desery - 58579 przepisów (strona:1325/3906)

Winna Szkoła: Wino na Wigilię 81

słynnego fragmentu libretta do operetki „Gasparone“ Karla Millöckera? “ Ryby, drób i cielęcina lubią tylko białe wina. Zaś pod woły, sarny, wieprze jest czerwone wino lepsze. Frukty, deser i łakotki lubią tylko wina słodkie, A szampany wie i kiep można podczas, po i przed”. No właśnie… czy ryby lubią tylko białe wina? No cóż – nie do końca

Kate's Kitchen
Kuchnia indyjska to nie tylko jedzenie – to tradycja! 85

owocowym puddingu, w puddingu z kaszy manny, czy z marchwi. Słodkości robione są na bazie naturalnych, zdrowych składników, zgodnie z założeniami kuchni indyjskiej m.in.   Zachodniego Bengalu. Słodki deser szczególnie polecany jest na pobudzenie zmysłów jako dopełnienie całego posiłku. Dewiza Łódzkiej restauracji to “w zdrowym ciele, zdrowy duch” dlatego do słodkich potraw używane są produkty pełnowartościowe, pochodzenia

Słodkie okruszki
Winna Szkoła: Wino na Wigilię 78

słynnego fragmentu libretta do operetki „Gasparone“ Karla Millöckera? “ Ryby, drób i cielęcina lubią tylko białe wina. Zaś pod woły, sarny, wieprze jest czerwone wino lepsze. Frukty, deser i łakotki lubią tylko wina słodkie, A szampany wie i kiep można podczas, po i przed”. No właśnie… czy ryby lubią tylko białe wina? No cóż – nie do końca

Kate's Kitchen
Kuchnia indyjska to nie tylko jedzenie – to tradycja! 96

owocowym puddingu, w puddingu z kaszy manny, czy z marchwi. Słodkości robione są na bazie naturalnych, zdrowych składników, zgodnie z założeniami kuchni indyjskiej m.in.   Zachodniego Bengalu. Słodki deser szczególnie polecany jest na pobudzenie zmysłów jako dopełnienie całego posiłku. Dewiza Łódzkiej restauracji to „w zdrowym ciele, zdrowy duch” dlatego do słodkich potraw używane są produkty pełnowartościowe, pochodzenia

Słodkie okruszki
Herbata Waniliowa 91

pierwsze wanilia trafiła do Europy na początku XVI wieku z dworu władcy azteckiego Montezumy, gdzie wypatrzył ją konkwistador Hernán Cortés.  Od tej pory była używana do deserów, lodów, napojów i kosmetyków. Po drugie jedynie w Meksyku, żyją pszczoły i kolibry, które są przystosowane do zapylania wanilii.  Po trzecie na Madagaskarze rośnie najlepsza wanilia na świcie, którą zapyla się

RafalCook
Keto bounty – wegańskie batony kokosowe 224

Jeszcze więcej keto przepisów Frittata ze szpinakiem Chałwa domowa bez cukru Keto naleśniki na mascarpone Gnocci kalafiorowe Zupa dyniowa (wegańska) Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Ciasteczka orzechowe Guacamole (wegańskie) Orzechowy deser śmietankowy Zobacz więcej keto przepisów Jeszcze więcej wegańskich przepisów Kotlety z buraka Pulpety jaglane Tortilla przepis na ciasto Chałwa bez cukru Ciasteczka cynamonowe Ciasto bananowe (wegańskie) Boczniaki po kaszubsku (wegańskie

WegePrzepis
FIT TARTA JAGLANA Z KREMEM ORZECHOWYM Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ NUTLOVE 88

przepyszną! ) tartę z kaszy jaglanej z dodatkiem orzechowego kremu z płatkami białej czekolady. Smakuje genialnie i jest to jedna z najlepszych orzechowych tart jakie jadłam. Idealna na deser do popołudniowej kawki. Z całą pewnością posmakuje wszystkim – nie tylko dbającym o zawartość swojego talerza! Koniecznie spróbujcie! Ps. Do przygotowania tym razem użyłam kolejnego smaku kremu NUTLOVE marki ALL NUTRITION

Ostra na Słodko
Właściwości imbiru: sprawdź, na co może Ci pomóc 81

polskiej kuchni. Dziś możemy znaleźć bardzo dużo przepisów w których wykorzystuje się świeży lub mielony imbir. Są wśród nich zarówno danie mięsne, jak i wegetariańskie, zupy, przystawki, pasty kanapkowe, desery, koktajle i wiele innych. Wielu fanów ma picie gorącego napoju składającego się z miodu, imbiru i cytryny. Imbir, podobnie jak inne przyprawy korzenne ( goździki, gałka muszkatołowa, kardamon itp.) cały czas

Żyję by jeść
Goździki: właściwości, pochodzenie, zastosowanie 70

goździki można oczywiście wykorzystywać do samodzielnego przyprawiania pierniczków, jak również do grzańców; goździki znakomicie nadają się do marynowania mięs (dziczyzny, wieprzowiny, baraniny) oraz ryb (a dokładnie śledzi); podkreślają smak deserów; można dodawać je do kompotów owocowych; można dodawać je do dań z grzybów leśnych i mięsnych farszy. Olejek goździkowy Olejek goździkowy jest jednym z najpopularniejszych olejków eterycznych sprzedawanych w Polsce

Żyję by jeść
Ciasto leśny mech na dużą blachę 669

robić przez cały rok i zamiast jagód lub malin użyć owoców granatu. Duża blacha ciasta z pewnością zniknie w oka mgnieniu. Zobacz jak krok po kroku zrobić ten wyjątkowy deser. Krok 1. Rozmrażam szpinak 450 g szpinaku rozmrażam na cedzaku i odciskam nadmiar wody. Aby ciasto miało jednolity kolor, szpinak rozdrabniam blenderem. Krok 2. Przygotowuję ciasto i dodaję szpinak

Ania gotuje
Czekoladowe ciasto z jabłkami i budyniem /Chocolate Apple Cake with Pudding 89

chwil i zdecydowanie zwiększa on walory smakowe ciasta. Nie potrzeba ucierania, wystarczy wymieszać masło z gorącym budyniem.  Czekoladowe ciasto z jabłkami i budyniem  to łatwy i pyszny deser, duża blacha znika w mig :) To idealny wypiek dla gości lub proste ciasto na podwieczorek do kawy i herbaty. Polecam, smacznego :) Czekoladowe ciasto z jabłkami i budyniem na oleju, składniki

Lekcje w kuchni
Ciasteczka półfrancuskie 121

Kruchutkie, rozwarstwiające się ciasteczka to świetny deser do kawy czy herbaty. Kochają je mali i duzi ;) Gwarantuję, że na jednym się nie skończy.  Ciasteczka przechowywane w szczelnym pojemniku długo zachowują świeżość. Warto więc mieć mały zapas dla niespodziewanych gości. Przepis pochodzi ze strony Przyślij Przepis. 550 g mąki pszennej 500 g margaryny 4 żółtka 1 op cukru waniliowego

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania