Zastanawialiście się czasami czym ozdobić tort, ciasto i przy okazji zutylizować zalegające w zamrażalniku białka? To już wam powiem.. można zrobić małe, śliczne kolorowe bezy
Bernika - moj kulinarny pamietnikskładniki: 250 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 ugotowane żółtka 80 cukru 150 g masła wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto, wkładamy do woreczka foliowego i
Domowy Smak JedzeniaSernik japoński to najdelikatniejszy ze wszystkich serników. Nazywany jest też sernikiem biszkoptowym lub bawełnianym ( Cotton Soft Japanese Cheesecake ). Ma lekką, piankową strukturę, dlatego w smaku i
Poezja smakuLody z gorgonzolą – genialne w smaku, proste w wykonaniu Gorgonzola to chyba mój ukochany ser z niebieską pleśnią. Lody z gorgonzolą powstały jako próba odwzorowania
Kuchnia na wzgórzuskładniki: 1000 g sera białego, zmielonego 200 g cukru 15 g cukru z wanilią 4 jajka 100 g masła, miękkiego 1 budyń waniliowy 3 łyżki mleka
Domowy Smak JedzeniaWitam Was w poniedziałek :) Co powiecie na rozpoczęcie tygodnia pysznymi słodkościami. Zapraszam Was na puszyste muffiny z jogurtem i mango , niezwykle lekkie, aromatyczne a jednocześnie proste
La grande e la piccola cuocaZapewne nie słyszeliście jeszcze o połączeniu świeżych owoców z herbatą w koktajlu, ale zapewniam, że ZAKOCHACIE SIĘ W TYM SMAKU, gdy już go posmakujecie! (adsbygoogle
Zdrowie i pysznie na talerzu06.05.2018 Od 2 tygodni mam piec chlebowy, który został wykonany we własnym zakresie. Nie znaliśmy się na budowie pieca chlebowego ale przy pomocy internetu, wiedzy starszych
gotuj ze mnąSkładniki: ciasto upieczone piernik kętrzyński 1 opakowanie, margaryna 150 gram, woda 3/4-1 szklanka, kakao 2 łyżki, dżem ze śliwek niskosłodzony 200 gram orzechy włoskie 3/4 szklanki
W Mojej Kuchni LubięBrownie z bakłażanów.🍪🍪🍪 BEZGLUTENOWE BEZ JAJEK Jak niedorzecznie by to brzmiało zestawienie bakłażany i czekolada wypada smakowicie. Powiem szczerze, jeżeli mi się udało, a mam dwie
MODA NA BIO04.05.2018 Łatwe w wykonaniu ciasto,bardzo smaczne,puszyste z możliwością zastosowania różnych mas do przełożenia. Sprawdza się również jako spód do tortów. Można zwiększyć porcję i
gotuj ze mnąskładniki: ok. 54 szt. krakersów (ilość zależy od ich wielkości) 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska) 1 łyżka mąki pszennej (płaska
Domowy Smak JedzeniaNa kwiatostan sosny sezon niestety jest bardzo krótki. Zbierając pędy, pamiętajmy aby nie wchodzic w szkodę – najlepiej zbierać na swojej lub zaprzyjażnionej działce, na której rosną
królestwo garówNo to prawdziwa bomba dziś na talerzu. Ciasto z ryżu, smakuje obłędnie, niczym najlepszy sernik kokosowy z jagodami. Pracy niewiele, smak obłędny, polecam zróbcie sobie takie
Moje Małe Czarowanie