desery bez pieczenia - 9553 przepisów (strona:390/637)

Najłatwiejsze bananowe ciasteczka – dla dzieci i dorosłych 317

możecie zjeść w ramach lżejszego deseru, zabrać ze sobą do pracy lub włożyć dzieciom do śniadaniówki. Moja córeczka lubi tego typu ciasteczka, dlatego często goszczą u niej w śniadaniówce w ramach zdrowszej wersji słodkości. Polecam spróbować przepisu na najłatwiejsze bananowe ciasteczka   SKŁADNIKI: (na 8 szt.) 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 banana (średni(...)ciasta formujemy małe kulki, spłaszczamy lekko i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce (zachowując odstępy między ciasteczkami). Opcjonalne na każde ciastko nakładamy (na środek) odrobinę czekoladowej posypki lub posiekanej drobno czekolady. Blaszkę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom piekarnika). Ciasteczka pieczemy około 15-18 minut. Czas pieczenia

Słodkie okruszki
Sernik z mlekiem w proszku 216

jest rodzajów tego serowego deseru? „Biorąc pod uwagę popularność tego przysmaku szacuje się, że około 1000. Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem. Podawany jest zarówno na zimno, jak i na ciepło. Co więcej, miłośnicy sera mogą delektować się także seromakowcem (lub makoserowcem), strudlem serowym, ciastem drożdżowym z serem i kruszonką, śląskim kołaczem(...)też w krajach prawosławnych z okazji Wielkanocy przygotowuje się Paschę, czyli rodzaj sernika na zimno. Poza twarogiem, podstawowymi składnikami serników są: jajka, cukier, masło, mąka pszenna, sól, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy (lub inny środek aromatyzujący). W niektórych przepisach spoiwem, zamiast mąki, są gotowane ziemniaki, bądź jajka w dużych ilościach. Celina Nierodkiewicz, członkini Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego

mojewypiekiinietylko
Sernik z mlekiem w proszku 429

jest rodzajów tego serowego deseru? „Biorąc pod uwagę popularność tego przysmaku szacuje się, że około 1000. Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem. Podawany jest zarówno na zimno, jak i na ciepło. Co więcej, miłośnicy sera mogą delektować się także seromakowcem (lub makoserowcem), strudlem serowym, ciastem drożdżowym z serem i kruszonką, śląskim kołaczem(...)też w krajach prawosławnych z okazji Wielkanocy przygotowuje się Paschę, czyli rodzaj sernika na zimno. Poza twarogiem, podstawowymi składnikami serników są: jajka, cukier, masło, mąka pszenna, sól, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy (lub inny środek aromatyzujący). W niektórych przepisach spoiwem, zamiast mąki, są gotowane ziemniaki, bądź jajka w dużych ilościach. Celina Nierodkiewicz, członkini Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego

mojewypiekiinietylko
Szybki, wilgotny piernik na powidłach 275

Piernik niejedno ma imię. Czy to malutki, kruchy i dekorowany lukrem piernik na choinkę, czy miękki i mocno nadziany dżemem, czy taki – piernik duży, wilgotny, idealny

Karo in the Kitchen
WANILIOWY SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 231

Waniliowy sernik z musem truskawkowym Oto sernik, za którym przepada cała moja rodzina. Ja lubię go za to, że jest zwarty, konkretny, syty, a dzięki musowi

Calzonella.com
Nietypowy bananowy sernik 201

Przepis na ten serniczek odkryłam na stronie FITAPPY , z której wcześniej zgapiłam kilka ćwiczeń do mojego wieczornego treningu. Proporcje i składniki lekko zmieniłam i z góry

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Brownie z mascarpone i truskawkami 325

Sezon na truskawki pomału dobiega końca. Dla ich zagorzałych fanów, takich jak ja, to niezbyt dobra wiadomość. Dlatego, co powiecie by na osłodę połączyć truskawki z

Ania i Marcin gotują
szarlotka 217

Cześć! Miałam troszkę jabłek w nadmiarze. Naleśniki z prażonymi jabłkami, szarlotka, może coś zesmażyć do słoika? Chciało mi się strasznie coś słodkiego, to zrobiłam szarlotkę. Mam

Pieprzyć z Fantazją
Kruche ciasteczka z czekoladą, orzechami laskowymi i rodzynkami 233

Nie wiem, jakie ciasteczka lubi Święty Mikołaj, ale jeżeli miałabym zagadywać, to postawiłabym właśnie na te. Są tak kruche, że sypią się na podłogę i na

Życie zamknięte w smaku
Placek amerykański 211

Cześć! To ciasto robiłam jeszcze na zajęciach technicznych w podstawówce. Wiążą się z nim wspomnienia z życia szkolnego.  To były czasy granatowych fartuszków z białym

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto kostka alpejska w wersji wegańskiej 295

To ciasto już do końca życia będzie mi się kojarzyć z firmą, w której pracuje od 13! lat. Gdy się zatrudniłam to mój szef miał dosłownie

greenscarf
Drozdzowka ze sliwkami bez wygniatania 179

To ciasto to absolutny hit tej jesieni! Przynajmniej w naszym domu ;-) Dlaczego? Bo jest łatwa i szybka w wykonaniu. Wieczorem lub rano przed pracą wszystkie składniki

Kuchnia od dwojga
Puree z dyni 197

Puree z dyni to baza do wielu potraw, ja wykorzystałam je robiąc dyniowe gnocchi i syrop dyniowy do kawy. Jest bardzo proste do zrobienia, można je

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Białka? I co dalej? 255

Co zrobić z 6 białkami? Pozostałość po carbonarze. Myślę, myślę i nic mi do głowy nie przychodzi... beza? Nieee - jakoś nigdy fajna mi nie wychodzi. Próbowałam

sierotka maRysia w kuchni