Panettone to babka drożdżowa pochodząca z Mediolanu. Wypiekana jest na kształt wysokiej kopuły. Proces jej wypiekania jest dość długi ponieważ w tym czasie babka nabiera puszystej
Kuchnia w oparachŚwięta, święta i po świętach. Nie wiem jak Wy ale ja się ledwo ruszam. Dzisiaj wstałam więc rano i od razu poszłam na rowerek, a na
Kuchnia w oparachNie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam wino pod każdą postacią. A kiedy połączę je z pyszną gruszką to jestem w raju. Chciałabym aby tak właśnie
Kuchnia w oparachDziś ulubiony dzień każdego Polaka... Tłusty czwartek. Możemy jeść pączki i faworki bez ograniczeń. Nawet mówi się, że niezjedzenie chociaż jednego pączka przynosi pecha. Nie wieżę
Kuchnia w oparachCiasteczka zbożowe to dla mnie wspomnienie dzieciństwa. Mam często piekła je ponieważ jest to świetny zastrzyk energii. Dodatkowo są pyszne i zdrowe. Są one jedne z
Kuchnia w oparachŚwięta za pasem. Niedługo stoły będą uginały się jaj, mazurków, serników i bab. Gdy pierwszy raz usłyszałam o babce z majonezem przeżyłam szok. Ale jak to
Kuchnia w oparachŚwięta za pasem. Niedługo stoły będą uginały się jaj, mazurków, serników i bab. Gdy pierwszy raz usłyszałam o babce z majonezem przeżyłam szok. Ale jak to
Kuchnia w oparachJutro już święta. My z mężem jeździmy na tzw "gotowe" czyli Niedziela Wielkanocna u teścia a Poniedziałek u moich rodziców. Już nie mogę się doczekać kiedy
Kuchnia w oparachChlebek przyjaźni inaczej chlebek watykański, ciasto Herman czy ciasto Amiszów. Chlebek ten to tzw "łańcuszek" ponieważ część przekazujesz dalej. Nie jest znana dokładnie historia tego ciasta
Kuchnia w oparachPlacek z tego przepisu udaje się zawsze, super smakuje z dobrą herbatką. Składniki: Mąka pszenna 30 dag Cukier 20 dag Jajka 5 szt. Margaryna 1 szt
Tradycyjna KuchniaBardzo proste i pyszne ciasto. Możecie dodać różne owoce. Ja mam z agrestem ale przepyszne byłyby wiśnie. W Anglii to nie jest łatwe znaleźć wiśnie. Wykonanie
Kuchnia PokoleńUpiekłam biszkopt kakaowy , był mi potrzebny do ciasta.. wynalazłam fajny przepis ..i co ? i biszkopt nie wyszedł tak jak trzeba ..więc dalej już według
Moje domowe kucharzenieKarpatka jaką dziś prezentuję to najprostsza wersja tego ciasta. Masa jest najprostsza z możliwych bo z budyniu, który chyba każdy ma w domowych zapasach. A ciasto
Sztuka gotowania w/g SamiryNa początku po raz kolejny zapraszam was na nowego instagrama @tasteofimagination :) Moja miłość do placków na śniadanie chyba nigdy nie przeminie. Tak samo jak nowa miłość
Taste of imaginationFrancuskie rogaliki z czekoladą to idealna rozwiązanie, gdy czujemy ogromnego na lenia na przygotowanie słodkiej przekąski. Wystarczy świeże ciasto francuskie (gotowe ze sklepu jak najbardziej się
Lamarida.pl