Z przyjemnością i wielką radością powracam do koktajli, nowe pomysły powstają w głowie, więc trzeba miksować, dla zdrowia, dla urody i dla dobrego samopoczucia! Dzisiejszy koktajl
Moja smaczna kuchniaNieskomplikowany, bardzo prosty przepis na szybki sernik na zimno. Deser idealny na letnie dni kiedy mamy ochotę na lekkie owocowe ciasta przy których nie trzeba spędzać
Słodka StronaTort kokosowo- truskawkowy z przepisu Dorotki z MW z lekkimi modyfikacjami. Boska konsystencja, zniewala kokosowym smakiem....masa na bazie śmietanki kokosowej i serka mascarpone. Całość udekorowana
Malinowe PocałunkiSkładniki : plastry ananasa , u mnie świeże, ale lepsze będę z puszki olej do smażenia 1 jajko 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki
Proste PotrawyKompot z rabarbarem ;-) Smak dzieciństwa, na poprawę nastroju! Niewątpliwie jest to powrót do smaku dzieciństwa. Jedyny taki w swoim rodzaju, bardzo orzeźwiający i smakowity. Do przygotowania
SMYKWKUCHNIMaliny to jedne z moich najbardziej ulubionych owoców, bardziej lubię chyba tylko banany (ubolewam, że banany nie są naszym całosezonowym lokalnym owocem). Jak się pojawiają maliny
Zdrowa Kuchnia Sowysłodkim cukrem kandyzowanym. Do tego migdały i słodki syrop, który dopełnia całości. Galette można zrobić niemal z każdymi polskimi owocami. Zamiast rabarbaru świetnie sprawdzą się jabłka, gruszki, śliwki, wiśnie, truskawki, jagody czy porzeczki. Rustykalna tarta z rabarbarem – ok. 6-8 porcji : 150 g mąki pszennej (1 szklanka) 70 g mąki pszennej pełnoziarnistej (0,5 szklanki – można także użyć(...)rabarbaru (6-7 oczyszczonych z liści łodyg) 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 4 łyżki zwykłego cukru (może być też trzcinowy) płatki / słupki migdałowe (garść) cukier kandyzowany (do deserów) lub perlisty listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Z obu mąk, masła, żółtka, jogurtu, cukru pudru i soli zagniatamy jednolite ciasto (można wszystko wrzucić do malaksera i pulsacyjnie
Poezja smakuGalette czyli rustykalna tarta przygotowana bez użycia formy. Jest to najprostszy rodzaj tarty - wystarczy ciasto rozwałkować, nałożyć na środek nadzienie, zwinąć brzegi ciasta i do piekarnika
Kuchnia MagdaLenySernik na zimno z truskawkami i galaretką truskawkową. Przygotowany na pieczonym biszkopcie, z masą serową z mascarpone i dodatkiem mleka oraz zatopionymi kawałkami świeżych truskawek, a
Kuchnia MagdaLenyczeka nas raj owocowy - truskawki, maliny, jeżyny, śliwki morele... w oczekiwaniu pocieszam się jednak poczciwymi i niezawodnymi jabłkami. Dziś proponuję Wam ciasteczka z jabłkiem i cynamonem. Aromatyczne małe pierożki z ciasta drożdżowego, wypełnione pieczonymi jabłkami obtoczonymi w cukrze i cynamonie. Przepyszne! Skutecznie odpędzają tęsknotę za innymi owocami, właściwie skutecznie odpędzają wszelkie tęsknoty. Świetne jako deser albo przekąska, idealne do spakowania
Smaczny zeszytSprawdzony przepis na drożdżówkę z truskawkami i kruszonką. Drożdżówka jest puszysta i miękka, a rośnie naprawę wysoka. Ciasto drożdżowe wykonane jest na oleju zamiast masła
Kuchnia MagdaLenyCiasto przygotowane z gotowych płatów ciasta francuskiego, przełożonych masą z serka mascarpone oraz śmietanki kremówki, z dodatkiem owoców lata - truskawek, malin i borówek. Masa ma truskawkowy
Kuchnia MagdaLenyłatwy do przyrządzenia deser w sam raz na upalne letnie dni. Przygotujecie je bez maszynki do lodów i bez dodatku jajek. Błyskawiczne lody można zrobić ze swoich ulubionych owoców sezonowych lub bez ich dodatku, wtedy uzyskamy pyszny śmietankowy smak lodów. składniki na około 1,5 – 2 litry lodów 3 dojrzałe banany 500 g truskawek 700 g śmietany
Smakowite Daniawierzchu poukładać pokrojone truskawki i wlać tężejącą galaretkę, schować do lodówki do stężenia galaretki galaretkę pomarańczową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i mocno tężejącą wyłożyć na wierzch galaretki truskawkowej, powkładać czereśnie z ogonkami i schować do lodówki na kilka godzin sernik jest smaczny i czasem taki w proszku się przydaje na szybki deser...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięprzygotowania tego deseru użyłam nasion chia zakupionych w internetowym sklepie www.naturalniezdrowe.com.pl , który jest równocześnie polskim producentem zdrowej żywności. Jeśli przygotowując potrawy pragniecie świadomie wybierać składniki w 100% naturalne i zdrowe, to znajdziecie je w asortymencie tego sklepu. Koniecznie sprawdźcie jego ofertę! Przygotowanie 10 minut Chłodzenie 6 godz Dla 4 osób 250 g truskawek 500 ml mleka migdałowego
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska