deser - 61894 przepisów (strona:1162/4127)

Wykwintny tort z orzechów laskowych z kremem śmietankowym 161

cytryną). Na każdy blat nakładamy lekko schłodzony krem i kładziemy kolejna warstwę. Tort zdobimy pozostałym kremem i… gotowe! Jak się okazuje wszystkie składniki potrzebne do przygotowania tego wyjątkowego deseru można kupić w przystępnych cenach i nie zrujnować domowego budżetu. Wiele dań, których przygotowanie wydaje się być kosztowne można bez problemu wykonać z produktów dostępnych dyskoncie, a nasi goście będą zachwyceni

Gotujemy i jemy
Sorbetowe lody malinowe. Domowe lody z malin i mleka 138

Sorbet malinowy - domowe lody malinowe Sorbet malinowy jest cudowny w upalne letnie popołudnia. Osobiście lubię ten deser przygotowywać z dodatkiem mleka, które daje gładki, aksamitny smak. Dodatkowo przecieram większość malin, żeby pozbawić lody dużej ilości pestek. Lody sorbetowe są przepyszne, mają niewiele kalorii i wspaniale chłodzą i mogą być świetną owocową przekąską. Składniki potrzebne na sorbetowe lody malinowe

Gotujemy i jemy
WANILIOWE MUFFINY BEZGLUTENOWE – idealne śniadanie na słodko! 164

Dawno nie było tutaj przepisu na żadne pyszne muffiny. Dziś nadrabiam zaległości i przychodzę do Was z przepisem na najlepsze muffinki bezglutenowe – idealne na deser i na słodkie śniadanie! Ja zrobiłam klasyczną, waniliową wersję. Wy śmiało możecie dodać do nich kawałki gorzkiej czekolady lub bakalie. Będzie pysznie! Do ich przygotowania użyłam mąki bezglutenowej Mehl Farine Schär , o której już

Ostra na Słodko
Sernik na zimno z morelami 135

bardzo proszę o komentarz, napiszcie dlaczego? Większość jednak lubi, przepada wręcz za sernikami w wersji zimnej. Dopiero niedawno upały dały nam się we znaki a taki serniczek to idealny deser na upalne dni, ale nie tylko, smakuje idealnie o każdej porze roku. Zapraszam zatem na przepyszne ciasto na zimno. Ja użyłam moreli w syropie, Wy użyjcie jakie macie, świeże

Moje Małe Czarowanie
DESER BANOFFEE, CZYLI DESER Z MASCARPONE, TOFFI, CIASTKAMI I BANANAMI 2618

Deser ten powstał na podstawie znanego ciasta banoffee pie. Mascarpone, sos toffi, banany i kruche ciastka. Tylko kilka składników i wyczarować można pyszny, słodki deserek gotowy dosłownie w 20 minut. Przygotujcie go a na pewno zachwycicie nim każdego, zarówno domownika jak i gości :) Składniki na 2 szklanki: * 250 g serka mascarpone * 2 łyżki cukru pudru * 1 banan * 4 łyżki masy

Zrób to smacznie
Wegańska malinowa panna cotta FIT 137

wielbicielkę włoskich smaków, na moim blogu nie mogło zabraknąć przepisu na panna cottę. To deser wyjątkowo smaczny i prosty w wykonaniu, który w podstawowej wersji jest na bazie śmietanki. Tym razem jednak użyłam mleczka kokosowego i wyszło cudo! Jego piękny kolor zawdzięczam sokowi z malin, który otrzymałam po ugotowaniu świeżych malin i ich przetarciu. Brzmi kusząco? Na co czekacie

Be Fit Be Strong
SHAKE MORELOWY 108

ochłody i słodyczy dziś shake morelowy. Pyszny, zimny, gęsty, pity lub wyjadany łyżką. Obłędny smak słodkich moreli, lodów śmietankowych i mleka. Deser, koktajl, shake w ciągu dnia, traktujcie dowolnie Jest pyszny, polecam jak nigdy! SKŁADNIKI: 1 szklanka mleka (250 ml), u mnie 3,8% 5 moreli 2 czubate łyżki lodów śmietankowych lub waniliowych PRZYGOTOWANIE: Morele myję, pozbawiam pestek i kroję

Zasmakuj Kuchni
Bardzo chrupiąca granola z kaszą gryczaną i kakao 137

razem mam coś nietypowego. Otóż granolę z kaszą gryczana – baaaardzo chrupiącą i niezwykle smaczną. Granole świetnie sprawdzają się na pierwsze i drugie śniadanie, a również jako dodatki do deserów. Pamiętajcie, że te domowe są zdrowsze od tych kupnych. Nie zawierają konserwantów i ulepszaczy, ani cukru, którego dodają w ogromnych ilościach. Możemy sięgać po nasze ulubione bakalie i kombinować

Be Fit Be Strong
Ryż na mleku z cynamonem 116

Ryż na mleku z cynamonem to pyszny i sycący deser, który przygotować możemy na śniadanie, lub jako przekąska w ciągu dnia. Składniki: 200g ryżu 700-800ml mleka 20g cynamonu 4 łyżki cukru 1op. cukru waniliowego 1 łyżka masła Przygotowanie: Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło, cukier i wsypujemy ryż. Gotujemy na średniej mocy palnika, mieszając często by ryż się

NiePieprz.pl
Ciasto z patisonów kakaowe z jeżynami 192

najczęściej smażę w bułce lub robię z nich placki. Zrobiłam też kilka słoików marynowanych patisonów. Pomyślałam jednak, że może by użyć je także do ciasta. Z cukinii robiłam taki deser już nie raz, więc tym razem padło na patisony. Tak powstało wilgotne Ciasto z patisonów kakaowe z dodatkiem jeżyn. Składniki: ciasto

Kuchnia co dnia
Przekładańce z wafli z masą kakaową i borówkami 116

Wszystko, co dobre szybko się kończy i niestety wakacje dla niektórych też. Na osłodzenie sobie tych ostatnich chwil przed szkołą, proponuję pyszny deser przygotowany z wafli ryżowych, soczystych borówek i klasycznego kremu do andrutów wg przepisu mojej Babci :) opakowanie wafli Sonko Slim Wafle ryżowe z ryżem białym jaśminowym i kokosem szklanka borówek masa: 250 g masła 3/4 szklanki cukru pół

Mienta blog
Fit lody karmelowo-czekoladowe 170

Ciepła pogoda nas nie opuszcza, więc pozostaje się tylko cieszyć i chłodzić jakimiś ziemnymi deserami. Najlepiej oczywiście sprawdzą się lody, więc dziś przepis na wersję domową i oczywiście bananową :) Te lody wymagają troszkę więcej pracy i czasu, niż te klasyczne, które można przygotować dosłownie w 5 minut i które również bardzo polecam (i przy okazji przypominam przepis, który pojawił się

Healthy food explorer
Ptysie w karmelu 132

Ptysie w karmelu nadziane pysznym francuskim kremem cukierniczym Crème pâtissière . To zdecydowanie deser na specjalne okazje! Ten wpis, razem z przepisem na krem francuski, otwiera całą serię, w której chciałabym podzielić się z Wami wiedzą i moimi wersjami przepisów z Le Cordon Bleu. W Paryżu nauczyłam się całego mnóstwa przydatnych cukierniczych trików. Przywiozłam też wiele ciastkowych inspiracji, które na pewno

Ciastkozercy
Waniliowy krem z serka homogenizowanego i kremówki 154

się do przekładania ciast, tortów czy wypełniania babeczek oraz rurek.  Ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt. Krem ten sprawdzi się również jako lekki deser.  Polecam. 200g śmietanki 30-36% 200g serka homogenizowanego waniliowego (można użyć dowolnego smaku) 2 łyżki cukru pudru (płaskie lub wg smaku)   1 opakowanie śmietan-fixu (*)   Śmietankę

Di gotuje