boki zbić tłuczkiem, obrócić i zbić z drugiej strony. Następnie każdy kotlet podwinąć i zbić końcówki, następnie formujemy w dłoniach w podłużne rolady (tak jak na kotlety de volaille (devolaj)). Każdą roladę obtaczamy najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej. Ponownie formujemy w dłoniach i odstawiamy. Smażymy na głębokim tłuszczu. Kolejno wyjmujemy kotlety
Kulinarne Przebojepół, ale nie do końca, tylko tak aby uzyskać większą pierś. Dokładnie rozbić. Posolić i popieprzyć. Nałożyć po 2 połówki pomidorów, pociętych w plasterki oraz połowę mozzarelli. Zwinąć jak devolaj'a. Obtoczyć w rozkłóconym jajku i w bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju, dobrze rozgrzanym, lecz na małym ogniu, aby mięso zdążyło się usmażyć w środku. Jeśli boicie się
CookYourselfW ubiegłą niedzielę na naszym obiadowym stole gościł devolay w panierce sezamowej. Panierka sezamowa była niezwykle chrupiąca i smaczna, bardzo fajnie komponowała się z delikatnym
Krakowskie smaki AniSprawdź inne wyszukiwania: