desery - 58579 przepisów (strona:1397/3906)

Candy Pandas w DDTVN - aktualizacja 122

przygotujemy.  fot: Małgorzata Dusza Tematem będą kolorowe słodkości, które to swoje barwy uzyskają za pomocą naturalnych barwników . Pokażemy Wam także jak sprytnie udekorować ciasta i desery aby robiły szał a nie wymagały dyplomu na ASP 😃 Dlatego nadal prosimy o Wasze wsparcie i trzymanie kciuków bo nie będziemy oszukiwać jest to dla nas dość nerwowa sprawa 😖 Mamy nadzieję, że stresu

Candy Pandas
Muffinki czekoladowo-daktylowe 166

znajdziecie cukru ani białej mąki. Takie muffinki można przygotować również w wersji wegańskiej, wystarczy zamienić jajko np. na rozgniecionego banana. To idealna przekąska do pracy czy szkoły lub zdrowy deser w trakcie popołudniowego relaksu. Składniki (0k. 8 sztuk): 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 łyżki ciemnego kakao 3 łyżki ksylitolu/miodu (opcjonalnie) 200 g suszonych

Healthy food explorer
Kawa marocchino 175

samym dole umieszcza się nutellę. Caffe marocchino serwowana jest w małych przezroczystych szklaneczkach lub pucharkach. Patrząc na nią trudno czasami stwierdzić czy to jeszcze kawa czy może już deser. Kawa marocchino, określana czasami błędnie jako kawa marokańska z Marokiem, oprócz nazwy, ma niewiele wspólnego. Powstała w Bar Carpano we włoskiej Aleksandrii. W pierwszej połowie XX wieku, naprzeciwko baru, znajdowała się

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Mleczna kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem 250

Mleczna kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem Dziś mam dla Was pyszną i zdrową propozycję, która sprawdzi się zarówno na śniadanie, deser czy kolację. Lubicie kaszę jaglaną? Nie od dziś wiadomo, że jest zdrowa. Ale źle przygotowana może nie przypaść do gustu każdemu. Jeśli jeszcze nigdy jej nie jedliście lub po prostu szukacie prostych inspiracji, to polecam Wam dzisiejszą wersję

Słodkie okruszki
Confit z kaczki, czyli kacze uda w conficie 204

owocami czy warzywami) , które gotowane są do momentu, aż zaczynają być bardzo miękkie, zaczynają się rozpadać, rozpływać się w ustach. Przykładowo Confit de pommes to wolno gotowany deser jabłkowy. Confit de tomates odnosi się do wolno karmelizowanych pomidorów. Confit de poireaux to gotowane w maśle, mięciutkie pory. Jeśli francuski szef kuchni dzisiaj poprosi, aby “ugotować na confit

Moja Delicja
Pierogi z białym serem ziarenkami szałwii hiszpańskiej i zielonym owsem 191

który można łączyć z koktajlami warzywnymi i owocowymi.  Sok z trawy jest świetnym naturalnym barwnikiem do kremów, lodów i wszędzie tam, gdzie chcemy podnieść atrakcyjność i właściwości zdrowotne deseru czy ciasta. Wszystkie zielone rośliny, jak wiadomo zawierają chlorofil, pigment wytwarzany w roślinie   w procesie fotosyntezy pod wpływem światła dziennego, który jest niezbędny w naszym organizmie. Pomaga w pracy

Leśny Zakątek
Crumble z jabłkami 224

masz pomysłu na szybki deser? Nie chce Ci się robić pracochłonnego ciasta, ale chodzi za Tobą "coś słodkiego"? W takim układzie crumble z jesiennymi jabłkami jest idealnym rozwiązaniem. Pyszne, obłędnie aromatyczne crumble posmakuje także dzieciakom :) ja uwielbiam je w towarzystwie gałki lodów waniliowych w wersji na ciepło :) Składniki na kruszonkę:   160g mąki pszennej 75 g masła 2-3 łyżki

ChilliJemy
Pyszny chleb pszenny wiejski 224

pokrywkę i dopiekamy chleb jeszcze 20 minut, aż chleb będzie ciemnobrązowy. Chleb studzimy na kratce. Artykuł Pyszny chleb pszenny wiejski pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Churros gofrowe z czekoladą 163

gofrownicy. Podane ze śmietaną i czekoladą, z nutą pomarańczy są obłędne. Najlepsze jeszcze ciepłe. Tradycja się nie obrazi jak podamy je w trochę innym wydaniu w postaci świetnego deseru. ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka L  1 łyżka cukru trzcinowego 80 g masła 250 ml wody  szczypta soli 1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej pozostałe: 250 ml śmietany

wesoła kuchnia
Kokosowy deser z galaretką z mango 173

Orzeźwiająca galaretka z mango z dodatkiem świeżej, pachnącej mięty świetnie komponuje się z aksamitną, mocno kokosową warstwą i mamy gotowy egzotyczny deser do weekendowej kawki. Składniki: Galaretka z mango: 2 obrane mango 5 łyżek cukru trzcinowego 100ml soku wyciśniętego z pomarańczy 250ml wody sok z 1/2 limonki 16 listków mięty 1 łyżka żelatyny Galaretka kokosowa: 1 puszka mleczka kokosowego 100ml

Szalona Kuchnia Eweliny
Serowe oponki 158

Puszyste, obsypane cukrem pudrem oponki z serową nutą to najbardziej popularna odmiana znanych na całym świecie pączków. Jest to bardzo lubiana w polskich domach forma słodkiej przekąski lub deseru. Składniki: 600g zmielonego białego sera 500g mąki pszennej 4 żółtka 1/3 szklanki cukru 3 łyżeczki cukru wanilinowego 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Szalona Kuchnia Eweliny
Faworki pieczone – chrust z piekarnika 282

Faworki pieczone – chrust z piekarnika Dziś zapraszam Was na filiżankę dobrej kawy i pyszne pieczone faworki. U mnie tak najczęściej się je nazywa, ale wiem

Słodkie okruszki
Owocowe tiramisu 114

Prosty, lekki, owocowy deser. Jako że klasyczne tiramisu jedzą jednak dorośli, to stworzyłam wersję dla dzieci - bez kawy, likieru a za to pełną kolorowych i zdrowych owoców

Z Hrabiną w kuchni
Pączki z dżemem i kremem mascarpone 200

Pączki z tego przepisu są niezwykle puszyste i delikatne. Przełożone kwaskowatym dżemem z czarnej porzeczki i lekkim jak chmurka kremem będą doskonałym deserem nie tylko na Tłusty Czwartek. Wyglądają bardzo smakowicie aż chce się jeść :) Pączki: 550 g mąki pszennej 14 g drożdży instant 70g cukru pudru 1 szkl ciepłego mleka 2 jajka+ 2 żółtka - temp. pokojowa 60 g masła

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania