desery - 58579 przepisów (strona:1364/3906)

Placki z twarogu i brokułów 111

się jako przekąska lub lekki obiad.  Przygotowanie: 20 minut Koszt: Tanie Dzisiaj odstąpimy trochę od słodkości,które Wam ostatnio serwowałam. Pojawi się więcej propozycji na obiad lub mniejsze desery. Ile można żyć samymi ciastami w końcu. :) To nie koniec ciekawostek, mam dla Was jeszcze coś ciekawego. Szykuje konkurs z nagrodami,które na pewną będą zdrowe i pyszne! Po majówce

zdrowo i aktywnie
Róża ucierana z cukrem, czyli konfitura różana 152

Konfitura różana Konfitura z róży cukrowej to tradycyjny dodatek do ciast i deserów – idealne nadzienie do pączków z różą, wypełnienie do mazurków, dodatek do sernika wiedeńskiego oraz ciasta czekoladowego. Przepis na ucierana różę jest banalnie prosty, wymaga tylko dłuuuugiego ucierania w makutrze

Gotujemy i jemy
Dżem z jeżyn ze skórką cytrynową i goździkami 123

jeżynowy Dżem z jeżyn to smak dojrzałego lata zamknięty w słoiku. Ten słodki przysmak wzbogacony smakiem skórki cytrynowej i korzenną nutą goździków będzie idealnym dodatkiem do kanapek, ciast i deserów. Dżem jeżynowy jest naprawdę prosty do przygotowania, gwarancją sukcesu są świeże i dojrzałe jeżyny. Składniki potrzebne na dżem jeżynowy (porcja na 4 małe słoiki): 1 kg dojrzałych jeżyn

Gotujemy i jemy
Murzynek, czyli czekoladowy klasyk. Oryginalny przepis z lat 80. 178

Murzynek, polska konkurencja dla amerykańskiego brownie Murzynek to ciasto czekoladowe, które gościło na polskich stołach zanim pojawiło się amerykańskie brownie. Murzynek może z powodzeniem konkurować z tym deserem. Jest wilgotny, bardzo aromatyczny, łatwy do przygotowania i daje wręcz nieograniczone pole do słodkich eksperymentów. Oto tradycyjny przepis na murzynka pochodzący z lat 80. ubiegłego wieku. Ta klasyka nigdy się nie starzeje

Gotujemy i jemy
Galaretka winogronowa 160

surowo, można z nich zrobić wino lub ocet winny. Oczywiście z winogron można przygotować sok na zimę, ale także galaretkę. Taka winogronowa galaretka świetnie sprawdzi się w wypiekach i deserach jako słodko-kwaśny dodatek do tortów, ciasteczek i pierników. Oto przepis na na galaretkę z winogron

Gotujemy i jemy
Szarlotka z pianką i kruszonką 133

królują szarlotki i jabłeczniki. Tym razem proponuję szarlotkę na kruchym cieście z pianą oraz kruszonką na wierzchu. To ciasto jest naprawdę doskonałe – idealnie nadaje się do podania jako elegancki deser

Gotujemy i jemy
Koktajl z burakiem, bananem i imbirem – bez cukru i nabiału 150

Pyszny, pożywny “ Koktajl z burakiem, bananem i imbirem ” na mleku roślinnym z delikatnymi i słodkawymi orzechami nerkowca . Idealny na drugie śniadanie. Sprawdzi się również

Moja Delicja
Pyszne ucierane ciasto ze śliwkami, kruszonką i lukrem 286

Lukier Składniki wymieszać na gładki lukier. Polukrować ostudzone ciasto. Artykuł Pyszne ucierane ciasto ze śliwkami, kruszonką i lukrem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Chcesz być szczęśliwy? Jedz banany! 111

mowa? O bananach! Znany od ponad 3 000 lat banan obecnie jest jednym z najpopularniejszych owoców na świecie. Spożywany samodzielnie, często używany jest również jako dodatek do deserów oraz potraw. Co w takim razie potęguje popularność banana? Wpływ na to ma wiele czynników. Jednak głównym jest dostępność. Produkują go Indie, Chiny, Ekwador, Brazylia, Kolumbia. Warto jednak pamiętać, że część

Fleksitarianizm.pl
Strudel z owocami leśnymi (Strudel ai frutti di bosco) 182

maliny i borówki, pierwsze sezonowe jabłka, do tego maślane, chrupiące ciasto francuskie i mamy gotowy przepyszny strudel. Idealnie komponuje się z kulk ą  lodów lub kleksem bitej śmietany. Deser wprost idealny ;) Przy okazji zapraszam Was na wcześniejszy przepis na  strudel z jabłkami  z rodzynkami i orzeszkami piniowymi.  Smacznego! SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jabłko

La grande e la piccola cuoca
Malinowa Zebra Na Herbatnikach / Bez Pieczenia 150

części. 5. Na spód blaszki wykładamy pierwszą warstwę herbatników, na to jedną część masy śmietanowej, a na nią znów warstwa herbatników i tak do wykończenia herbatników i masy. Deser schładzamy w lodówce co najmniej przez 3-4 godziny, a najlepiej przez noc aby herbatniki dobrze zmiękły. Smacznego

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania