desery bez pieczenia - 9553 przepisów (strona:497/637)

Mazurek dla początkujących 174

M azurek wielkanocny można bardzo szybko przygotować i nie trzeba do tego jakichś specjalnych umiejętności cukierniczych. Poza tym, jest wiele sposobów na uproszczenie przygotowań

SzczyptaSmaQ
10 zdrowych przepisów na dobry początek 147

jedynie pozytywnym skutkiem. Sałatka cobb Uwielbiam sałatki, a sałatka cobb jest moją ulubioną pożywną sałatką. Do sałatki można wykorzystać obiadowe resztki jak pieczony kurczak i wzbogacić o niskowęglowodanowe warzywa. Pieczony łosoś z batatami Przynajmniej dwa razy w tygodniu jem ryby. Ryby są zdrowe! Zawieraj kwasy tłuszczowe omega-3, wiele witamin i minerałów. Ulubioną rybą jest łosoś, ale przyrządzam chętnie(...)naszym klimacie ale są dostępne w sklepie. Często przyrządzam duże i mięsiste grzyby jak portobello . Nie stronię od pieczarek ale latem najczęściej delektuję się kurkami . Gofry brokułowe- gofry bez glutenu i cukru Uwielbiam gofry na słodko ale i te wytrawne. Gofry brokułowe to moje ulubione gofry, które mogę jeść o każdej porze dnia. Polecam te gofry osobom na diecie

codojedzenia
Orzechy w cukrze 212

Orzechy w cukrze zawsze kojarzą mi się z dwiema rzeczami – jarmarkami bożonarodzeniowymi i cenami jak PKB średniego państwa w Afryce, który mógłby wywołać zamieszki. Nie jestem

ladykitchen
Sernik na zimno z malinami - i cóż, że jesienią 201

słońce i wzrost temperatury, zatem my jemu w zamian dajmy jeszcze  - może ostatni tego roku - podwieczorek na tarasie z kawą  i przepysznym sernikiem  bez pieczenia. Trzeba już w sumie zacząć myśleć o przycięciu krzewów malinowych, ale przynajmniej  u nas możemy wciąż jeszcze znaleźć  owoce. Ostatnie dosyć słoneczne dni sprawiły nawet(...)zblendować, grunt, by stały się sypkie jak piasek. Połączyć  z płynnym masłem i wymieszać, piasek ma wyglądać jak mokry. Dużą 28 lub 30cm tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, tylko spód, można zbędne części papieru zacisnąć poza tortownicą. Łatwiej będzie na koniec wytargać go spod ciasta. Przygotowany spód można odłożyć do lodówki i zająć się galaretkami. 2 rozpuścić

I tu będę miała takie te
126. Rosnąć jak na drożdżach czyli: proste i szybkie jagodzianki 239

Witajcie nasi mili.  Upały - jednych doprowadzają do niemal szaleństwa, innych do coraz częstszego uśmiechu i ogólnego, bardziej pozytywnego nastroju. My jesteśmy raczej pomiędzy - kochamy lato

Symfonia Smaków
MAKOWO - BEZOWE CIASTO Z WIŚNIAMI I PIERWSZY ROK BLOGA 181

  Właśnie mija rok odkąd zaczęłam prowadzić bloga.Aż sama w to nie mogę uwierzyć,niesamowicie szybko płynie ten czas.Ten post jest 125 - tyle udało 

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasto herbaciane z bakaliami i czekoladą 178

Witajcie po krótkiej przerwie. Przeprowadzka praktycznie zakończona, brak multimediów odciął mnie na 3 dni. I dobrze! Wcale mi nie brakuje internetu ani telewizora. Wystarczy mi radyjko

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tarta z czereśniami. Przepis krok po kroku 584

Tarta z czereśniami. Przepis krok po kroku     Nasi sąsiedzi przywieźli nam ogromną siatkę czereśni. Bardzo się ucieszyliśmy ale co zrobić z

kuron.com.pl
Panforte - świąteczne ciasto z Sieny 193

Jak co piątek przygotowałam dla Was typowo włoski przysmak, którego korzenie sięgają pierwszego tysiąclecia. Dziś przeniesiemy się do Toskanii a dokładnie do Sieny, skąd pochodzi panforte

La grande e la piccola cuoca
Liebster Blog Award razy cztery 185

dostał.  10. Jakie jest Wasze ulubione ciasto? Sernik. Najchętniej pieczony, ale dodatki mogą być przeróżne. Uwielbiam je i piec, i jeść.  11. Czy jest danie/deser, bez którego nie wyobrażacie sobie życia?  Hmm... Wiele jest takich, szczerze mówiąc. Ale chyba lody. Życie bez lodów byłoby niesamowicie smutne... Pytania od Karo : 1. Gdybyś mogła mieszkać w wybranym(...)odbierać sobie przyjemności, zaczęłam ćwiczyć - i poskutkowało. Teraz kolej na pytania od Gosi : 1. Bez jakiego sprzętu kuchennego nie umiałabyś się obejść? Odkąd dostałam Wallego, to on jest w centrum mojego kulinarnego wszechświata, głównie za swoją uniwersalność. Jednak pomijając jego - porządny, ostry nóż. Bez niego gotowanie jest katorgą. 2. Czy jest coś, czego nigdy byś nie zjadła? Żywe

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta cytrynowa - ulubiony deser Raymonda Blanc'a 157

skurczy się podczas pieczenia).  W tym czasie rozgrzać piekarnik do 160 stopni. Pieczenie kruchego ciasta Ciasto wyłożyć folią aluminiową i posypać suszoną fasolą, przyciskając ją do brzegów. Piec przez 10 min. Następnie wyjąć z piekarnika i usunąć folię wraz z fasolą. Wstawić z powrotem i piec przez 20 minut. Posmarować żółtkiem i piec jeszcze przez 1 minutę(...)zapobiegnie przemoczeniu ciasta po dodaniu kremu cytrynowego). Zmniejszyć temperaturę do 140 stopni. Pieczenie tarty cytrynowej Krem przełożyć do garnka i lekko podgrzać (skróci to czas pieczenia tarty). Uważać aby nie podgrzać za bardzo, bo wtedy się zetnie. Wlać ciepły krem do formy z ciastem i piec przez 25 minut, aż lekko stężeje. Wyjąć z piekarnika i odstawić

Right Behind The Kitchen
Tort szpinakowy z owocami 197

Nie wiecie nawet ile czasu zajęło mi napisanie tego przepisu w całości, od a do z. Urodziny Adaś miał początkiem maja, przy czym obchodził końcem kwietnia

Kuchnia w czekoladzie
Czekoladowa rolada szwajcarska z "serkiem" z nerkowców i jagodami leśnymi (bez glutenu, bez laktozy, bez cukru) 160

Dziś przygotowałam ekstremalnie zdrową wersję Swiss Roll, z myślą o wszystkich, którzy tak jak ja są na przymusowej diecie ;)  Rolada szwajcarska, jest idealnym wypiekiem na

Quinoa Raz!
Karpatka po królewsku 264

Dzień dobry mam dziś dla Was wspaniały, letni przepis na wyśmienite ciasto z dużą ilością owoców oraz pysznego, lekkiego kremu. Karpatka po królewsku. Przepis jest mojego

moj przepis na
Gwiazda: świeża mięta 183

Miałam w zanadrzu, a właściwie to na parapecie w kuchni, cały pęczek mięty. Ogólnie rzecz biorąc, to miętę lubię bardzo, ale pasuje mi bardziej jako dekoracja deserów niż ich właściwy składnik. Nie wiem dlaczego, ale obawiam się miętowego smaku, choć w kupnych słodyczach i przygotowanych przez innych ciastach zazwyczaj mi odpowiada. Jedyne połączenie, do którego mam uraz z dzieciństwa(...)kulkę i dość mocno ją spłaszczyć. Ułożyć ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w dużych odstępach.Piec w 180 st. C. przez 10 minut.Ostudzić na blasze (ciastka są bardzo miękkie tuż po upieczeniu).Smacznego!A dzisiaj robię pierwsze w tym sezonie lody - bez maszynki, więc trzymajcie kciuki, żeby wyszły dobre

Pożeraczka, czyli raz adobrze