deser - 61894 przepisów (strona:191/4127)

Sok z aronii 224

Składniki na sok z aroniowy Owoce aronii 1 kg dojrzałych owoców aronii 2 niepełne szklanki cukru 1 szklanka wody 1 cytryna Owoce aronii umyć, rozgnieść i

Korniszonki
MĄKI NATURALNIE BEZGLUTENOWE. JEDZ BEZ OBAW ;) 140

żelazo. Zawiera witaminę A, D i E oraz B6. Jest świetnym dodatkiem do słonych i słodkich wypieków oraz posypką do deserów, płatków i koktajli Mąka z amarantusa Ma mocny i specyficzny smak, dlatego jako dodatek do wypieków, należy stosować ją z umiarem. Jest źródłem łatwo przyswajalnego białka(...)witaminy z grupy B. Jest smakowym i wartościowym dodatkiem do wypieków ciast i ciasteczek oraz posypką do lodów, deserów i sałatek.  Mąka kokosowa Ma bajecznie kokosowy, słodki smak i aromat. Nie zawiera cholesterolu i ma mniej kalorii niż wiórki kokosowe. Jest źródłem błonnika i białka

BezglutenowaIzabela
Miękkie ciasteczka z malinami 201

Miękkie ciasteczka z malinami to mój hit tego lata! Nigdy bym nie pomyślała, że kiedykolwiek zrobię tak pyszne ciasteczka. Niestety ciasteczka

Słodki Pomysł
Czekoladowy serniczek z masłem bananowym, bezą i malinami 179

Dziś zapraszam Was na szybki deser pełen smaku i słodyczy. Czekoladowy serniczek z masłem bananowym, bezą i malinami niewątpliwie umili każdą chwilę, nawet w tak chłodne pochmurne dni. Kilka składników, chwila na przygotowanie i już można się cieszyć pysznym deserem. Nie da się skończyć na jednej łyżeczce Polecam Wam spróbować. A jeśli lubicie słodkie wypieki, to polecam Wam na deser

Słodkie okruszki
Zimowa sałatka z zielonych pomidorów 308

Składniki potrzebne do przygotowania zimowej sałatki z zielonych pomidorów Zimowa sałatka z zielonych pomidorów 1 kg zielonych pomidorów (najlepiej z własnego ogrodu) 1 cebula Ok. 1

Korniszonki
Domowa jarzynka (mieszanka przypraw i warzyw) 309

Składniki potrzebne do przygotowania domowej jarzynki: Przepis na domową jarzynkę 100 g suszonych warzyw (przepis na suszone warzywa) 1 łyżka suszonej cebuli 1 łyżeczka suszonej natki

Korniszonki
Pompadurki z brzoskwiniami ciasteczkowymi 210

Pompadurki z brzoskwiniami - pyszność z ciasta twarogowego Pompadurki to pyszne ciastka z ciasta twarogowego oryginalnie nadziewanie śliwkami węgierkami. Z braku śliwek w zaprzyjaźnionym warzywniaku postanowiłam zaeksperymentować

Korniszonki
Słodki dżem z pomidorów z nutą pomarańczy i cynamonu 186

Składniki na słodki dżem pomidorowy Słodki dżem pomidorowy 4 duże pomidory 1 szklanka cukru 1 plaster cytryny ze skórką ½ łyżeczki cynamony lub pół laseczki kory cynamonowej

Korniszonki
Marynowane maślaki 225

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
Bezglutenowa tarta czekoladowa Biedronka 177

Inspirację na tartę ‘Biedronkę’ znalazłam na Pinterest, szukając słodkich pomysłów na trzecie urodziny Błażeja. Powiedziałam sobie wtedy, że jeśli nie

Słodki Pomysł
Marynata octowa 189

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
Leczo z kiełbasą 165

Składniki na leczo z kiełbasą Leczo z kiełbasą 2 małe cukinie 2 papryki (żółta i czerwona) 2 średnie cebule Pół główki czosnku 1 puszka pomidorów lub

Korniszonki
Kokosowa Panna Cotta z musem z mango 185

Kokosowa Panna Cotta, przygotowywana z mleczka kokosowego oraz obowiązkowo śmietanki! A dlaczego 'obowiązkowo'? Ponieważ włoskiego pochodzenia deser panna cotta oznacza 'gotowana śmietanka/krem'- więc bez niej nie byłaby już 'panną' 😜 Sam deser jest dosyć tłusty, aby więc dodać lekkości wystarczy wierzch deseru zwieńczyć świeżymi owocami- w tym przypadku jest to genialny i jakże prosty mus z mango podkręcony limonką, który(...)żelatynę i mieszać do jej całkowitego rozpuszczenia. Mieszankę kokosową rozlać do naczyń (miseczek, pucharków, szklanek), ostudzić, przełożyć do lodówki na około 2-3 godz. Przed podaniem naczynie ze stężonym deserem umieścić w misce wypełnioną gorącą wodą, po to, aby ładnie wyszedł z formy. Podawać z mango zmiksowanym na gładki mus z sokiem z limonki i wymieszanym ze skórką z limonki

Kraina Miodem Płynąca
Millefeuille 370

Millefeuille to po francusku "tysiąc płatków". Jest to deser, którego polskim odpowiednikiem jest napoleonka lub kremówka. Trzy cienkie warstwy ciasta francuskiego przekładane delikatnym kremem. Dekoracja to "zabawa" z białym i ciemnym lukrem. Przy pomocy wykałaczki otrzymujemy te piękne dekoracyjne wzorki. Moja rada- krem najlepiej przygotować dzień wcześniej, a francuskie spody upiec w dniu podania deseru. Polecam! Składniki: (na 7 sztuk(...)wyciskając rękawem cukierniczym z ozdobną końcówką w kształcie gwiazdki). Na kremie delikatnie położyć kolejne spody bez lukru. Ponownie wycisnąć waniliowy krem i przykryć spodami z dekoracyjnym lukrem u góry. Desery podawać od razu lub przechowywać w lodówce (millefeuille najsmaczniejsze jest w ciągu pierwszych kilku godzin od przygotowania, gdy ciasto francuskie jest chrupiące). Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie