Przypadkowe zakupienie kapusty włoskiej zaowocowało przyrządzeniem gołąbków. Jak zwykle w trochę innej wersji;) Niestety ja nie mogę ich jeść, ze względu na moją przymusową dietę :( ale Narzeczony zajada się ze smakiem i mówi, że są pycha:) Gołąbki bez mięsa, a mimo to pyszne i sycące. Dodatek kasz sprawia, że są o wiele zdrowsze od tych tradycyjnych. Są bogatym źródłem
pyszne zdrowościDiety Metabolic Balance ciąg dalszy. Zamarzył mi się sos lub pesto. Chwila namysłu, chwila w kuchnie i jest :) Moje pesto jest odchudzone bo chciałam by służyło za sos, dlatego zamiast większej ilości oliwy dodałam wody. Ze smaku nie traci nic, jest pyszne, zdrowe i błyskawicznie się przyrządza. Jeśli chcesz pesto do kanapek, po prostu nie dodawaj wody - będzie bardziej gęste
pyszne zdrowościGeneralnie pierogów nie lubię. Zawsze uważałam, że ta potrawa jest zaklejająca i ma niewiele wartości odżywczych. Wczoraj, w ramach odstępstwa od ścisłej diety, spróbowałam pieroga z pokrzywą - całkiem smaczny był, ale więcej bym nie zjadła bo to insulinowa bomba a mi przecież nie wolno. Pomyślałam więc o przepisie na pierogi zdrowsze, z ograniczoną ilością węglowodanów. Początkowo zastanawiałam się czy jest
pyszne zdrowościchemii. Poza tym ekologicznym kurom żyje sie lepiej :) Jeśli nie macie dużo czasu na śniadanie, nie martwcie się, tego omleta robi się błyskawicznie. Oczywiście nadaje się dla osób na diecie niskoglikemicznej :) Składniki: 3 jajka 3 łyżki mąki sojowej 1 łyzka mąki gryczanej 1 łyżeczka przyprawy piernikowej szczypta stewii dodatki - ja zjadłam z pomarańczowym dżemem 100% i syropem z agawy - trzeba
pyszne zdrowościchlebek z 1 kg mąki..zmieszałam mąkę pszenną z mąką żytnią...dodałam również nasiona konopi . Nasiona konopi łuskane znane jako siemię konopne to ciekawy i cenny dodatek do codziennej diety. Zastosowanie: stanowi doskonałe urozmaicenie każdej potrawy. Polecany jako dodatek do musli, sałatek, koktajli. Idealny jako posypka m.in. do kasz, kanapek. Można używać jako składnik domowych wypieków. 75 dkg mąki
Moje domowe kucharzeniedziwnego, ale skutecznie wzbudzało zainteresowanie Tak jak napisałem na początku był to kolejny krok do zrzuceniu kilku kilogramów, chociaż przesadnie gruby nie byłem. Wiązało się też to z dietą jaką sobie narzuciłem, odstawione białe pieczywo, cukier, sól, mączne rzeczy, fast foody, masło, ziemniaki i zwiększenie owoców, warzyw i surówek wszelkiej maści. Jadłem raczej mięso plus warzywa, bez żadnych zapychaczy. Ciągnęło
Bananowe Polewitaminy C, A, PP i z grupy B. Brokuły są bogate w fosfor, wapń, potas, żelazo i siarkę. Zawierają także kwas pantotenowy i foliowy. Nie powinno ich zabraknąć w diecie chorych na anemię i cukrzycę. Działają korzystnie na oczy i wzmacniają stawy
My Chcemy Jeśćlekkostrawnym warzywem. Korzystnie wpływa na układ pokarmowy i krążenia. Pieczarki pomagają wzmocnić odporność organizmu. Pozytywnie wpływają na układ krążenia. Bez wyrzutów sumienia mogą je jeść osoby będące na diecie odchudzającej. Zawierają prowitaminę D oraz witaminy z grupy B. Są bogate w sole mineralne - żelazo, selen, fosfor, potas i miedź. Czerwona papryka to skarbnica witamin i składników odżywczych. Zawiera
My Chcemy JeśćWedług badań Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej statystyczny Polak zjada niewiele ponad 12 kg ryb rocznie. Warto wzbogacić dietę o ryby. Można zacząć od tuńczyka. Oto przepis na łatwą i pyszną sałatkę. Składniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 1 cebula 3 ogórki kiszone 2 jajka na twardo 1 opakowanie białego serka np. Bieluch sól pieprz
My Chcemy Jeśćminut. Ciasto należy dobrze wystudzić, ponieważ na zimno lepiej się kroi. Porcje ciasta można podawać polane syropem klonowym lub jogurtem naturalnym. Kaszy gryczanej nie powinno zabraknąć w diecie. Jest bogatym źródłem dobrze przyswajalnego białka, błonnika, kwasu foliowego i aminokwasów. Zawiera witaminy z grupy B, E, P i PP oraz fosfor, magnez, wapń, żelazo, jod, miedź i cynk. Poprawia pracę
My Chcemy Jeśćbogatym źródłem skrobi i białka roślinnego. Zawierają witaminę C, A, E i z grupy B. Znajdziemy w nich potas, magnez, wapń, cynk i żelazo. Ziemniaki powinny znaleźć się w diecie osób z nadciśnieniem i chorujących na cukrzycę. Pomagają także w problemach z układem pokarmowym. Unikać ich powinny osoby cierpiące na choroby nerek
My Chcemy Jeśćryżem. Dorsz to chuda ryba. 100 g to zaledwie 80 kalorii. Z tłuszczu dorsza produkowany jest tran, który poprawia pamięć i zapobiega chorobom serca. Jest to ważny składnik diety dzieci - wspomaga prawidłowy rozwój umysłowy i ruchowy. Dorsz zawiera witaminy z grupy B, A, E oraz PP i jod. J est bogatym źródłem kwasów omega 3 i omega 6. Kwasy omega
My Chcemy Jeśćbłonnik. Dobrze wpływają na pracę układu krwionośnego, nerwowego, hormonalnego i pokarmowego. Suszone figi działają kojąco w bólu gardła i mogą działać przeciw osteoporozie. Nie powinno ich zabraknąć w diecie osób starszych, kobiet po menopauzie, dzieci i palaczy. Orzechy włoskie to samo zdrowie. Zawierają cenne kwasy omega 3, sterole roślinne oraz wartościowe białko. Dzięki zawartości fosforu, miedzi, manganu i kwasu
My Chcemy Jeśćmnóstwo białka. W 100 g znajduje się go ponad 8 g. Zawiera także potas, który dobrze wpływa na serce i układ krwionośny. Dzięki zawartości żelaza ciecierzyca jest wskazana w diecie osób z anemią. Jest bogata w błonnik i wspomaga pracę układu trawiennego. Nie zawiera glutenu. O dobroczynnej mocy bakłażana można przeczytać w przepisie na bukiet warzyw z patelni
My Chcemy Jeść