Czas na klasyk kuchni włoskiej :) Lasagne, ale w mojej wersji jest ona z kurczakiem. Był to kolejny debiut i zarazem eksperyment w kuchni, ale z pewnością
Emskie SmakiZakręcone bułeczki z ciasta drożdżowego nadziane domowej roboty konfiturą z czerwonej cebuli, zapieczone z serem mozzarella. Niebanalne drożdżówki w wersji półwytrawnej - wychodzą mięciutkie i puszyste.
Kuchnia MagdaLenyKiedy jakiś czas temu Mąż polubił bezmięsne spaghetti, byłam szczerze zdziwiona. No bo po kim jak po kim, ale po nim bym się tego nie spodziewała
Kuchnia w czekoladzieSałatka z makaronu typu cienkie rurki (również będzie tu pasował makaron typu kolanka) z dodatkiem szynki, sera żółtego, selera sałatkowego ze słoika, kukurydzy oraz szczypiorku, podana
Kuchnia MagdaLenySzybki, prosty i lekki deser z truskawek (świeżych lub mrożonych), biszkoptów i jogurtu naturalnego. Idealny na wiosenne i letnie dni :) Składniki na 4 pucharki: ok. 15-20 biszkoptów 4 duże garście mrożonych truskawek lub innych owoców 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru (u nas z erytrolu) Przygotowanie: Truskawki wyciągamy dzień wcześniej z zamrażalnika i wkładamy do lodówki
CzarnawisienkaZupa ze wszystkiego co się nawinie, czyli robimy czystki w lodówce. Co jakiś czas warto przeglądać zawartość lodówki, a to co znajdziemy może być bazą
Związek na patelniCiasto kruche z rabarbarem i odrobiną cukru pudru – czyli tak prosto, a tak pysznie. Doskonale kruche ciasto sprawdza się z każdymi owocami, ale rabarbar jest jakiś
Słodki sentymentskładniki razem delikatnie wymieszaj. Wlej ostrożnie masę do pojemników lub szklanych keksówek. Lody śmietankowe będą gotowe po minimum 7 godzinach. Najlepiej jednak przygotować je wieczorem, podać następnego dnia na deser – w pucharkach lub wafelkach. Lody można udekorować owocami, najlepiej sezonowymi. Smacznego
Zasmakuj KuchniMój zeszłoroczny czosnek niedźwiedzi nie obrodził tak jakbym sobie tego życzyła, ale coś tam zawsze "oskubałam". Za to szpinak póki co nadal dzielnie współpracuje ku mojej
Kuchnia w czekoladzieSernik na zimno z truskawkami i galaretką truskawkową. Przygotowany na pieczonym biszkopcie, z masą serową z mascarpone i dodatkiem mleka oraz zatopionymi kawałkami świeżych truskawek, a
Kuchnia MagdaLenyDzień dobry, mam dziś super przepis na brownie owsiane z glazurą z białej czekolady. W spamu jest obłędne i skradło w moim domu nie jedno
Niezły MłynekBardzo intensywna w smaku kawa z duża ilością pianki/kremu kawowego. Można pić zarówno na ciepło jak i na zimno. Osobiście wole wersję na ciepło wtedy lepiej
RAROSSABaczni obserwatorzy bloga myślę, że już wiedzą, że wszelkie dania mączne uwielbiam. Pierogi, makarony czy też inne "placki" mogłabym jeść niemal codziennie, jednak przy dzieciach i
Kuchnia w czekoladzieZupa botwinka pojawia się na naszych stołach wraz z nadejściem wiosny. Przygotowuje się ją z młodych liści i korzeni buraków ćwikłowych. Botwina to warzywo
Kuchnia MagdaLenystrukturze, składnikach i procesie tworzenia ciasta drożdżowego. Print Ciasto Drożdżowe bez zagniatania z rabarbarem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl Wypieki z pomysłem Course Deser Cuisine desery polskie Keyword bez wyrabiania, ciasto, drożdże, rabarbar Prep Time 20 minutes Cook Time 50 minutes Czas wyrastania 3 hours Total Time 4 hours 10 minutes Servings 3 porcje
SmartBake.pl