Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami, zatem najwyższy czas pomyśleć o smacznych potrawach, które znajdą się na świątecznym stole i miło zaskoczą innych (nie stosujących diet
Smakuje zdrowomojprzepisna.pl | Bananowa rozkosz Banalnie proste ciasto składające się z bananów, galaretki cytrynowej i biszkoptu czekoladowego. Ciasto przygotowałam z okazji wizyty rodzinki. Ciasto bardzo im smakowało, o
moj przepis naSernik japoński to najdelikatniejszy ze wszystkich serników. Nazywany jest też sernikiem biszkoptowym lub bawełnianym ( Cotton Soft Japanese Cheesecake ). Ma lekką, piankową strukturę, dlatego w smaku i
Poezja smakuCynamonki, czyli puszyste bułeczki, ślimaczki z cynamonem, ulubione drożdżówki mojej córki. Ten przepis jest wprost genialny. U nas od kiedy go odkryłam były już
Smaczne Zdrowepieczenia.\r","Pieczemy w 180 stopniach, do suchego patyczka.\r","\r","Ostudzone ciasto nak\u0142uwamy ko\u0144cem \u0142y\u017cki i dok\u0142adnie smarujemy kremem.\r","Ozdabiamy owocami."]} Drukuj Ciasto z cukinii, ciasto cukiniowe mocno czekoladowe, z kremem Składniki 275 g mąki migdałowej 200 g erytrolu (dałam 175 g) 43 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki(...)Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach, do suchego patyczka. Ostudzone ciasto nakłuwamy końcem łyżki i dokładnie smarujemy kremem. Ozdabiamy owocami. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-kremem/ciasto-z-cukinii-ciasto-cukiniowe-mocno-czekoladowe-z-kremem/ MieszamWGarnku Artykuł Ciasto z cukinii, ciasto cukiniowe mocno czekoladowe, z kremem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuC hyba każdy zna kultowe zestawienie szarlotka z gałką lodów waniliowych i aromatyczną, mocną kawą :). Żelazna pozycja w menu większości kawiarni i restauracji. Bazując na podobnym
SzczyptaSmaQjeszcze wiele razy. Po pierwsze zamknęłam deser w szklaneczkach, dzięki czemu warstwy są widoczne, deser staje się bardziej indywidualny, a dodatek czekoladowych łyżeczek ma swoje uzasadnienie. To dobry sposób zwłaszcza jeśli szykujecie deser dla gości - przygotowany wcześniej nie wymaga krojenia, które w przypadku tiramisu nie zawsze udaje się modelowo. Ale deser w pucharkach to nic nowego! W przeciwieństwie(...)czekolady najlepszej jakości kakao do posypania deseru Cukier przesypać do rondelka z grubym dnem i ustawić na średnim ogniu. Nie mieszać. Cukier zacznie się topić i zamieniać w karmel. Kiedy się rozpuści i uzyska ładny, bursztynowy kolor, rondelek zdjąć z ognia i gorący karmel przelać na przygotowaną wcześniej blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Natychmiast rozprowadzić, by karmel utworzył cienką
KUCHARNIANie wiem czy to ostatni przepis w tym roku, być może uda się jeszcze coś wrzucić, ale jeśli chodzi o przystawki karnawałowe, to raczej na więcej
Kuchnia w czekoladzieBezglutenowy chlebek bananowy Obecnie jestem studentem, ale kilka lat wstecz, zaczynając przygodę z weganizmem i pracując, chlebek bananowy był dla mnie zbawieniem. Prosty i szybki do
Blendmanpapryką i fetą: 8-10 jajek, 2 czerwone papryki, oliwa z oliwek w sprayu, ok. 50 g fety, opcjonalnie: 100 g chudej szynki. Omlet na śniadanie? Tak, ale pieczona wersja, czyli włoska fritata doskonale smakuje na zimno. Wystarczy upiec fritatę w piekarniku, by otrzymać nietuzinkową przystawkę. Jako dodatki użyłam papryki, szynki i fety, ale oczywiście możemy wykorzystać dowolne warzywa. Blachę(...)bardziej pracochłonne, bo cukinię trzeba usmażyć, ale są za to przepyszne. W połączeniu z pastą bakłażanową stanowią nieco orientalny akcent na stole. Ja ozdobiłam zawijasy szczypiorkiem, ale bez obaw – bez niego trzymają kształt równie dobrze. Cukinię kroimy na cienkie plasterki (wzdłuż warzywa). Podsmażamy z dwóch stron na oliwie z oliwek z dodatkiem całego ząbka czosnku, aż zmięknie
Poezja smakuCiasto krówka to prawdziwa rozkosz. Oprócz specyficznego dla tego ciasta dodatku kajmaku, krówkę charakteryzuje biszkopt z dodatkiem karmelu. Mi karmel nie zawsze wychodzi jak powinien, dlatego
Poezja smakuSkładniki na krem:9 żółtek240 g cukru kryształu 750 g serka mascarpone 1 opakowanie podłużnych biszkoptów kakao do dekoracji1/2 szklanki wody Składniki na poncz kawowy:250
Świat CiastaLatem stragany uginają się od świeżych warzyw i pysznych, soczystych owoców. Niestety okres na poszczególne gatunki jest tak krótki, że często mija niezauważalnie. Kiedy na straganach
Moja DelicjaDla wielu z nas majówka, to zarazem początek sezonu grillowego. Wreszcie chwila wytchnienia od codziennych obowiązków, możliwość biesiadowania w gronie przyjaciół i delektowania się samodzielnie upieczonymi
Cztery FajeryPizza z owocami? Czemu nie! Ale nie jest to taka zwykł pizza, a bezglutenowa - z mąki ryżowej oraz owsianej. Do tego kruszonka z płatków kasztanowych, no
Kuchnia MagdaLeny