niedzielny deser polecam lekkie ciasto z borówkami. To połączenie ciasta biszkoptowego z sernikiem na zimno jest po prostu pyszne. CIASTO Z BORÓWKAMI Składniki: (tortownica 24cm) biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa śmietankowo-owocowa: 330 ml śmietany 30% galaretka o smaku owoców leśnych
Bon appetit mon amiedoskonały deser na osłodę dnia. U mnie wiosna przepiękna, więc sernik na zimno jest idealny na takie dni. Pyszny, kolorowy, rozpływa się w ustach. A co ważne wystarczy tylko zamieszać wszystkie składniki, wstawić do lodówki i po kilku godzinach już można zajadać pyszny serniczek. Składniki: * 250 ml śmietany kremówki * 650 ml twarogu z wiaderka * 2 galaretki różnego koloru
Zrób to smaczniedeser sernik na zimno. W sezonie truskawkowym nie mogłam się powstrzymać i nie zrobić tego sernika. Więc póki truskawki jeszcze są, łapcie chwilę;) Składniki: 500g twarogu półtłustego 200ml śmietanki 30% 100ml mleka 3 łyżeczki żelatyny (każda z lekką górką) 4 łyżki cukru pudru ziarenka z laski wanilii sok z połowy cytryny 500g truskawek 1 galaretka truskawkowa (na pół litra wody
Obiad gotowyPyszne i smaczne ciasto, które zapewne zasmakuje całej rodzinie. Robi się go szybko, chociaż przepis może wydawać się skomplikowany i długi, ale naprawdę taki nie
Gotuję TestujęZapraszam na przepyszną puszystą lekka piankę z dodatkiem jeżyn do popołudniowej kawy Składniki • 300 g ciastek kruchych z orzechami (miałam takie z cukierni ) • 120 g masła
W królestwie smaków BeatyBardzo proste owocowe deserki w szklankach. Przygotowuje się je bardzo szybko a smakują wyśmienicie. Zaskoczeniem dla mnie były owoce w żelu o smaku smoczego owocu. 6
VioletoweKucharzenieCo jak co, ale sezon rabarbarowy trzeba wykorzystać do ostatniej łodyżki :D Najlepiej robiąc szybki deserek, łącząc puszysty, kwaśny mus i lekki, odświeżający, a zarazem słodkawy
Malinowo w kuchnideser dla leniwych i osób, które nie lubią piec ciast. Takie ciacha robię, jak już mam ostrego lenia, a wiem że do kawy musi być coś słodkiego. Blacha duża 23 cm x 29 cm Składniki: 3 duże śmietany 18 % 3 duże jogurty naturalne 1 szklanka cukru 1 opakowanie żelatyny odrobina gorącej wody 4 truskawkowe galaretki
Niezły MłynekPrzepyszny deser , mój własny wymyślony . Skomponowałam go siedząc w kuchni i myśląc co by tu innego zrobić . Truskawkowe wzgórza składniki : 4 serki Almette Fruit z morelą i Wanilią ( 600 g ) śmietana 400 ml Agar 2 łyżeczki Dodatkowo: truskawki 300 g 200 g wody agar 1 łyżeczka ksylitol 2 łyżki(...)Wykonanie Owocowe wz górze : Najpierw przygotowujemy galaretkę z truskawkami. Truskawki myjemy i kroimy w kosteczkę , wkładamy do garnka i wsypujemy ksylitol. Mieszamy chwile ( truskawki połączą się z ksylitolem). Do szklanki wsypujemy agar i zalewamy woda zimną , przekładamy do garnka z truskawkami i ksylitolem . Mieszamy do połączenia składników
Różowa kuchniaDeser na ciepłe dni. Składniki: Ciasto: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 czubate łyżki mąki tortowej 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 20 dag ryżu 800 ml mleka 2% szczypta soli 10 dag cukru 1 cytryna 3 łyżeczki żelatyny 40 dag sera białego zmielonego 1/2 laski wanilii Dekoracja: 1 galaretka cytrynowa dowolne owoce :banany, jasne
Wanilia i Kardamonidealny deser do kawy lub herbaty. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 1 kopiasta szklanka mąki, 6 łyżek oleju, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Poncz: 1,5 łyżki wody, 5 dag margaryny, 1 łyżka kakao, 1 szklanka cukru, 100 ml wódki, Masa śmietanowa: 250 ml śmietany 30%, 1 opakowanie galaretki cytrynowej, Dodatkowo: 1/2 tabliczki
Tradycyjna kuchnia Kasigalaretki są słodkie . Dzielimy na 2 części ( jeśli galaretki są o rożnych kolorach jeśli mamy dwie takie same to nie trzeba ) Do jednej części śmietanki dodajemy jedną galaretkę do drugiej drugą Przekładamy masę do tortownicy o śr. 20 cm wyłożoną folią spożywczą ( możemy wcześniej do masy wsypać np maliny i delikatnie wymieszać ) Wkładamy do lodówki do stężenia(...)kilku godzinach przykrywamy delikatnie torcik talerzem i odwracamy , delikatnie otwieramy tortownice i zdejmujemy delikatnie folie Dowolnie dekorujemy Z podanych składników możemy przygotować również deser w pucharkach
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęOwocowy zawrót głowy: Raczej w przenośni ,ale kto ma słabą głowę to kto wie ,może... Wybieramy ulubione owoce i dopasowujemy do nich wina ,które wydobędą i
Kulinarny karnet Christopheradeser szybko się robi, łatwo go zabrać na piknik czy imprezę i szybko znika. Dlatego bez żalu rozstałam się z kakaowym nadzieniem. Jeśli lubisz masło orzechowe to da wersja będzie Ci bardzo smakować. Samo masło jest zapychające i ciężko się smaruję, dlatego mieszam go z kajmakiem i dodaję warstwę dżemu porzeczkowego. Można go zastąpić warstwą galaretki winogronowej, będzie bardziej amerykański
Ugotowane pozamiataneMyślę, że deser sprawdzi się również na walentynkowy wieczór. Na pewno nie jest light ale w końcu nie ma takiej ilości kalorii której nie można spalić:) Składniki: 200 ml wody 750 g risgrøt lub innego ryżu do risotto 0,5 l mleka szczypta soli 300 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżeczka cukru pudru 500 g mrożonych truskawek galaretka truskawkowa Wykonanie
ciastkarnia na kruchym spodziesposobem serwowania deserów wydal mi sie pomysł na czekoladowe kubeczki...Oczywiście lekko zmodyfikowałam sposób jego wykonania ale wizualnie i tak jestem pod wrażeniem... Składniki pół tabliczki czekolady mlecznej 1 łyżka mleka 1 duży jogurt bez tł. około 400 gram 3 łyżeczki żelatyny 1 opakowanie 10 gram Śmietan- Fixu 1/4 tabliczki czekolady białej cukier waniliowy 10 gram 1 galaretka u mnie
NaKońcuJęzykafolii aluminiowej (pod folię najlepiej położyć ściereczkę) 3 rzędy po 6 herbatników (zdjęcie nr 1), smarujemy masą kakaową (zdjęcie nr 2. Układamy drugą warstwę herbatników smarujemy jasną masą. Z galaretki wycinamy paski, układamy na środku białej masy (zdjęcie nr 3), następnie składamy domek do środka pomagając sobie folią i ściereczką, dociskamy (zdjęcie nr 4), wyrównujemy, zawijamy w folię. Ciasto wkładamy(...)mleko podgrzewamy, następnie dodajemy kakao, mieszamy do połączenia składników. Zachęcam do odwiedzenia sklepu internetowego CUKIETERIA mają tam ogromny wybór produktów niezbędnych do tworzenia słodkich wypieków i deserów
słodki bratekDelikatne puszyste biało ciemne ciasto, identyczne jak w Oczach Carycy a pomiędzy nim bajecznie puszysta cytrynowa masa. SKŁADNIKI Ciasto jasne: 6 białek 0,5 szklanki cukru
RAROSSASkładniki: ciastka 200 gram/delicje, jogurt grecki 200 gram, serek mascarpone 500 gram, cukier puder 3 łyżki, żelatyna 4 łyżeczki, wiórki kokosowe 1 szklanka, maliny 20 dag
W Mojej Kuchni LubięPyszny, lekki sernik na zimno z jagodami. Składniki: 400 g serka homogenizowanego waniliowego 250 g twarogu półtłustego 250 ml mleka 180 g śmietany 30% 4 łyżki
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: ciasto: 3 marchewki 4 łyżki cukru trzcinowego 1 kubek mąki 0,5 kostki masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Galaretka: 0,5 słoiczka dżemu
Luźna KuchniaW lodówce zalegała otwarta śmietana kremówka, na czasochłonne kombinowanie w kuchni nie było czasu, musiałam się zbierać do pracy. Kiedyś w internecie widziałam coś podobnego, coś
Blondynka Gotujesłodkich deserów. Składniki: Biszkopt makowy: 1 szklanka maku 1 szklanka maki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 7 jajek 3 łyżki wody Masa waniliowa: 1 kg sera delfiko o smaku waniliowym 250g masła extra 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki cukru wanilinowego 1/2 szklanka mleka 1 łyżka żelatyny Masa porzeczkowa: 450g dżemu porzeczkowego 1 galaretka porzeczkowa
Szalona Kuchnia Ewelinyprzygotowałam deser bez użycia tego urządzenia. Ze smakowitymi borówkami, truuskawkami i mleczną masą z gotowanej kaszy na spodzie z pełnoziarnistych ciastek kakaowych. Spód: 250 g pełnoziarnistych ciastek kakaowych ok. 100 g masła Masa z kaszy: 1,5 szklanki błyskawicznej kaszy manny Kupiec 3 i 1/2 szklanki mleka 100 g masła 2/3 szklanki drobnego cukru Warstwa owocowa: 2 galaretki truskawkowe
Czerwień i błękitDziś na odmianę ciasto z ananasami. W pierwotnej wersji dwa biszkopty przekładane były kremem budyniowym. Smakowało mi, ale czegoś mi tam brakowało. Musiałam je lekko zmodyfikować
Pani na deserBez makowca to już nie będą te same święta. Zatem śpieszymy z pomocą i poniżej znajdziecie przepis Basi na pyszny makowiec :) Do świąt jeszcze chwila czasu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!