dietetycznie - 10080 przepisów (strona:212/672)

We dwoje dajemy rade! 144

sałatki i sosy.. ON - mięso, mięso i jeszcze raz mięso, a z warzyw najbardziej lubi kiełbasę :) Dlatego też, strona ta będzie zawierała mocno zróżnicowane przepisy, zarówno na zdrowe, dietetyczne potrawy, jak i na cięższe dania o znacznie większej kaloryczności. Nie znaczy to jednak, ze nie potrafimy gotować razem! Bardzo często spotykamy się w naszej malutkiej kuchni i tworzymy dość

Kuchnia od dwojga
Krem z dyni z indyjskim akcentem 162

indyjskich, jakże aromatycznych przypraw, powoduje, że zupa nie wymaga przygotowania na bulionie, dzięki czemu jej wartość energetyczna pozostaje wciąż na tyle niska, aby można było uznać ją za dietetyczną :) Smacznego

Kuchnia od dwojga
Ślimaki ziemniaczane 274

dietetyczne, ani bogate w witaminy, są za to wyśmienite w smaku. Ślimaki z ziemniaków, mąki i parmezanu smażone na oleju rzepakowym. Chrupiące jak frytki, pyszne w środku idealne z sosem tzatziki lub czosnkowym. Fantastyczne jako dodatek do obiadu lub przekąska do filmu. Moje dzieci za nimi przepadają, Wy również w nich przepadniecie :) Czas przygotowania: 20 minut + czas na gotowanie ziemniaków

Kolizje Smaków
Sztuka Jedzenia 193

Catering dietetyczny powinien oszczędzać nasz czas, karmić wartościowo i opiekować się naszym organizmem. Specjalnie dla Was przetestowaliśmy Catering Sztuka Jedzenia - sprawdźcie naszą opinię. Artykuł Sztuka Jedzenia pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Czerwona kapusta zasmażana 156

Lekko kwaskowata i koniecznie z zasmażką. Do mielonych kotletów lub panierowanych schabowych jak trza! Podobne danie przyrządzam z białej kapusty . Kocham kapustę w każdej postaci i w każdym kolorze! Dietetyczna i zdrowa. Idealna na surówkę lub gotowania. Czerwona kapusta z zasmażką Składniki: 1 główka kapusty 200 ml wody 2 duże czerwone cebule 3 łyżki octu balsamicznego 4 nasiona angielskiego ziela

codojedzenia
Domowe kotlety sojowe 131

szczędzimy, gdyż soja sama w sobie jest dość mdła. Następnie dodajemy jajka i całość mieszamy na jednolitą masę, z której formujemy kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej (w wersji dietetycznej mogą to być otręby) i smażymy na oleju z obu stron na złoto

e-PrzepisyKulinarne
Potrawka z kurczaka 196

dzieci. Gotowany kurczak w rosole z warzywami, z sosem sporządzonym na wywarze z gotowania. Sos przygotowany na białej zasmażce, często z dodatkiem żółtka. Danie bardzo delikatne w smaku i dietetyczne. Świetny sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa z rosołu. Potrawkę możesz wzbogacić dodatkiem warzyw: zielonego groszku, brokuła, marchewki czy kalafiora. Składniki: 1 kurczak 1 pęczek włoszczyzny bez kapusty 1 łyżka mąki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Surówka obiadowa 511

wszystkich klusek. Do kopytek lubię tradycyjną surówkę z kiszonej kapusty lub zasmażaną kapustę. Polecam też inne przepisy na surówki: Surówka z kiszonej kapusty bez cebuli Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka do ryby smażonej Surówka z kapusty pekińskiej surówka z modrej kapusty . surówka z młodej kapusty surówka z warzyw z papryką Jak przygotować

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów 164

przyszłość", aż po efekt końcowy, czyli gotową wędlinę. Natomiast dietetyk współpracujący z Sokołowem, Agnieszka Piskała opowiedziała nam o zasadach prawidłowego zbilansowania codziennej diety. Pokazała nam również na jakiej zasadzie Dietetyczny dzienniczek bieżącego notowania pomaga z uniknąć błędów, które popełniamy w czasie diety. Uczestnicy warsztatów mieli także możliwość wzięcia udziału w profesjonalniej analizie składu ciała. W trakcie warsztatów mogliśmy spróbować niektórych

Kulinarne przygody Gatity
Zasady zdrowego odżywiania 157

zawartych w niej dobroczynnych składników odżywczych. Czasami lepiej zjeść coś złego, chociażby ociekającego tłuszczykiem hamburgera, rozkoszując się jego smakiem i dokładnie przezuwając każdy kolejny kąsek, niż połykać najbardziej dietetyczne danie w pośpiechu, ze ściśniętym żołądkiem, czytając przy tym oburzonego maila od rozdrażnionego klienta. W czym tkwi sekret zdrowego odżywiania się ? 1. Jedz posłiki w przyjemnej atmosferze. Odpręż się. Skoncentruj

MODA NA BIO
Babka 253

wiecie, przepisy, które „się udają” albo takie, których „nie da się popsuć” to zdecydowanie moje ulubione. Kolejną babciną cechą tego ciasta jest fakt, że do dietetycznych to ono raczej nie należy, ale to prawie zawsze idzie w parze z tym, że jest pysznie ;) Składniki: 5 jajek 250 g masła 250 g cukru 250 g mąki

Ciastkozercy
RECENZJA - English for dietetics - angielski dla dietetyków :) 175

English for dietetics" pozwolą na: przeprowadzenie wywiadu żywieniowego i ogólnomedycznego  dokonanie oceny żywienia i odżywienia pacjenta  omówienie diet wyrażanie poglądów na tematy zawodowe związane z leczeniem dietetycznym  dokształcenie języka angielskiego z dziedziny dietetyki  analizowanie i budowanie piramid żywieniowych  układanie diet oraz ich weryfikacje  poznanie nowego słownictwa  wzbogacenie dotychczasowej wiedzy o nowe treści

Zdrowie na języku :P
Sałatka śledziowa z burakiem - fit 253

ryba tłusta, tak naprawdę ma mało kalorii, w 100 g 160 kcal. Przyspiesza proces przemiany materii, podobnie jak proces spalania tłuszczu, poprawi pamięć i wzmocni serce. Proponuję wersję dietetyczną, bez dodatku majonezu. Składniki: 200 g śledzi 2 ugotowane czerwone buraczki 1 łyżka chrzanu ze słoiczka 70 g serka (0,2% tłuszczu) 100 g jogurtu greckiego/kwaśnej śmietany 2-3 ogórki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów 215

Agnieszka Piskała – dietetyk, ekspert ds. żywienia firmy Sokołów. Na podstawie Dzienniczków Bieżącego Notowania, wypełnionych wcześniej przez biorących udział w warsztatach kilku blogerów kulinarnych, zwróciła uwagę na popełniane nieświadomie błędy dietetyczne oraz omówiła najważniejsze zasady bilansowania diety. Każdy z uczestników warsztatów miał możliwość poddania się profesjonalnej analizie składu ciała, jak również otrzymał Dzienniczek Bieżącego Notowania, który po wypełnieniu może skonsultować

karmelowy
Rodzaje i typy mąk oraz ich wykorzystanie w kuchni 267

jednak zawsze pomoże Wam przed wyborem mąki na określony przez Was produkt finalny;D Typ mąki... Jest podstawowym kryterium określającym jakość mąki zarówno tę technologiczną jak i dietetyczną. Określany jest na podstawie zawartości popiołu (substancje mineralne pozostałe po całkowitym spopieleniu składników organicznych). Typ mąki to pozostałość popiołu w % pomnożona przez 1000. I tak np. typ mąki 2000 oznacza

Zasmakuj Kuchni