deser - 61894 przepisów (strona:602/4127)

Pączki dyniowe. 97

Przepis na pyszne pączki dyniowe. Niezwykle proste i wyjątkowo smaczne. Dzięki dodatkowi dyni są delikatne w smaku i mają piękny kolor. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pączki

To co lubię - gotuję i polecam
Makowiec japoński – makowiec z jabłkami. 97

Makowiec japoński od lat gości na wielu świątecznych stołach. Jest bardzo smaczny, a dodatek jabłek powoduje, że jest wilgotny. Dodając do niego dowolne składniki (np. orzechy

To co lubię - gotuję i polecam
Cantuccini (biscotti)- włoskie ciasteczka z migdałami. 86

Przepis na Cantuccini pyszne włoskie ciasteczka z dużą ilością migdałów. Ponieważ uwielbiam wszelkie ciasteczka to jednak te są moje ulubione. :) Maczane w porannej, gorącej kawie są

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik z makiem i brzoskwiniami. 137

Sernik na kruchym kakaowym spodzie z dodatkiem maku i brzoskwiń. Delikatny, kremowy sernik idealny na święta i nie tylko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z makiem

To co lubię - gotuję i polecam
Śledzie w sosie tatarskim. 80

Przepis na śledzie solone w sosie tatarskim. Z dodatkiem marynowanych grzybków i ogórków konserwowych. Do przepisu możecie użyć marynowane grzyby, które w tym roku część z

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik wiedeński. 77

Sernik wiedeński, kremowy, delikatny wyjątkowo smaczny. Sernik, który w moim rodzinnym domu jest pieczony odkąd pamiętam. Klasyka sama w sobie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki ½ kg

To co lubię - gotuję i polecam
Udka pieczone. 77

Większość z nas lubi pieczonego kurczaka, ja dzisiaj dzielę się z Wami moim przepisem. Tym razem udka pieczone z dodatkiem rozmarynu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Udka

To co lubię - gotuję i polecam
Pieczone ziemniaki. Jak zrobić pieczone ziemniaki. 88

Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do obiadu. Kiedy macie już dosyć zwykłych, gotowanych ziemniaków zróbcie wersję pieczoną. Ja najbardziej lubię najpierw podgotować je kilka minut (około

To co lubię - gotuję i polecam
Rogaliki drożdżowe – śniadaniowe. 82

Miękkie, puszyste, delikatne i wyjątkowo smaczne rogaliki drożdżowe. Można o nich pisać bez końca i same pozytywne rzeczy, chociaż mają jeden minus, zdecydowanie za szybko znikają

To co lubię - gotuję i polecam
Zielona tarta z warzywami. 106

Tarta warzywna to świetny pomysł na posiłek dla całej rodziny. Idealnie pasuje na obiad, kolację czy jako smaczny posiłek do pracy. Smakuje zarówno na ciepło jak

To co lubię - gotuję i polecam
Bułki pszenne drożdżowe 72

Przepis na domowe bułki pszenne. My dzisiaj zjedliśmy je z dodatkiem dżemu truskawkowego i miodu. Bułki te możecie upiec zarówno z suchych jak i świeżych drożdży

To co lubię - gotuję i polecam
Proziaki 83

Proziaki to wg Wikipedii : ” mączne placki z dodatkiem „prozy” czyli sody oczyszczonej, pochodzące z Podkarpacia, znane też w innych częściach Polski. Składają się

To co lubię - gotuję i polecam
Chleb z ziarnami – drożdżowy 81

Dzisiaj upiekłam chleb z dodatkiem suchych drożdży i mnóstwem ziaren. Możecie dodać do niego swoje ulubione dodatki : siemię lniane, słonecznik, pestki dyni, jagody goji, chia, sezam

To co lubię - gotuję i polecam
Zupa grzybowa z suszonych grzybów. 85

Przeszukując zapasy w domu natknęłam się na pudełko suszonych grzybów. Pachną pięknie, a ja przyznam się, że baaaardzo dawno nie robiłam zupy grzybowej. W moim domu

To co lubię - gotuję i polecam
Zielony makaron – makaron szpinakowy 90

Zielony makaron czyli makaron z dodatkiem szpinaku. Do jego zrobienia możecie użyć zarówno świeżego jak i mrożonego szpinaku. Przygotowując go ze szpinaku mrożonego, wcześniej należy go

To co lubię - gotuję i polecam