ZAKOCHANE BABECZKI 164zakończenie kolacji we dwoje wybierzmy przepyszny deser z produktami, które od wieków uważane są za ... sprzyjające miłości np. czekolada oraz wanilię. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia Dr. Oetker 1 łyżka cukru waniliowego Dr. Oetker 3/4 szklanki cukru 1 łyżka niesłodzonego kakao 75 g rozpuszczonej margaryny 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1 olejek waniliowy
Ciastka - domowe słodkości
Mleczny przekładaniec 612Przepis na ten szybki i smaczny deser dostałam kiedyś od koleżanki i w sumie nie wiem jak się nazywa więc nazwalałam go mlecznym przekładańcem. Jest leciutki i w moim ulubionym połączeniu czyli masy krówkowej i śmietany :) Jeśli szukacie czegoś nie skomplikowanego na walentynki to polecam, na pewno się nie zawiedziecie. Składniki: 500 ml śmietany 36% 200g masy krówkowej
Delicious Titbits
Walentynki FIT 233ukazały się moje propozycje na menu walentynkowe w wersji FIT. W toskańskim stylu, jest i zdrowo i pysznie. Znajdziecie w nim moją propozycję startera, zupy, dania głównego oraz deseru. Bakaliowa focaccia, toskańska zupa pomidorowa, buraczane pesto oraz owocowe tiramisu! Jest bez glutenu, orkisz, mleko kokosowe, jagody Goji, nasiona chia ... Menu dla zwolenników zdrowego odżywiania. Mam nadzieję, że skorzystacie
Garniec Magalie
Mocno czekoladowe Bajaderki 166jeden dzień i jeśli nadal nie macie pomysłu co przygotować podsuwam Wam kolejny. Tym razem postawiłam na prosty i smaczny przepis, który wykonuje się zaledwie w kilka chwil. Następnie deser należy schłodzić a potem wystarczy już tylko delektować się jego smakiem. Bardzo smaczne, mocno czekoladowe i wilgotne bajaderki to świetny pomysł na wykorzystanie pozostałego biszkoptu po pieczeniu tortu, resztek ciasta
Mango Papaja
Szokoladowe babeczki (Muffiny brownies ;) ) 184Nierozki czowiek sie leży w dōma na kauczu [1] , a tu nołgle [2] bezuch [3] . Co to robić, trza by co upiyc? Na take mômynty
Chop w kuchni
Torta citrōłnowo (Tort cytrynowy) 175Z tōm [1] tortōm to już eksperymyntuja [2] od jakegojś czasu- cojś może jeszcze kedy mi do łeba przidzie [3] – ale terozki [4] stanyło [5
Chop w kuchni
Syrnik ze łorzechami i rabarbarym (Sernik z orzechami i rabarbarem) 192Niyrołz [1] to mje [2] jakosik tak korci, żeby cojś pokōmbinować [3] ze receptym [4] . Tyn syrnik żech prōbowoł na roztomajte [5] sposoby, ale jak żech
Chop w kuchni
Babeczki ze bananōma (Bananowe babeczki) 164Cojś trza upiyc [1] , ale niy [2] chce nōm [3] sie ekstra lecieć do sklepu. Czowiek [4] sie tak rozglōndo [5] po kuchni i kōmbinuje, z
Chop w kuchni
Szałołt ze pozimkōma (Sałatka z truskawkami) 201się pozimki- tak na truskawki gołdała moja Ōłma, choć sōm na Ślōnsku take sztele [2] , kaj gołdajōm [3] na nie edbery, np. w takim Świbiu. Miały być na deser, ale cojś mie tak naszło, żeby sie z nich zrobić szałołt [4] do pieczōnego wōsztu. [5] Do tego jeszcze wymyślōłech [6] sie fajno zōłza [7] i…żech to wszysko zezar
Chop w kuchni
Kyjksy (Ciasteczka maślane) 219Jak żech już wciep [1] sam mirbetajg, [2] to terozki [3] prziszła kolyj na kyjksy. Moja Muter robi je bez [4] maszynka do miysa [5] (w
Chop w kuchni
Chōdny syrnik łod ciotki Krysi (Sernik na zimno) 181Jeszcze niy tak dołwno [1] niyftorzi [2] narzykali, że im za gorko, [3] ale już teraz paczōm [4] we niebo i wypatrujōm słońca, bo im sie
Chop w kuchni
Syrnik ze mandlami (Sernik z migdałami) 194Tyn syrnik to je dobre pole do eksperymyntōw. Kōmbinowołech ze mōnkami i dodatkami, aż żech prziszoł tyż do tych mandli. 1 Połōnczynie tego miynkego syrnika ze
Chop w kuchni
Pierniki (na północ i wschód od Śląska występują pod taką samą nazwą ;) 190Roztomajte m ō ndre 1 ludzie sie spiyraj ō m, 2 fto 3 wynalołz pierniki. Joł tam to smola 4 i wia yno, 5 że tyn
Chop w kuchni
Moczka abo mołczka (Śląski deser wigilijny) 261Receptōw na moczka je tyla, 1 co zortōw 2 piwa abo modeli szczewikōw 3 (nojważniysze to do kołżdego znojś odpowiednie porównanie ). Kołżdo 4 familia 5 sie
Chop w kuchni
Beza idealna – jak zrobić 295Beza to wspaniały deser, który czasami może przyspożyć trudności w wykonaniu. Aby tego uniknać należy pamietać o kilku podstawowych zasadach. Białka jajek powinny być świeże (zawsze wącham jajko po rozbiciu skorupki) i bardzo dokładnie oddzielone od żółtek. Choćby odrobina żółtka powoduje, że białko niestety nie da się ubić na sztywną pianę. To tłuszcz zawarty w żółtku powoduje, że piana będzie
codojedzenia