desery bez pieczenia - 9553 przepisów (strona:476/637)

Szarlotka z budyniem i pianką 237

mojprzepisna.pl | Szarlotka z budyniem i pianką Dość nietypowa szarlotka, podstawa to ciasto kruche, następnie kwaśne jabłka, zapieczone w budyniu, a na to pianka bezowa. Szarlotka ta

moj przepis na
Placek drożdżowy z kruszonką jak u babci 408

Takie najzwyklejsze, jak kiedyś robiła babcia. Pachnące masłem, żółte od masła i jajek a nie od barwników. Bez żadnych kremów, udziwnień i obcych nazw;) Ot, zwykły placek drożdżowy z kruszonką. Jest doskonały, wilgotny, dobrze się kroi i niesamowicie pachnie w trakcie pieczenia i później. Doskonały sam, z masłem, dżemem, miodem czy jak tam jeszcze jadacie ciasto drożdżowe(...)połowę porcji, bo nie wiem jak wielgachne ciasto wyszło by z całości U mnie wyszła duża keksówka, ale ciasto wykipiało. Ostatnio skupiam się na pieczeniu chlebów na zakwasie, które rosną głównie przed wstawieniem do pieca. Fakt, że ciasto rośnie również w piekarniku, jakoś umknął mi tym razem:) Nie zmienia to jednak faktu, że ciacho wyszło genialne. Możecie dodać swoje

Mieszam w Garnku
Crumble orzechowe z gruszką i czekoladą 223

Crumble orzechowe z gruszkami i czekoladą Na pewno znacie taką sytuację: widzicie w sklepie pyszne owoce i już wyobrażacie sobie jak wcinacie je wieczorem siedząc na

Relaxtime
Ciasto biszkoptowe z mlekiem skondensowanym 595

Biszkopt powinien się składać z jajek, cukru i mąki, a w przepisie klasycznym na każde jajko bierzemy po 1 łyżce cukru i mąki. W tym przepisie

mojewypiekiinietylko
Cynamonowe frytki z jabłek, kruche pierogi z bananem i nutellą, tort „zupa” 203

sporej łyżeczce nadzienia i sklejać ze sobą brzegi ciasta, jak przy lepieniu pierogów. Gotowe pierogi układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Ciastka piec w temperaturze 220oC na funkcji góra-dół przez około 14 minut. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Pierogi po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. 5. Jogurt wymieszać z cukrem waniliowym i podać(...)makaronem Składniki: Ciasto – składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej: 450g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 łyżka octu winnego 50g kakao bez cukru 250g miękkiego masła 240g cukru pudru 6 jajek 350ml mleka 1/2 łyżeczki aromatu śmietankowego Krem czekoladowy: 150g gorzkiej czekolady 100g śmietanki kremówki

Mała Cukierenka
Cynamonowe frytki z jabłek, kruche pierogi z bananem i nutellą, tort „zupa” 217

sporej łyżeczce nadzienia i sklejać ze sobą brzegi ciasta, jak przy lepieniu pierogów. Gotowe pierogi układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Ciastka piec w temperaturze 220oC na funkcji góra-dół przez około 14 minut. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Pierogi po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. 5. Jogurt wymieszać z cukrem waniliowym i podać(...)Składniki: Ciasto – składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej: 450g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 łyżka octu winnego 50g kakao bez cukru 250g miękkiego masła 240g cukru pudru 6 jajek 350ml mleka 1/2 łyżeczki aromatu śmietankowego Krem czekoladowy: 150g gorzkiej czekolady 100g śmietanki kremówki 36% Nadzienie

Mała Cukierenka
Zaręczyny, urodziny i makaroniki, czyli wszystko na raz 241

wiele planów, to jestem bardzo zadowolona, a nieoczekiwane zakończenie sprawiło, że dziesięciogodzinna podróż do domu nie uwierała jak zwykle. Co się stało? Otóż po pysznym obiedzie bez deseru (w restauracjach zawsze na deser brakuje mi miejsca, niestety), C. padł na kolana, wzbudzając tym moje bezgraniczne zaskoczenie (serio!). Od piątku z lekkim niedowierzaniem noszę na palcu pierścionek, ciągle go obracam(...)beza całkowicie wystygnie. Do migdałów z cukrem dodać pozostałe 60 g białek, wymieszać na gładką pastę. Dodać 1/3 bezy, wymieszać. Dodać resztę, delikatnie, ale dokładnie połączyć. Dodać bawrnik, wymieszać. Masa nie powinna być zbyt lejąca, ale też nie całkiem sztywna. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką 8 mm, wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia koła

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pizza Margherita z salami i rukolą + filmik 227

Dziś czas na pizzę , bo jak są takie straszne upały , to co można jeść oprócz lodów? - tylko PIZZĘ ! Proponuję dziś przepis na klasyczną włoską pizzę na

Kawa z mlekiem
Ciasto kruche z serem i truskawkami 191

Sezon na truskawki ciągle trwa, dlatego wykorzystuje je, do czego tylko mogę. Dzisiaj przy sobocie padło na kruche ciasto z sernikiem w środku. Przepis jest niezwykle

Zdrowie i pysznie na talerzu
Faszerowany brokułami i fetą filet z indyka 233

zalegał mi brokuł a i filet z indyka krzyczał, że najwyższy czas coś z nim zrobić, danie powstało samo Smaczne, ale wyraziste. Możemy zrobić je w wersji fit, zapiekając bez panierki lub też zapiekając w panierce. Dla tradycjonalistów wersja w panierce do usmażenia. Mięsko doskonale komponuje się zarówno z ryżem, kaszą jak i ziemniakami. Jeszcze jeden mięsny trick, którego(...)wierzch kładziemy małe kawałki masła. Pieczemy ok 40 min w 180 stopniach, co 10 min polewając mięso rozpuszczonym masłem. W połowie czasu pieczenia, obracamy mięsko na drugą stronę. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/faszerowany-brokulami-feta-filet-indyka/ BosowKuchni       Artykuł Faszerowany brokułami i fetą filet z indyka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
VINIFOLIES 2016 i Dolina Loary 186

Rosé i Cabernet d’Anjou: dania egzotyczne, kuchnia tajska, BBQ, desery z czerwonymi owocami i porzeczkami Wytrawne rosé: kuchnia libańska, drób, BBQ Szlachetne wina musujące: Aperitif, owoce morza, truskawki, desery Połączeń kulinarnych mieliśmy okazję spróbować podczas degustacji, którą prowadził redaktor naczelny Magazynu Wino Tomasz Prange - Barczyński Dania do degustacji przygotowała restauracja Brasserie Warszawska . Rozpoczęliśmy od Cremant de Loire (importer E.Leclerc(...)Oznacza to, że po zbiorach leżakują w kadziach lub beczkach od 5 do nawet 14 miesięcy na osadzie drożdżowym. Sauvignon blanc i crème brullee z koziego sera,pieczone buraki, porzeczka. Les Caracteres 2014 Sauvignon blanc ( importer E.Leclerc cena 19,99 zł.) Apelacja Touraine położona jest w pod-regionie Doliny Loary o tej samej nazwie. Klimat jest tu oceaniczny z kontynentalnymi

królestwo garów
Gruszkowo-Jabłkowa tarta pod bezą. 173

Witam moi Kochani! Na wstępie, szybko się usprawiedliwię z mojej trzy dniowej nieobecności… byłem w szkole. Studia zaoczne wiążą się z tym, że będę znikać na

Kuba Gotuje
Brownie z fasoli (bez cukru, tłuszczu i mąki) 216

Fasolowe brownie uwielbiam i lubię je robić kiedy mam ochotę na coś bardzo czekoladowego, ale przy okazji szybkiego i pożywnego. Na blogu przepis jednak do tej

Healthy food explorer
Jutro obchodzimy dzień gofra 219

Jutro obchodzimy dzień gofra. Święto wywodzi się ze Skandynawii. Szwedzi mają manię wymyślania nietypowych świąt jak Dzień bułki cynamonowej, dlatego też nie mieli żadnych oporów aby

codojedzenia
Seromakowiec. 840

    Seromakowiec (seromak) to jedno z moich ulubionych ciast. Pyszne, soczyste, kremowe ciasto na kruchym spodzie, którego jedną część stanowi makowiec, a drugą sernik

Rozpustne gotowanie