deser - 61894 przepisów (strona:276/4127)

Gorąca czekolada ze złotą pianką 115

Gorąca czekolada ze złotą pianką i niezwykłe produkty od GoodMiód Lubicie czekoladę? Ja uwielbiam. Idealna na deser, idealna jako dodatek do ciast (polecam Wam moją czekoladową babkę), wyśmienita w wersji na gorąco Dziś mam dla Was prosty przepis na gorącą czekoladę ze złotą pianką. Zimą, to jeden z moich ulubionych deserów. Zwłaszcza, gdy wracam z długiej wycieczki lub byłam

Słodkie okruszki
Racuchy drożdżowe z jabłkami 479

Pachnące racuchy drożdżowe z jabłkami to pyszny i szybki deser dla całej rodziny. Sprawdzony przepis na racuchy z jabłkami pozwoli w pełni cieszyć się wyjątkowym smakiem i aromatem tych tradycyjnych placuszków. Kto z nas nie zajadał się w dzieciństwie racuszkami drożdżowymi? Zapewne chociaż części z nas te rumiane placki z jabłkami kojarzą się z babciną kuchnią kaflową i drugą połową(...)lekkim wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem. Jeśli chcemy bardziej wyczuwalne kawałki jabłek, użyjmy jabłek twardych. Jabłka miękkie rozpadną się w czasie smażenia. Zachęcamy do sprawdzenia innych naszych przepisów na desery karnawałowe. Polecamy: tradycyjne faworki bez obijania , puszyste pączki smażone na smalcu , pieczone mini pączki z budyniem oraz pyszne oponki serowe . Życzymy smacznego! Artykuł Racuchy drożdżowe z jabłkami pochodzi z serwisu Kuchnia

Kuchnia Na Wypasie
Wolnowar czy multicooker 116

bardzo solidnie wykonany, duży szybkowar z możliwością smażenia, powolnego gotowania i gotowania na parze. Oprócz zdefiniowanych przez producenta programów gotowania pod ciśnieniem (Mięso/gulasz, Fasola/Chilli, Ryż/Risotto, Jogurt, Drób, Desery, Zupa)  multicooker umożliwia również samodzielne ustawienie  czasu i temperatury oraz opóźnionego startu. Jak każdy wolnowar Crock-Pot  posiada też funkcję podtrzymywania temperatury.  Ten muliticooker jest wyjątkowo

Cztery Fajery
Celebryci na słodko - Peach Melba... 125

zdjęcie )  'Peach Melba' ( pêche Melba ) to deser z brzoskwiń, lodów waniliowych i sosu ze świeżych malin. Wymyślony przez słynnego kucharza Auguste Escoffier w 1892 lub 1893 roku, w hotelu Savoy, dla australijskiej śpiewaczki operowej , sopranu, Nellie Melba .   Pierwsza wersja deseru powstała z okazji uroczystego obiadu wydanego przez księcia Orleanu ( klik ) na cześć triumfu śpiewaczki w londyńskim Covent(...)Garden. Nowy deser składał się z lodowej rzeźby łabędzia, niosącego brzoskwinie na posłaniu z lodów waniliowych i przykrytych watą cukrową. W 1900 roku powstała druga wersja, tym razem na potrzeby uroczystego otwarcia Hotelu Carlton. Tym razem łabędź został pominięty, a pojawiło się malinowe purée.     (źródło: angielski , polski

Lejdi of the house
Gruzińskie gozinaki – orzechy z miodem na Nowy Rok 130

Orzechy z miodem czyli gozinaki, to gruziński smakołyk, który przygotowuje się na Nowy Rok. Ma zapewnić szczęście i powodzenie. Gozinaki (გოზინაყი), czyli orzechy z miodem, to najpopularniejszy deser w Gruzji , który wywodzi się już z czasów starożytnych. Tradycyjnie pojawiają się na stołach bożonarodzeniowych i noworocznych jako symbol bogactwa, ale także jako obietnica słodkiego i szczęśliwego życia oraz sukcesu we wszystkich

smakowitehistorie.com
Karryslid – duński śledź curry 143

Księgi Rekordów Guinnessa. Można tu na przystawkę zjeść np. kanapkę ze śledziem curry – na zaostrzenie apetytu, potem jako danie główne: kanapkę z mięsem i warzywami, a na koniec na deser: kanapkę z serami i owocami. Wypróbuj przepis na zdrowy, domowy, świąteczny ZAKWAS Z BURAKÓW Print Karryslid – duński śledź curry Śledź curry należy do kanonu duńskiej kuchni. Pyszna, aromatyczna potrawa

smakowitehistorie.com
Jakie przyprawy warto stosować do bożonarodzeniowych potraw? 138

Boże Narodzenie to czas, gdy spotykamy się z rodziną i przyjaciółmi, by razem zasiąść do świątecznego stołu, na którym pojawia się wiele smakołyków. Aromatyczne dania wytrawne, słodkie desery – każde z nich wymaga zastosowania szeregu przypraw, które podkreślają smak i zapach 12 wigilijnych potraw. Bez niektórych z nich nie da się wręcz obyć podczas bożonarodzeniowych przygotowań. Jakie przyprawy są niezbędne

Kuchnia MagdaLeny
Konfitura z żurawiny i czerwonej porzeczki 106

Uniwersalna słodko – kwaśna konfitura z owoców czerwonej porzeczki i świeżej żurawiny. Komponuje się z serami wszelkiego rodzaju, z mięsem oraz ze słodkimi wypiekami i deserami. Marmoladka którą miło wspominam z wycieczką do Zakopanego, gdzie służyła jako dodatek do serwowanych na ciepło oscypków z grilla. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Konfitura z żurawiny i czerwonej porzeczki 5 od 1 osoby Autor(...)Łatwe Ilość 2 słoiczki Przygotowanie 10 min. Gotowanie 20 min. Kalorie 180 kcal Konfitura z owoców czerwonej porzeczki i świeżej żurawiny. Słodko – kwaśna marmoladka do serów, mięs i deserów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200 g świeżej żurawiny 100 g czerwonej porzeczki 130 g białego cukru 100 ml wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Do przygotowania konfitury możesz użyć owoców

ProstePesto.pl
Jak zrobić puder z owoców 109

szczególności bardzo uniwersalny puder jabłkowy uwielbiamy wszyscy bez wyjątku. To sekretny składnik, którym szefowie kuchni podkręcają smak wielu dań. Puder nadaje niesamowity aromat, nie obciążając przy tym deserów i kremów do tortów.  Sprawdza się także jako przyprawa do sałatek oraz pieczonych mięs, zwłaszcza kaczki. Pudry możesz przygotować także z grzybów i warzyw. Na blogu znajdziesz m.in. przepis na suszone

Cztery Fajery
Robot kuchenny wielofunkcyjny jaki wybrać 111

gęstych ciast i ciasteczek oraz ciast na makaron, chleb, pierogi i podobnych ubijak do piany, śmietany, masła, ale również do wegańskich zamienników jaj, jak np. aquafaba. Pozwala też przygotować desery lodowe, musy i ciasta 2 tarcze ze stali Sabatier do wiórkowania na grubość 2 mm i 4 mm 2 tarcze ze stali Sabatier do krojenia w plastry na grubość

Cztery Fajery
Babka tulipan na białkach 134

Ostatnio mam wrażenie, że robię mało ciast, deserów itp. I nie to, żebym nie miała na nie ochoty, ale gdzieś schodzą na dalszy plan. Jedyne czym mogę się poszczycić w wersji na słodko jest "tulipan", który tak naprawdę ani trochę mi go nie przypomina. Za to w smaku jest wystarczająco dobry, by zrobić go bez okazji. Zwłaszcza w momencie

Kuchnia w czekoladzie
Kawowe sernikobrownie 153

udekorować je ziarenkami kawy.  To ciacho to genialne połączenie najlepszych smaków - prawdziwa rozkosz dla koneserów kawy i czekolady. Dedykowane jest również osobom, które nie przepadają za przesłodzonymi deserami. Smak gorzkiej czekolady ze spodu brownie oraz polewy czekoladowej przeplata się z lekką goryczką kawy z masy sernikowej. Słodycz ciasta można dopasować pod własne gusta, dodając odpowiednią ilość cukru pudru

Kuchnia MagdaLeny