Już po świętach, ale dlaczego nie można zrobić po świątecznej babki? Warto zachować klimat świąt z tej okazji, że jest wiosna! Zachęcam do upieczenia bardzo dobrej
Truskawkowa Fiestatortownicy. 5. Na wierzchu układamy pozostałe ciastka i dekorujemy jagodami. Wstawiamy do lodówki na kilkanaście godzin. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: ciasto , Cukry Nyskie , herbatniki , jagody , jagody goji , na szybko , na zimno , ser , sernik , Targroch , Wielkanoc , żelatyna
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatypapierem na kilka godzin aby dobrze stężała. 6. Przed podaniem dekorujemy wiórkami kokosowymi i jagodami goi. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Słodkości i desery Tagged: czekolada , dla dzieci , dla niejadka , mąka kokosowa , na szybko , na zimno , ricotta , ser , Targroch , śliwki suszone
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyNie dość, że jestem chora na 10 fajerek, to jeszcze na polu szaro, buro i ponuro. A wiadomo, że jak pada (i się choruje), to dzieci
Kate's KitchenDziś zapraszam na przepis tylko dla dorosłych – to rzadkość na moim blogu 🙂 Sernik jest z gatunku tych cięższych deserów: bardzo sycący i zarazem mocno czekoladowy
WiszniówkaKażdy ma takie dni, że z chęcią zjadłby "coś" słodkiego! Mam propozycję na bardzo zdrową słodkość, a mianowicie czekoladki, ale nie takie, które zawierają moc cukru
Truskawkowa Fiestajogurtem, szybko mieszamy łyżką. Układamy ciastka na spodzie formy, zalewamy odrobiną galaretki. Nakładamy warstwę jogurtu jagodowego, następnie jogurt brzoskwiniowy, a wierzch zalewamy galaretką. Chłodzimy deser około 2 godzin w lodówce, podajemy na zimno
Życie zaczyna się w kuchniMakowiec jaglany, obłędny, wilgotny, lekko słodki, delikatny, doskonały dla wszystkich wielbicieli maku. Jak mawiała moja babcia na wigilijnym stole nie może zabraknąć maku bo mak wróży
Moje Małe CzarowanieJedziemy do Francji! Wiecie, że uwielbiam wszystko co kokosowe ?! Wiecie! Dziś postanowiłam, że pysznym kremem kokosowym nadzieję eklerki. Chrupiące ciasto ptysiowe w połączeniu z delikatnym kremem
Ostra na Słodkocałkowicie się rozpuści, a masa będzie bardzo gorąca. Gorący mus można wkładać do słoików, zakręcić i odstawić do powolnego stygnięcia. Ale można też podać jako deser lub słodką przekąskę na ciepło lub na zimno. Mus naprawdę polecam! Jest przepyszny i łatwy do wykonania. Dla mnie dodatkowym atutem jest niewielka ilość składników i krótki czas przygotowania (od mycia owoców, do wykładania
Weekendy w domu i ogrodzieTo jeden z najpyszniejszych deserów jakie jadłam. Jest szybki w przygotowaniu i można się nim zajadać o każdej prze roku i nieskomplikowany. To taki zatrzymany
Szybko Tanio SmaczniePyszności nad pysznościami i tylko pyszności. Ta sałatka jest lekka, niskokaloryczna i na swój sposób sycąca. Świetnie nada się na letnie posiłki a w szczególnie
Szybko Tanio SmacznieTarta z wiśniami na zimno jest szybka i prosta w wykonaniu, idealna jako deser w gorące letnie dni. Do jej przygotowania można wykorzystać inne owoce, choć polecam Wam właśnie taką wersję, gdyż kwaskowatość wiśni idealnie komponuje się ze słodkim kremem. Tartę najlepiej kroić tuż przed podaniem, gdyż frużelina wiśniowa nie jest stała jak galaretka i może nieco spływać. Jeśli chcielibyście(...)otrzymać bardziej trwałą warstwę, do frużeliny najlepiej dodać o jedną łyżeczkę żelatyny więcej. Przepis można wykorzystać w formie o średnicy 21cm . Tarta z wiśniami na zimno Składniki: SPÓD 150g herbatników 80g masła KREM 250g mascarpone 150ml śmietanki 30% 2 łyżki domowego cukru z wanilią FRUŻELINA 400g wiśni 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki domowego cukru z wanilią 2 łyżeczki
Smakołyki BerenikiSkładniki: 500 g serka homogenizowanego naturalnego 1 galaretka 2,5 szkl porzeczek 3 łyżki chia + 3/4 szkl mleka 20 dkg truskawek 1 szklanka wydrylowanych wiśni + 2
czarrna od kuchniSkładniki: ok. 1/2 kg truskawek 1/2 galaretki truskawkowej 1 szklanka mleka 1 łyżka syropu klonowego 3,5 łyżki nasion chia 1 łyżeczka młodego jęczmienia Przygotowanie: Truskawki
czarrna od kuchni