Deser z ciasteczkami Oreo bez pieczenia. Można go przygotować w wersji lżejszej przy wykorzystaniu śmietany 30% (wówczas deser najlepiej podawać w szklaneczkach) lub w wersji ze śmietaną 36%. Jeśli wówczas przygotujecie budyń używając mniej mleka, niż podano na opakowaniu, to macie szanse, że Wasz deser będzie na tyle sztywny, iż będzie można go kroić nożem i podawać na talerzykach(...)miałam wersję pierwszą. W moim odczuciu deser był najpyszniejszy na drugi dzień. Jeśli jesteście fanami bardzo słodkich deserów, możecie do ubijania śmietany dodać odrobinę cukru pudru. Składniki: 1 opakowanie ciasteczek OREO – około 180 g 80 g masła 1-2 banany (użyłam 1) 250 g serka kremowego (użyłam twarogu sernikowego z Piątnicy) 1 budyń czekoladowy + mleko do jego przygotowania 2 łyżki
Moja DelicjaDeser bezowy z porzeczkami. Przepis na deser bezowy z owocami. Eton mess to pyszny deser z owocami, bitą śmietaną i bezami. W klasycznej wersji podawany jest z truskawkami: – Eton Mess z truskawkami – Eton mess Uwielbiam ten pyszny deser z owoców sezonowych, bitej śmietany i pokruszonych bez. Nie tylko, że jest bardzo smaczny, ale też dlatego, że ten deser(...)jest ekspresowy w przygotowaniu. Idealny szczególnie z letnimi owocami np. czerwonymi porzeczkami. Przygotowałam kolejną wersję tego słodkiego deseru bezowego: Deser bezowy z porzeczkami , lekko kwaskawe porzeczki idealnie współgrają ze słodyczą bezy i bitej śmietany. Składniki na 4 porcje: 200 g zimnej słodkiej śmietanki 30- 36% mini bezy (kupne lub z przepisu: mini bezy ) świeże porzeczki, ok. 1 szklanki Jak zrobić
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDeser , który idealnie sprawdzi się nie tylko jako śniadanie ale i jako słodka przyjemność podana po obiedzie. Deser owocowy z chia Ten prosty deser przygotowałam z mleka kokosowego, które połączyłam z płatkami i miodem. Dodałam także zdrowe ziarna chia oraz świeże owoce. Przygotowanie całego deseru zajęło mi mniej niż 10 minut. Chia czyli szałwia hiszpańska to roślina, której ziarna cieszą(...)się ogromną poplularnością. Są bogate w błonnik , białko, cynk, fosfor czy magnez oraz całą gamę innych składników mineralnych. Rozumiecie już zatem dlaczego warto po nie sięgać jak najczęściej. Deser schłodziłam w lodówce, gdyż miałam ochotę na jego zimną wersję. Nie musicie tego robić, gdyż podany na śniadanie myślę, iż na ciepło będzie smakował lepiej niż zimny. Jeśli zdecydujecie się
mecooksKolejna odsłona deseru z nasionami chia. Tym razem wykorzystałem czerwoną porzeczkę, która aktualnie dostępna jest w sklepach i to w całkiem niezłej cenie. Dzięki niej deser jest dosyć kwaśny oraz niezwykle orzeźwiający, więc idealny na taką pogodę jaka jest za oknem. Jeżeli lubicie bardziej słodkie desery możecie dodać więcej ksylitolu, lub udekorować deser słodkim owocem np. bananem. Z podanych składników(...)otrzymacie dwa desery w szklankach, tak jak można zobaczyć na zdjęciu. Składniki 400 ml mleczka kokosowego 150 g czerwonych porzeczek 3 łyżki nasion chia 1 łyżka ksylitolu Opcjonalnie: borówki amerykańskie do dekoracji (~40 g) Przygotowanie Nasiona chia łączymy z mlekiem kokosowym i ksylitolem. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Miksujemy
Programista w kuchniDeser tiramisu w pucharkach - najlepszy przepis Deser tiramisu w pucharkach należy w mojej opinii do najprostszych do przygotowania włoskich deserów. Warstwa namoczonych w kawie biszkoptów przykryta masą z serka mascarpone, jajek i cukru, oprószona na wierzchu kakao nikomu nie powinna sprawić kłopotu. Mimo to przez długi czas miałam obawy czy mój deser tiramisu będzie tak samo pyszny, jak ten serwowany(...)prawdziwy i oryginalny przepis na ciasto tiramisu, określane przez nas jako ciastko managera. Wprost przeciwnie, przepisów na tzw. klasyczne włoskie tiramisu znajdziecie w Internecie bardzo dużo. Jednak moim zdaniem deser tiramisu w wariancie który widzicie na zdjęciach poniżej należy do najlepszych. Podając deser tiramisu w pucharkach unikniecie też problemów z krojeniem, klasyczne włoskie tiramisu ma bowiem dość luźną konsystencję. Uwaga
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJogurtowa pianka truskawkowa (deser). I jakie ozdoby do deserów warto mieć w kuchni. Dziś zapraszam Was na prosty i pyszny deser, który odpowiednio przyozdobiony będzie idealny na każdą okazję. Ja taki deser najczęściej przygotowuję na spotkania z koleżankami lub gdy po prostu ja i domownicy mamy ochotę na coś słodkiego. W zależności od dodatków deser będzie lżejszy lub bardziej kaloryczny(...)dziś Dzień Matki, więc… można lekko zaszaleć Naszą jogurtową piankę można podać również np. z bitą śmietaną lub porcją świeżych owoców. To dodatki i ozdoby wzbogacają ten prosty deser. A jakie ozdoby polecam? Jakie ozdoby do deserów warto mieć w kuchni? W moich kuchennych szafkach nie może zabraknąć ozdób do deserów. To one czasem z najprostszego deseru tworzą
Słodkie okruszkiKolejna odsłona deseru z nasionami chia. Tym razem wykorzystałem czerwoną porzeczkę, która aktualnie dostępna jest w sklepach i to w całkiem niezłej cenie. Dzięki niej deser jest dosyć kwaśny oraz niezwykle orzeźwiający, więc idealny na taką pogodę jaka jest za oknem. Jeżeli lubicie bardziej słodkie desery możecie dodać więcej ksylitolu, lub udekorować deser słodkim owocem np. bananem. Z podanych składników(...)otrzymacie dwa desery w szklankach, tak jak można zobaczyć na zdjęciu. Składniki 400 ml mleczka kokosowego 150 g czerwonych porzeczek 3 łyżki nasion chia 1 łyżka ksylitolu Opcjonalnie: borówki amerykańskie do dekoracji (~40 g) Przygotowanie Nasiona chia łączymy z mlekiem kokosowym i ksylitolem. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Miksujemy
Programista w kuchniDeser mix z niewykorzystanych kremów Nie mam dziś dla was typowego przepisu. Nie jestem nawet pewna czy potrafię wam podać dokładne ilości jakie zużyłam do tego deseru. Czasami szykuje jakiś krem „na oko” dopasowując mój ulubiony przepis do jakiegoś innego ciasta i wtedy nie dziwie się, że zrobiłam go za dużo lub za mało. Ale zastanawia mnie zawsze(...)sytuacja, kiedy korzystam z czyjegoś przepisu, przeliczam dokładnie składniki (korzystając z kalkulatora foremek), a kremu wychodzi nadmiar . Ale wracając do deseru. W lodówce zalegał mi już kilka dni krem malinowy, który szykowałam do malinowych pralin (przepis tutaj ), a później robiłam przepyszną tartę a’la tiramisu (przepis tutaj ). Krem do tarty również wyszedł mi w nadmiarze, a do tego jest
Relaxtimerozpuść we wrzątku, serki i jogurt wymieszaj energicznie z żelatyną, dodaj maliny i delikatnie wymieszaj. Wylej do kokilek. Wstaw na minimum 4-5 godzin do lodówki. Sos malinowy do deseru: - 150 g malin - 3 słodziki (rozpuść w jak najmniejszej ilości płynu) - 1/2 łyżeczki soku z cytryny - łyżeczka soku z dzikiej róży Wszystko miksujemy, lub ugniatamy widelcem. SMACZNEGO! PIĘKNEGO DNIA
SMYKWKUCHNIpolaczenie jogurtu greckiego z kremem kokosowym,a smak podbudowany dodatkiem Malibu.Resztki melonow i arbuza zuzylam do melonowego smoothie.Przepis znajdziesz tutaj: klik Jesli uzyjesz mocno schlodzonych skladnikow prosto z lodowki,deser po prostu blyskawiczny. Skladniki na 2 duze pucharki: 300 ml jogurtu greckiego 3 duze lyzki kremu kokosowego,smietanki kokosowej 3 lyzki cukru pudru (lub miodu) 1 lyzka malibu ( lub innego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Deser "Ptasie mleczko"jest niezwykle lekki,puszysty i pyszny.To prawdziwa rozkoszna delikatnosc i klasyczne polaczenie smakow-truskawka i agrest.Jest lekki jak piorko i po prostu rozplywa sie w ustach.Bardzo prosty w przygotowaniu.Deser jest dietetyczny typu light,przygotowany na bazie mleka skondensowanego z zawartoscia 4% tluszczu i galaretki owocowej. Skladniki na 6 pucharkow: 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka agrestowa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wszystkie owoce kroimy w kostkę i mieszamy. Zastygnięte galaretki kroimy także w kostkę. Część układamy na dnie pucharków. Na galaretkę kładziemy mieszankę owocową i galaretkę. Deser właściwie jest gotowy, ale całego efektu jak zwykle dodaje dekoracja. Możemy ją zrobić z bitej śmietany, dołożyć kandyzowane owoce, itp. Smacznego
Maminek kulinarnyprezent. Wystarczy nalać go do ładnej butelki, udekorować bilecikiem czy wstążką i prezent gotowy. Do tego smaczny i samodzielnie przygotowany - prezent idealny. Mowa o korzennym syropie do kawy i deserów - obowiązkowy must have jesieni i zimy. Ten korzenny aromat, nuta dyniowa, niezbyt słodki, idealnie komponujący się z kawą z bitą śmietaną czy z panna cottą. Musicie go wypróbować! :-) Przepis znalazłam
Pora coś zjeśćKolejny post zawierający dwa kluczowe słowa "wegański" i "deser" chyba nie jest już dla nikogo zaskoczeniem. Nie jestem w stanie nic na to poradzić- wprost zakochałam się w efektach połączenia tych wyrazów, które nieustannie zaskakują zarówno swoją formą jak i genialnym smakiem. Były już muffiny z komosą ryżową i masłem orzechowym , więc teraz pora na naszą starą, dobrą kaszę jaglaną
peanutbuttermonstermnie kawa i ciastko ze świeżymi owocami to połączenie idealne. Dlatego myślę, że dzisiejszy deser spodoba się wszystkim, którzy zgadzają się ze mną w tej kwestii. Babeczki cappuccino, Nutella, świeże maliny i domowa masa cukrowa (o niebo lepsza w smaku od tej, kupnej) - wszystko razem nie tylko dobrze smakuje, ale też świetnie wygląda :) Składniki na babeczki Składniki na masę cukrową
CiastkozercyDeser według pomysłu moich dzieci, które nie miogą już doczekać się wakacji :) Składniki: galaretka truskawkowa 1 szt woda 1,5 szklanki budyń bananowy 1 szt mleko (krowie, sojowe lub ryżowe) 1,5 szklanki żelki i pianki do dekoracji Przygotowanie: Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklank gorącej wody, wlać na talerz lub płytką salaterkę. Ostudzić. Ugotować budyń z 1,5 szklanki
głodny alergikSmaki Japonii to nie tylko tradycyjne rolki sushi czy też popularny ramen przygotowywany na bazie bulionu Tonkotsu, ale również desery przyrządzane ze składników dostępnych w Kraju Kwitnącej Wiśni. Jakich słodkich przysmaków można spróbować w restauracjach i barach sushi? Poznaj najsmaczniejsze japońskie desery, których naszym zdaniem zdecydowanie warto spróbować. Japoński deser matcha creme brulee Matcha creme brulee jest jednym z deserów(...)swoich właściwości pobudzających. Często stanowi ona składnik japońskich lodów i ciasteczek. Rozpływającym się w ustach cremem brulee o smaku matchy można rozkoszować się, odwiedzając restaurację sushi-katowice.pl , która serwuje ten deser w niezwykle elegancki sposób. Jego niezwykły smak może przenieść Cię wprost do Kraju Kwitnącej Wiśni. Lody yuzu inspirowane japońskimi smakami Innym smacznym deserem podawanym w restauracjach sushi są lody yuzu
kruche babeczkikultowe, efektowne ciasto szpinakowe Runo Leśne, nazywane też niekiedy Leśnym Mchem. Spektakularne ciasto z biszkoptem szpinakowym przełożonym kremem śmietankowym, udekorowane pestkami granatu. Inspirując się szpinakowym ciastem, postanowiłam stworzyć deser w pucharku – nazwałam go Las w Słoiku. Nazwa deseru idealnie odzwierciedla deserek, możesz przygotować go w ozdobnych słoikach. Możesz stworzyć 4 większe porcje deseru lub więcej mniejszych deserków idealnych(...)przyjęcie. Połączenie soczystych odcieni zieleni i czerwieni jest kusząco apetyczne, deser szpinakowy prezentuje się niesamowicie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Deser z biszkoptem szpinakowym, śmietanką i owocami 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Deser Kuchnia: Polska Trudność: Ławe Ilość 4 desery Przygotowanie 30 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 350 kcal Deser Las w słoiku inspirowany Runem Leśnym – słynnym
ProstePesto.plPyszna i kremowa w smaku panna cotta z dodatkiem bananów i sosu czekoladowego to wspaniały i szybki deser. Przygotujesz go z kilku składników dostępnych przez cały rok. Panna cotta – bez pieczenia, bez miksera, zdecydowanie dla zwolenników szybkich deserów i łasuchów czekolady. Panna cotta polana domową frużeliną wiśniową lub lekko tężejącą galaretką smakuje obłędnie.. Zapraszam po mój sprawdzony szybki(...)przepis na deser w pucharkach z dodatkiem owoców i czekolady. Poniżej także kilka porad dotyczących dodatków. SKŁADNIKI: 330 ml śmietanki 30% (duży kubek) lub 36% 35 g drobnego cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżeczki zimnej wody SKŁADNIKI NA POLEWĘ: 80 g czekolady mlecznej 4 łyżki śmietanki 18% Dodatki: połowa banana, cukier puder. PRZYGOTOWANIE: Przygotowanie deseru
Zasmakuj KuchniTorcik z galaretek to deser na zimno, za którym dzieci przepadają! Robię go zwykle w sezonie letnim, kiedy dzieci domagają się czegoś słodkiego i orzeźwiającego. W tym wpisie zdradzę Wam, jak robię ten efektowny i pyszny torcik z serków homogenizowanych i galaretki. Sezon na wiosenno-letnie desery uważam za rozpoczęty! Wbrew pogodzie, która z trudem dopuszcza do siebie fakt(...)dawna mamy już wiosnę, a lato czeka tuż za rogiem. My się chłodem nie przejmujemy, chłodem się delektujemy! Dokładniej rzecz ujmując to to chłodnym deserem z galaretką Torcik z galaretką – ulubiony deser dzieci Nie znam dziecka, które by nie lubiło galaretki. Nie wiem do końca, na czym polega jej fenomen, bo z wiekiem ta fascynacja galaretkowa zwykle mija. Galaretka
WiszniówkaŚląski deser bożonarodzeniowy, na który wszyscy smakosze maku i bakalii wyczekują z utęsknieniem przez cały rok. Mleczna masa makowa z bakaliami, przekładane na przemian ze słodką chałką. Niby nic szczególnego, jednak wystudzony i odpowiednio schłodzony przysmak smakuje obłędnie. Chałka wchłania mleczny płyn, napęczniałe makówki zestalają się tworząc zbitą całość. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Świąteczne makówki – śląski deser regionalny(...)osób Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 1 miska Przygotowanie 30 min. Gotowanie 40 min. Kalorie 130 kcal Rozkosznie słodkie makówki śląskie. Regionalny deser świąteczny z masą makowo – bakaliową przełożoną warstwami na przemian ze słodką chałką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: MAKÓWKI 100 g mielonego maku 500 ml mleka 30 g masła 100 g białego cukru
ProstePesto.plDziś z cyklu deserów bez planu. Czyli to co było w lodówce wylądowało w garnku. Nieco słodki, sezamowy, obłędny serniczek chałwowy z cynamonem i płatkami migdałowymi. Serniczek to pyszna chałwa, puszysty serek mascarpone i słodka śmietanka, ukryte pod pierzynką z cynamonu i migdałów. Deser podkręcam jedynie słodkim trzcinowym cukrem. Natomiast nuta aromatów która zdecydowanie wzmacnia doznania smakowe to korzenny, aromatyczny(...)cynamon oraz chrupiące płatki migdałów. INNE PRZEPISY NA DESERY: POMARAŃCZOWA SZARLOTKA Z ORZECHAMI BRAZYLIJSKIMI GRUSZKOTKA Z BITĄ ŚMIETANĄ W SZKLANCE KREM CYTRYNOWY LEMON CURD CRÊPES SUZETTE NALEŚNIKI Z POMARAŃCZAMI PO FRANCUSKU TRUFLE DAKTYLOWO ORZECHOWE, CZYLI KULKI MOCY SERNIK Z MALINAMI I MALINOWYM MUSEM TARTA Z MANGO
globuskulinarnyZnany na całym świecie rozkoszny, włoski deser. Ubite na puszysto żółtka połączone z gotowaną śmietanką waniliową, tworzą delikatną chmurkę. Deser najlepiej smakuje mocno schłodzony w lodówce, z gorącą skarmelizowaną skorupką. Przed samym podaniem creme brulee oprósza się brązowym cukrem trzcinowym i karmelizuje go na chrupiącą łupinkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Crème brûlée z karmelizowaną cukrową skorupką 5 od 13 osób(...)Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia: Włoski Trudność: Średnie Ilość 6 porcji Przygotowanie 30 min. Pieczenie 40 min. Kalorie 310 kcal Znany na cały świat włoski crème brûlée. Deser z żółtek i waniliowej śmietanki, okryty skarmelizowaną skorupką z cukru trzcinowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 ml śmietanki deserowej 30 % 6 żółtek jaj z chowu ekologicznego 1 laska wanilii
ProstePesto.plZabaglione (inaczej zabaione lub zabajone) to słynny włoski deser przypominający gęsty kogel mogel z samych żółtek. Nie jest to jednak kogel mogel odpowiedni dla dzieci, gdyż zawiera dodatek alkoholu w postaci likieru Amaretto. Jeśli jesteś dorosłym miłośnikiem słodkiego tiramisu, jajeczne zabaione z pewnością również urzeknie Cię swoją słodkością. Włosi mają swój autorski sposób na przygotowanie perfekcyjnego zabajone. Odmierzają potrzebne proporcje(...)wpływowi wysokiej temperatury pary. Żółtka muszą ścinać się równomiernie do pewnego etapu, bez efektu jajecznicy. Zachowując tą zasadę, przyrządzisz najdoskonalsze zabaglione z możliwych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zabaione włoski deser z likierem Amaretto 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia: Włoska Trudność: Średnie Ilość 4 porcje Przygotowanie 20 min. Sauna 10 min. Kalorie 280 kcal Włoski deser
ProstePesto.plDeser lodowy to wymarzony podwieczorek w trakcie upalnego lata. Właśnie dlatego jest tak popularny w słonecznej Italii. Ciasto lodowe semifreddo z dodatkiem karmelizowanych orzeszków pekan i polewą karmelową, jest warte grzechu. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Ciasto lodowe semifreddo z karmelem i orzeszkami","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/semifreddo.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/semifreddo-500x500.jpg","https(...)/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/semifreddo-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/semifreddo-480x270.jpg"],"description":"W\u0142oski deser lodowy Semifreddo z karmelizowanymi orzeszkami pekan i polew\u0105 karmelow\u0105, to ob\u0142\u0119d. Bogata konsystencja lodowego deseru z mascarpone.","keywords":["karmel","lody","mascarpone","orzechy","\u015bmietana"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2020-07-03T16:52:17+01:00","prepTime
ProstePesto.plwypiekach pieczywa pełnoziarnistego czy wyrobów mącznych jak makaron. Mąka orkiszowa, typ: 630, 1100.2000 . Najwyższa razowa zalecana jest do wypieku pieczywa. Mniejsze świetnie nadają się do ciast i mniejszych deserów. Sama korzystam z pełnoziarnistej, dlatego dużo moich ciast jest nieco ciemniejsza. Mąka durum (semolina). Świetnie nada się do produkcji domowego makaronu. Może być wykorzystywana jako zamiennik zwykłej pszennej białej(...)nadaje się na wypieki różnego rodzaju pieczywa. Mąka gryczana . Jej barwa jest ciemnobrązowa i każdy wypiek z jej udziałem będzie nieco ciemniejszy. W mojej kuchni zastosowanie znajduje w mniejszych deserach tak jak placki czy omlety. Przy ciastach rzadziej występuje jako główny składnik, bo jest dość ciężka i ciasta na niej nie wyrastają zbyt wysokie. Często łączy się ją z mąką
zdrowo i aktywniewypiekach pieczywa pełnoziarnistego czy wyrobów mącznych jak makaron. Mąka orkiszowa, typ: 630, 1100.2000 . Najwyższa razowa zalecana jest do wypieku pieczywa. Mniejsze świetnie nadają się do ciast i mniejszych deserów. Sama korzystam z pełnoziarnistej, dlatego dużo moich ciast jest nieco ciemniejsza. Mąka durum (semolina). Świetnie nada się do produkcji domowego makaronu. Może być wykorzystywana jako zamiennik zwykłej pszennej białej(...)nadaje się na wypieki różnego rodzaju pieczywa. Mąka gryczana . Jej barwa jest ciemnobrązowa i każdy wypiek z jej udziałem będzie nieco ciemniejszy. W mojej kuchni zastosowanie znajduje w mniejszych deserach tak jak placki czy omlety. Przy ciastach rzadziej występuje jako główny składnik, bo jest dość ciężka i ciasta na niej nie wyrastają zbyt wysokie. Często łączy się ją z mąką
Zdrowie i pysznie na talerzuMacie ochotę na deser w nieco innej odsłonie ? To dobrze ! Mam dla Was coś ekstra - deser marchewkowy. Marchewkowy deser przygotowałam na bazie soku marchewkowego. I co mogę powiedzieć - jest niezwykły ! Cudowny kolor deseru wprost poraża optymizmem. A już pierwsza łyżeczka, aksamitnego kremowego deseru wynosi na wyżyny smaku. Jeśli macie ochotę na odrobinę słodyczy, a nie chcecie się napracować - ten deser(...)jest dla Was. Jeśli szukacie przepisu innego niż wszystkie - ten deser jest dla Was. Jeśli chcecie dodać swojemu dniu koloru - ten deser jest dla Was ! Nie czekajcie długo, bo tu nie ma nad czym dumać. Deser jest po prostu świetny. Przepis na deser marchewkowy z oreo Składniki: 200 ml soku przecierowego z marchwi – nie słodzonego 1 łyżka proszku budyniowego
kolorowotorcikowoDeser który jest prosty i rozpływa się w ustach. Dzięki czekoladowym chmurom możemy przenieść się w obłoki smaku. Dla wszystkich mam z okazji waszego święta ten oto deser z najserdeczniejszymi życzeniami. Mojej mamusi życzę dużo, dużo zdrowia i słońca na każdy dzień :-) 400 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżka cukru pudru płaska 150 g deseru czekoladowego 4 łyżeczki żelatyny(...)wody biszkopt: 2 jajka 45 g mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 3 łyżki cukru czekoladowe ozdoby: 50 g czekolady gorzkiej krem dekoracja: 50 g deseru czekoladowego 100 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka żelatyny pełna melisa, fiołki Żelatynę namaczam w zimnej wodzie następnie rozpuszczam ją w mikrofalówce. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijam z cukrem pudrem. Jedną
wesoła kuchniaskładniki: 0,5 kg twarogu sernikowego 2 czubate łyżki margaryny 1 szklanka wydrylowanych wiśni 1-2 szklanki cukru 2 jajka pół szklanki mleka
Bon Appetit MałgorzatySmakuje i na ciepło i na zimno :) Polecam! Składniki: 1 budyń waniliowy 400 ml mleka cukier do smaku 1 banan tarta czekolada mleczna Sposób przygotowania: 1
Kuchnia domowa AniSkładniki: maliny jogurt naturalny gęsty okrągłe biszkopty odrobina cukru do smaku Sposób wykonania: 1. Na dno pucharków wykładamy kawałki okrągłych biszkoptów. 2. Jogurt naturalny lekko dosładzamy
Kuchnia domowa Anirozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniKiedy siedzę sama w domu, czytam albo oglądam serial, często mam ochotę na coś słodkiego. Albo słonego. Generalnie, na jakąś przekąskę, która umili mi czas i
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBardzo czekoladowa i puszysta masa. Prosta do zrobienia, tu nic się zważy i czas pracy minimalny. Przepis jest na duże ciasto lub tort. Do zrobienia
Pasje JolkiLato zawitało do UK :) Niecodzienne to wydarzenie, żeby słoneczko świeciło 5 dni z rzędu, i podobno ma świecić kolejne 5! Jest 26 st. :) Ufff... sapiemy
Walijskie PichcenieSmaczne, lekkie i orzeźwiające :-) czyli to, co tygrysy lubią najbardziej :-) Składniki: 400 g świeżych truskawek 10 g żelatyny 200 ml śmietanki 30 % 5 łyżek cukru
Walijskie Pichcenie500g moreli 2 kłącza imbiru kandyzowanego lub 2łyżki skórki pomarańczowej 0,5 szkl. gęstej śmietany kwaśnej 18% 1 kieliszek nalewki morelowej 2 łyżeczki cukru pudru 0
Kulinarny karnet ChristopheraStrawberries in a basket. Proponuję deserek, lekko pikantny w miseczkach z ciasta filo. Składniki: Greckie ciasto filo Truskawki Kandyzowany por —po 3 szt .na
Kulinarny karnet ChristopheraFrużelina truskawkowa z lodami. Składniki. 500g truskawek 1/2 szklanki wody 3 łyżki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej lody Wykonanie. W rondlu podgrzewamy owoce z wodą i
Kulinarny karnet ChristopheraChocolate chilli sauce for dessert. Składniki. 100 g czekolady gorzkiej 100 ml śmietany kremowej 1 papryczka chilli Wykonanie. Ze strączka chilli usunąć nasionka i posiekać bardzo
Kulinarny karnet Christophera