Jaglanka na mleku kokosowym w trzech smakach: kokosowo-waniliowym, czekoladowym i truskawkowym, przykryta musem z truskawek i czipsami kokosowymi. Pyszne, zdrowe
Pora na pora i pomidoraNormal 0 21 Galaretka truskawkowa – 1 op Mleko skondensowane niesłodzone – 350g Woda – 1 szkl Mus z truskawek – ¼ szkl Bita śmietana truskawki Galaretkę rozprowadzić w 220
Camilla w kuchniProściutki, zdrowy, witaminowy szot! Na lekkie śniadanko lub przekąskę w ciągu dnia. Moja propozycja jest z truskawkami, ale spokojnie można je zamienić na maliny, jeżyny, brzoskwinie
Cakes By KejtPyszny, naturalny i ekspresowy w wykonaniu :) U mnie dziś prawdziwie domowy kisiel truskawkowy! Składniki: 40 dag truskawek 10 dag cukru 3 dag mąki ziemniaczanej Wykonanie: Truskawki
Tradycyjna KuchniaSezon truskawkowy w pełni, a u mnie dziś dobory kisiel:) Składniki: 1 ½ szklanki mleka, 20 dag truskawek, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 żółtko. Wykonanie: Mąkę ziemniaczaną
Tradycyjna KuchniaEksplozja smaku i bomba witaminowa. Czterowarstwowy koktajl idealny. 4 smaki - 4 kolory- 9 składników. Kiwi, malina, truskawka, banan, mango, borówka, szpinak,awokado i mleczko
Pora na pora i pomidoraMoże i są tuczące, ale póki co tylko one mi zostały na otarcie łez po truskawkach. Poza tym są kopalnią witamin i minerałów, rzadko kiedy wywołują
bastalenakilkadziesiąt minut do ostudzenia, po tym czasie chłodzimy w lodówce do stężenia. Galaretka arbuzowa: Arbuz obieramy ze skóry, kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w misie miksera. Dodajemy truskawki (jeśli używamy), miód, sok z cytryny i dokładnie miksujemy. Gotowy sok przeciskamy przez drobne sito i umieszczamy w niewielkiej misce lub garnuszku. Żelatynę mieszamy z wodą i odstawiamy(...)całkowicie się rozpuści. Rozpuszczoną dodajemy do arbuzowego soku, cały czas energicznie mieszając. Galaretkę odstawiamy do czasu aż delikatnie zacznie tężeć, a następnie wylewamy ją na zastygniętą panna cottę. Gotowy deser dekorujemy jeszcze pokrojonym w kostkę arbuzem oraz miętą. Alergeny Alergeny mleko Arbuzy to jedne z moich ulubionych letnich owoców. Zupełnie nie mogę sobie wyobrazić wakacji bez tego charakterystycznego smaku. Myślę
Pogotujmy.plGofry z chałki lub jak kto woli tosty francuskie z gofrownicy…w każdym razie pyszne :) Robiłam kiedyś wytrawne tosty z gofrownicy a także pieczone tosty
Mienta blogposiłek. Zamiast cukru posłodziłam go erytrytolem i podałam w nowoczesnej odsłonie z musem truskawkowym z chia, które doskonale go zagęściły, zaś kaszę ugotowałam na gęsto. Schłodzony może być świetnym deserem na lato, a na ciepło śniadaniem przenoszącym nas w przeszłość. Wiem, że są osoby, dla których kasza manna kojarzy się z największym utrapieniem dzieciństwa. Muszę przyznać, że nigdy nie rozumiałam(...)opakowaniu, aż zgęstnieje. Dosłodzić do smaku, dokładnie wymieszać. Przełożyć do pucharków. Truskawki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać wodę i dusić aż się rozpadną. Jeżeli wolisz gładki mus, możesz je zblendować. Dodać chia, wymieszać i odstawić na chwilę by nasiona napęczniały. Mus wyłożyć do pucharków na wierzch. Deser wstawić do lodówki do schłodzenia. Smacznego Anulla
Fabryka pomysłówLubię, gdy jedzenie nie tylko cieszy podniebienie, ale też i oczy. Ten deser jest prosty i pełen pięknych barw. Składniki: warstwa biała: 10 łyżeczek kaszy manny błyskawicznej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki śmietanki 30% 3 łyżeczki cukru 1 1/2 łyżeczki cukru waniliowego warstwa czerwona: 3/4 szklanki truskawek 1 1/2 szklanki wody 3/4 łyżki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej(...)szklance wody rozrobić mąkę ziemniaczaną. Wlać do zagotowanych owoców i szybko wymieszać, by nie powstały grudki. Doprowadzić do wrzenia. Gotować jeszcze chwilkę. Truskawkowy kisiel nakładamy na białą warstwę deseru. Najlepiej smakuje, gdy kisiel jest ciepły, a dolna warstwa z kaszy manny zimna. Smacznego
Słodkie okruszkimniemaniu moich Miśków, jak coś jest wegańskie to jest zdrowe i z pewnością niezbyt smaczne, coś na zasadzie „dobre, ale nie rob więcej”. Ten deser to bomba- natychmiastowo poprawia humor i jest z samych „zdrowych” składników, które każdy szanujący się wegus ma w domu. Oczywiście wszystko w nadmiarze szkodzi, dlatego podałam składniki w przeliczeniu na jedna(...)słodkiego syropu (u mnie melasa trzcinowa) garść np. borówek, malin, truskawek Przygotowanie: Wszystkie składniki z wyjątkiem owoców zblenduj. Im dłużej będziesz miksować tym bardziej delikatny i puszysty będzie mus. Przejej masę do pucharków i wstaw do lodówki na godzinę (albo jedz od razu). Smacznego! OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artykuł Deser w wersji fit- Mus czekoladowy! pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl
greenscarfKruche ciasto z rabarbarem z pianką jest przepyszne. Koniecznie musicie je wypróbować teraz, kiedy jest sezon na rabarbar. Do rabarbaru można dodać też inne owoce, np. truskawki albo jabłka. Też będzie świetnie smakować. A dla miłośników jabłek, Smok poleca też szarlotkę z kruszonką . {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/kruche-z-rabarbarem-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads(...)u017ceczki cukru waniliowego,\r","3 jajka,\r","2 \u0142y\u017cki zimnej wody,\r","3 \u0142odygi rabarbaru,\r","s\u00f3l."],"name":"Kruche ciasto z rabarbarem z piank\u0105","recipeCategory":"ciasta, desery","cookTime":"PT1H0M","prepTime":"PT0H20M","recipeInstructions":["M\u0105k\u0119, mas\u0142o, cukier waniliowy, wod\u0119, s\u00f3l, 4 \u0142y\u017cki cukru pudru i 3 \u017c\u00f3\u0142tka razem wymiesza\u0107. Zagnie
Bardzo Gruby Smokcałą wodę. Nerkowce siekamy na mniejsze kawałki. Truskawki i jabłko kroimy w kostkę. Do kaszy dodajemy pokrojone owoce, orzechy i syrop klonowy. Dokładnie mieszamy. Nakładamy do kokilek i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy 30 minut. Bulgur z owocami zjadamy na ciepło, ale równie smaczny jest na zimno, np. jako deser po obiedzie. Inne przepisy, w których jednym
My Chcemy JeśćKiedy rok temu pracowałam nad książką “Owocowe historie. Desery i przetwory bez cukru“, zakochałam się w świeżych daktylach Medjool, które wówczas na potrzeby książki
Moja Delicja