deser - 61894 przepisów (strona:1489/4127)

Gofry budyniowe 92

Gofry budyniowe – to zachcianka mojego Męża, jako pomysł na słodki obiad. Te śmietankowe gofry budyniowe idealnie smakują z bitą śmietaną i owocami lub

Do Garów!
Kurczak w sosie z suszonymi pomidorami i mascarpone 76

Przepis ten podpatrzyłam na blogu inny blogu i bardzo mi się spodobał, gdyż uwielbiam suszone pomidory i mascarpone. Jednak mascarpone używałam zazwyczaj jednak do deserów a nie dań obiadowych dlatego ten przepis mnie tak zainteresował, jednak Artykuł Kurczak w sosie z suszonymi pomidorami i mascarpone pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Czekoladowe brownie 79

Jaka jest oznaka dobrego czekoladowego brownie? To, że jest takie kleiste i gęste, to jest moim zdaniem najważniejsza cecha. Takie właśnie jest to czekoladowe brownie. Gorąco

Do Garów!
Placki z kokosem 94

Placuszki kokosowe to słodki i aromatyczny przepis na śniadanie lub podwieczorek. Wykonanie takiego posiłku nie wymaga wiele czasu, gdyż tym razem będzie to przepis z użyciem

Do Garów!
Frużelina truskawkowa 79

Frużelina czyli prościej truskawki w żelu. Idealny dodatek do racuchów, naleśników, ciast i deserów. Najlepsza właśnie z świerzych owoców, a że sezon na truskawki w pełni, postanowiłam przygotować kilka słoiczków na zimę. Z podanych składników wycho Artykuł Frużelina truskawkowa pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Dacquoise (Dakłas) 103

Kochacie beze tak jak ja? To ten przepis na tort bezowy z dodatkiem daktyli i orzechów na pewno zadowoli wielu wielbicieli. Nieskromnie dodam, że lepszy jak

Do Garów!
Brownie z cukinii 74

Pewnie dzisiaj was trochę zaskoczę, bo mam dla was przepis na pyszne brownie, ale nie takie zwykłe, gdyż użyłam do niego cukinii. Tak dokładnie! Jest to

Do Garów!
Czekoladowe ciasto z kaszy manny 105

Czekolada i wiśnie pasują do siebie idealnie, przynajmniej moim zdaniem. Dlatego dzisiaj przepis na ciasto czekoladowe z kaszy manny z dodatkiem wiśni. Taki typ ciast lubię

Do Garów!
Naleśniki amerykańskie 102

Mój mąż jest wielkim fanem naleśników jak się okazało ostatnio. Więc wymyślił  sobie, że chce Amerykańskie naleśniki na kolację, no i cóż, zabrałam się do

Do Garów!
Mus czekoladowy 75

Czekolada, uwielbiam co zrobić. Ostatnio jednak coraz częściej sięgam jednak po gorzką czekoladę, bardziej mi smakuje niż mleczna, może dlatego, że jest mniej słodka a bardziej

Do Garów!
Malinowy pleśniaczek dobry zawsze i wszędzie 89

formie znam go z domowym dżemem, najlepiej kwaskowym, jednak najczęściej przygotowuję pleśniak wybierając dostępne sezonowo owoce. W kończącym się sezonie jedliśmy już maliny w różnej postaci, oczywiście królową malinowych deserów jest malinowa chmurka, którą robiłam już także  na blogu, ale w dzisiejszej odsłonie tez jest niczego sobie.  Zróbcie sobie, nie bądźcie, jak ci, którzy zadawalają się batonikiem

I tu będę miała takie te
Keto placek ze śliwkami (Paleo, LowCarb) 309

się śmiało! Placek ze śliwkami Idealne keto ciasto an koniec lata? Keto placek ze śliwkami! Wbrew pozorom węglowodanów tu jak na lekarstwo, a pyszności takie, że ho ho! Dania Deser Kuchnia Europejska , Polska , Wege Keyword ciasto z owocami , jajka , owoce Składniki Kruszonka 0,5 szklanki mąki kokosowej 50 g masła klarowanego 0,33 szklanki erytrytolu 2 łyżki wiórków kokosowych Ciasto

Modern Cave Girl
Ciasto na maślance z wiśniami 123

Dzisiaj zapraszamy na przepyszne, miękkie i wilgotne ciasto na maślance z wiśniami . Do tego szybkiego i prostego w zrobieniu ciasta użyliśmy wiśni, które zebrałam ze starych

niecodziennikpary
Śliwkowa Nutella - prosty przepis 99

Pyszny dżem śliwkowy z dodatkiem kakao i czekolady.Dla mnie rewelacja bo uwielbiam śliwki w czekoladzie.Będzie idealny zimą na kanapki,do deserów ,naleśników i ciast.Pracy nie ma przy nim dużo,ale smak ....pychotka.Ja użyłam mlecznej czekolady,ale możecie użyć również gorzką jeśli wolicie- zapraszam na przepis

Swojskie jedzonko
Przepis na domowe lody – prawdziwe i w pełni naturalne 100

montujemy wraz z mieszadłem w lodziarce, przykrywamy osłoną, włączamy urządzenie i delikatnym strumieniem przez górny otwór wlewamy przygotowaną masę. 4. Przez 30 minut robią się lody – pyszny i mrożony deser gotowy. 5a Jeżeli chcemy uzyskać twardszą konsystencje lodów, to po zakończonym procesie mrożenia można przełożyć je do plastikowego pojemnika i pozostawić jeszcze na około 4 godzinki w zamrażarce. 5b. Jeżeli

Dziś Ja gotuje

Proponowane wyszukiwania