smaczne ciacha, które Wam polecam. Dodatkowo 350 g suszonych
O kuchni z uczuciemWitam Was serdecznie w Nowym Roku moi mili. Ja postanowiłam zacząć go od klasyki. Ptasie mleczko często robiła nam mama, wszyscy uwielbialiśmy jego delikatny piankowy smak
Cynamonowe szczęścieWszystkie podzielone są na kategorie: śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, przekąski i kolacja, a w każdej z nich mnóstwo smakowitości. Wiele przepisów w książce oznaczonych jest pieczątką „Polecane dla dzieci”, stąd możemy być pewni, że danie jest dla naszych maleństw odpowiednie. Ponadto każdy przepis zawiera komentarz wyjaśniający korzystne dla zdrowia działanie użytych w nim produktów, czas przygotowania, ilość
Be Fit Be Strongmlekiem, do uzyskania jednolitej zawiesistej konsystencji. Dodajemy do smaku kilka kropel soku z cytryny i wedle upodobań odrobinę cukru. Tak przygotowany koktajl wlewamy do małych miseczek i zamrażamy, dla dzieci świetnym rozwiązaniem są lody na patyku. A dla niecierpliwych szklanka orzeźwiającego koktajlu do wypicia
Lubię to gotujęJuż w pierwszym tygodniu wakacji Kulinarna Akademia Dwóch Sióstr zabierze... Artykuł 27 CZERWCA – 1 LIPCA – KULINARNA AKADEMIA DWÓCH SIÓSTR – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEKwiaty czarnego bzu można nie tylko wykorzystać do przygotowania słodkiego i zdrowego syropu dla dzieci, ale również przygotować z nich można coś dla osób dorosłych ;-) Dzieciaczki popijają pyszny syropek , a my delektujemy się czymś nieco mocniejszym- zapraszam do wykonania. SKŁADNIKI: - 50 baldachów kwiatów czarnego bzu - 2 litry wody - 2 kg cukru - 4 cytryny - 2 litry spirytusu Zrywam ładne, rozwinięte baldachy
WielopokoleniowoWróciłam do Przerwy po niespełna 2 tygodniach. Miałam przyjemność wziąć udział w rodzinnym, niedzielnym obiedzie. I wiecie jak było ? Niesamowicie ! Na dzieci czekała moc atrakcji, opiekunka i specjalne menu dla dzieci. Na dorosłych – pyszny, niedzielny obiad. Szefem kuchni jest Monika Gwiazda – uczestniczka ostatniej edycji kulinarnego show – Top Chef. Wierzę w to, że to miejsce osiągnie ogromny sukces
Moja pasja smakudrużynie. To doskonała okazja do spotkań w gronie rodziny czy ze znajomymi. Menu mam już gotowe, postanowiłam zadbać także o napoje, które będą królować podczas Mistrzostw. Nie zabraknie tych dla dzieci i dorosłych. Na początku tygodnia przygotowując menu dla kibica , postanowiłam, że pojawią się także wina, najlepsze, popularne i w dobrych cenach, z szybką dostawą, bo przecież Euro
Moja smaczna kuchniapewnie ulubioną pizzę, tudzież ulubioną pizzerię. W pobliżu naszego domu jest jedna, którą odkryłam oczywiście dzięki pewnemu blogerowi ;) Zawsze chętnie tam wracamy. Czasem jednak przygotowuję pizzę w domu. Dla dzieci zawsze z szynką, ewentualnie z dodatkiem ananasa. Dla nas kombinuję już bardziej. Tym razem wybrałam szparagi i por. Bardzo fajne połączenie. Przygotowałam też drugą wersję z mniej klasycznym białym sosem
zadanie-gotowanieWrzesień, dla dzieci skończyły się wakacje, rozpoczął się rok szkolny. Dla mnie i mojej rodzinki też dużo zmian. Ja wróciłam do pracy, po półtora rocznej nieobecności, a mój synek poszedł pierwszy raz do żłobka. Skończyło się siedzenie w kuchni i wymyślanie nowych potraw, opracowywanie przepisów. Taka kolej rzeczy. Nie będę z tym walczyć, tak ma być i koniec. Bardzo będę
moj przepis na