Dziś nie będę się czepiać ani nie będzie moich jakże cudownych wynurzeń pisanych pod wpływem głębokich przemyśleń i innych warunków atmosferycznych. Dziś się będę chwalić! A
ladykitchenDla prawdziwych czekoladoholików – ciasto o konsystencji trufli (tak, takiej jak w pysznych cukierkach). Co ciekawe, jest banalnie proste – jedyne co może wydać się dziwne, to pieczenie
Nerds Kitchenwiosny powinno się przecież zacząć już od rana. Gwarantuję, że będzie to wasze ulubione wiosenne śniadanie. Składniki: pół kilo twarogu mielonego (np. na sernik) opakowanie fety pół opakowania serka mascarpone pół pęczka botwinki drobno pokrojonej garść umytego i posiekanego szpinaku pęczek drobno posiekanego koperku pęczek rzodkiewek startych na tarce pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu szczypta soli łyżka oliwy z oliwek(...)warzyw w paski – kilka pasków do dekoracji Pełny przepis na makaron primavera z wiosennymi warzywami i pesto 10. Tosca – szwedzkie ciasto z migdałami i rabarbarem Nie zapomniałam o deserze! Rabarbar jest tak uniwersalny, że może zastąpić owoce w cieście czy dżemie a potem być warzywem w sałatce. Idealnie komponuje się z truskawkami i innymi sezonowymi, wiosennymi smakami. Można dodać
Ugotowane pozamiataneTort, który odmienił moje życie... ;) Zawsze chciałam umieć robić i ozdabiać torty. Tak dla siebie. Dla własnej satysfakcji, że mogę, bo potrafię. A odkąd zostałam
Kolorowy PrzepisownikNarwali bzu, naszarpali, Nadarli go, natargali, Nanieśli świeżego, mokrego, Białego i tego bzowego. Liści tam - rwetes, olśnienie, Kwiecia - gąszcz, zatrzęsienie, Pachnie kropliste po uszy I ptak
KUCHARNIA