 Zdrowa żywność od Vivio :) 183
Zdrowa żywność od Vivio :) 183tego względu, że jestem ogromną fanką kokosowego smaku i nie przeszkadza mi on całkowicie podawany w formie właśnie wytrawnej. Używam go także do smażenia, podsmażania, duszenia. Właściwości oleju kokosowego: w 90% składa się z tłuszczów nasyconych o średniej długości łańcucha, które przekształcane są przez organizm bezpośrednio w energię a nie odkładane w postaci zapasów tłuszczu lub złogów źródło kwasu(...)powodzeniem zastępują sklepowe słodycze a ich konsystencja sprawia, że mogą być wykorzystywane do wielu przepisów. Lubię je jako samodzielną przekąskę, ale także chętnie używam do słodkich wypieków i deserów. Właściwości daktyli: bardzo dobre źródło szybko wchłaniających się cukrów idealna przekąska dla osób uprawiających intensywnie sport mają wysoki indeks glikemiczny, dlatego nie poleca się je osobom z zaburzonym poziomem
Zdrowie na języku :P Sernik z brzoskwiniami 477
Sernik z brzoskwiniami 477Sernik z brzoskwiniami to smak tradycyjnych imienin w polskich domach. Nie bez powodu umieszczam go właśnie dzisiaj! Sąsiadka mojej babci to mistrzyni polskich serników – wychodzą
Poezja smaku PĄCZKI Z POWIDŁAMI CIOTKI BRONKI 283
PĄCZKI Z POWIDŁAMI CIOTKI BRONKI 283Jak wyglądałby tłusty czwartek bez pączków?! Z tej okazji podaje Wam sprawdzony przepis autorstwa mojej ciotki. Pączki są bardzo konkretne, a przede wszystkim pyszne i długo
Smaczne Zdrowe Sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe z kremem i orzechami włoskimi o cudownym cynamonowym zapachu 583
Sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe z kremem i orzechami włoskimi o cudownym cynamonowym zapachu 583… które smakuje po prostu obłędnie! <3 Chyba każda gotująca i każdy gotujący ma przepis na ciasto, które może robić niemalże z zamkniętymi oczami, które zawsze
Eat me! Fit me! Rożek i spółka. W krainie wielu lodów. 196
Rożek i spółka. W krainie wielu lodów. 196często z lękiem. Za europejską ojczyznę lodów uważa się Włochy - Marco Polo , powróciwszy z wyprawy do Chin, gdzie sporządzane były już 3000 lat temu, przywiózł przepis na zimny deser, przypominający współczesne sorbety. Z Włoch lody powędrowały do Francji, prawdopodobnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej. Pierwsza lodziarnia, Cafe Procope , powstała w Paryżu w 1681 roku. Znacznie później, bo dopiero(...)kremówki Mleko połączyć ze śmietaną, dodać krem czekoladowo-orzechowy (wyjmijcie go wcześniej z lodówki, inaczej będzie zbyt twardy i trudno będzie go połączyć z pozostałymi składnikami. Jeśli macie syrop kokosowy, można także dodać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przełożyć do maszynki. Dalej postępować zgodnie z instrukcją producenta. LODY MALINOWE świeże lub mrożone maliny (ilość wg uznania, ja dałam 2 szklanki
KUCHARNIA Mini trufle malinowo-czekoladowe na 3 Urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie 166
Mini trufle malinowo-czekoladowe na 3 Urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie 166Kochani , proponuję Wam przepis na urodziny. Lub na każdą imprezę, na której jest duża ilość osób. Ja swoje trufle zrobiłam na 3 Urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool
Z Kuchni Do Kuchni Migdałowe bezglutenowe i bez laktozy ciasto przygotowane z dbałością o bliskich. 196
Migdałowe bezglutenowe i bez laktozy ciasto przygotowane z dbałością o bliskich. 196Czasami jest nam ciężko pogodzić to co zdrowe z tym co smaczne. Każda z nas, która dba o ciepło ogniska domowego zwraca uwagę na to co
SMYKWKUCHNI Śmietanowo - malinowy tort z okazji drugich urodzin Maksia i trzeciej rocznicy naszego ślubu 207
Śmietanowo - malinowy tort z okazji drugich urodzin Maksia i trzeciej rocznicy naszego ślubu 207Tak... minęły już dwa lata, jeden miesiąc i dwanaście dni odkąd nasz świat zmienił się na zawsze. Od tamtej pamiętnej niedzieli, drugiego października 2011 nigdy nie
Kuchnia po mojemu 26. Mini tarta na spodzie orzechowym z kremem awokado 238
26. Mini tarta na spodzie orzechowym z kremem awokado 238Nadeszła leniwa niedziela. Facet w pracy, nie ma czego się uczyć. Z jednej strony wspaniale, a z drugiej - bez pomysłu na zrobienie czegoś produktywnego, jakoś tak
Be Fit Be Strong Brownie z dyni dwukolorowe! Najsmaczniejsze! 234
Brownie z dyni dwukolorowe! Najsmaczniejsze! 234Ciasto z dynią! Długo się zastanawiałam jak nazwać to ciasto, czy jako chmurkę z dyni, ponieważ jest bardzo delikatne, puszyste niczym mus, czy jako niby sernik
SMYKWKUCHNI Blok Czekoladowy 460
Blok Czekoladowy 460Blok czekoladowy..... ech.... pamiętam. Moja mama robiła go jak byliśmy dzie ćmi. Pamiętam jak z wypiekami na twarzach czekaliśmy, aż zastygnie w lodówce. Potem mama kroiła
Blondynka Gotuje Prawdziwy sernik wegański 217
Prawdziwy sernik wegański 217Po naprawdę wielu nieudanych próbach nareszcie udało mi się zrobić prawdziwy sernik, nie z jakiś dziwnych kasz, orzechów tofu i innych wegańskich wynalazków tylko z sera
greenscarf NIETOLERANCJA LAKTOZY - Z CZYM TO SIĘ JE? 198
NIETOLERANCJA LAKTOZY - Z CZYM TO SIĘ JE? 198Testy na nietolerancje pokarmowe to aktualnie temat bardzo na topie. Nic dziwnego, coraz więcej ludzi boryka się z tym, jak i z innymi kłopotami żywieniowymi. Dziś
W kuchni Karmel-itki TĘCZOWE EGZOTYCZNE GALARETKI Z OWOCAMI 278
TĘCZOWE EGZOTYCZNE GALARETKI Z OWOCAMI 278ukrywam - uwielbiam desery. Zresztą nie tylko ja, Karmele-on mógłby jeść praktycznie wszystko na słodko, co i tak w niczym by mu nie przeszkadzało. Hm, mnie chyba w sumie też nie ;) Długi czas nie jadłam galaretek, nie wiadomo nawet, dlaczego. Nie jestem w końcu wegetarianką, jedynie nie jem mięsa z przyczyn konsumenckich - nie lubię, ot co. Podejrzewam jednak(...)stężeją. Następnie kroję je w kostkę. W szklankach układam na zmianę kolory galaretek. Dekoruję bitą śmietaną i owocami. SMACZNEGO! ** W wersji bezlaktozowej bitą śmietanę zamieniłam na ubitą śmietankę kokosową (stałą fazę mleka kokosowego z puszki z odrobiną płynu. Pozdrawiamy, Karmel-itka i Karmele
W kuchni Karmel-itki Włoskie, maślane ciasteczka waniliowo-kakaowe. 605
Włoskie, maślane ciasteczka waniliowo-kakaowe. 605Słoneczko się chyba na nas obraziło i od wczoraj leje... Co tu robić? Ja postanowiłam upiec ciasteczka. Włoskie, maślane, waniliowo-kakaowe, kruchutkie, mięciutkie
Rozpustne gotowanie