pozostałego zielonego szpinakowego biszkoptu zrobiłam bardzo szybko wspaniały deser, zobaczcie sami :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldBakłażan faszerowany warzywami turecki przepis na bakłażany. Bakłażan faszerowany warzywami to specjalność kuchni tureckiej. Turcy kochają warzywa. Papryka faszerowana na setki sposobów i bakłażany w
Cztery Fajerypozostałego zielonego szpinakowego biszkoptu zrobiłam bardzo szybko wspaniały deser, zobaczcie sami :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldKurki to produkt mocno sezonowy. Mrożone często okazują się po obróbce gorzkie, więc teraz kiedy jest na nie pora należy z nich korzystać jak najwięcej. Runda
Emskie SmakiPropozycja na lato – serniczki z owocami w pucharkach. Bez pieczenia , szybko i smacznie. To podstawa letnich przepisów Składniki: 250 g twarogu (może być z wiaderka
Słodki sentymentOdkrywam kolejne smaki i tym razem wybrałam kuchnię Bliskiego Wschodu. Danie proste i smaczne. Idealne na weekendowe śniadanie. Potrzebujemy: 2 pomidory 1 ząbek czosnku 1
Emskie Smaki(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szybka s ałatka z porem, ananasem i szynką to idealny wybór, na różnego rodzaju okazje. Z pewnością posmakuje każdemu z Was. Składniki: 1
Przepiski.plpojawiać u nas często. Na obiad usmażyłam schabowe kalafiorowe. Często jemy pieczone “nuggetsy” z kalafiora, więc wiedziałam, że taka smażona wersja posmakuje nam jeszcze bardziej. Natomiast na deser upiekłam awaryjne ciasto czekoladowe. Uwielbiam takie proste przepisy. To w zasadzie coś z niczego, a efekt jest przepyszny. W moim piekarniku piekłam ciasto 20 minut dłużej niż w przepisie(...)poza tym proporcje składników były idealne, ciasto wyszło wilgotne, a podane z sezonowymi owocami stanowiło rozkoszny deser. Zdecydowanie mam ochotę na wypróbowanie kolejnych przepisów, ponieważ wiem, że przepisy Marty są dobrze doprawione, proste i takie, do których chce się wracać. Tu pojawiają się tradycyjne potrawy z dość nietypowym dla mnie akcentem np. jak dodatek mleka kokosowego do ogórkowej czy barszczu
Mienta blogLeśne, bezglutenowe crumble wylądowało dziś na stole jako moje śniadanie 🥰 kocham lato za owoce i nieskończone możliwości deserów z nimi w roli głównej. Porzeczki i maliny zrywam prosto z ogródka więc satysfakcja jest jeszcze większa. Łapcie przepis! Składniki: ok. 400-500 g owoców leśnych (maliny, jagody, truskawki, poziomki, porzeczki itd.) 100 g mąki ryżowej 50 g masła 5 lub więcej
CzarnawisienkaDzień dobry, śmiało można powiedzieć, że dziś zaczynamy weekend. A co za nim idzie, mały relaks i wypoczynek. To może grill? My już się zabieramy
Niezły Młynek(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sezon grillów w pełni, a to oznacza, że czas na pyszne przekąski z grilla. Tym razem serwujemy szaszłyki z kurczakiem, pieczarkami, cukinią i
Przepiski.plIntensywnie czekoladowy, kremowy sernik na zimno z dodatkiem wiśni nasączonych alkoholem. Przepis jest bardzo prosty i szybki a większość czasu potrzebna jest tylko do dobrego schłodzenia
Słodki Blog(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W tym wpisie przychodzimy do Was z pomysłem na szybki obiad. Będzie to mięso mielone w sosie pomidorowym z frytkami. Danie to jest
Przepiski.plBanalnie prosta surówka przygotowana z surowego kalafiora startego na tarce, z dodatkiem koperku, podana z jogurtem naturalnym oraz majonezem. W wersji fit możemy zrezygnować z majonezu
Kuchnia MagdaLenyFrancuskie ciastka z bitą śmietaną i owocami. Ciasto francuskie z bitą śmietaną i owocami to pomysł na błyskawiczny, do tego smaczny i efektowny deser. To ciastka dla tych co uwielbiają prostotę i szybkość w kuchni, oraz dla smakoszy bitej śmietany. Ja dodatkowo wykorzystałam do ozdoby jeżyny, jeśli macie ochotę, dodajcie inne sezonowe owoce: truskawki, maliny, czy jagody. Francuskie ciastka(...)łyżki cukru pudru do posypania, owoce, np. jeżyny Przygotowanie francuskich ciastek z bitą śmietaną i owocami: Ciasto francuskie na słodko z bitą śmietaną i owocami to deser, który jest banalnie prosty w przygotowaniu. Uda się nawet tym, którzy potrafią nawet przypalić wodę w czajniku Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Na blaszce rozkładamy arkusz ciasta
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię