deser z galaretka - 3675 przepisów (strona:6/245)

deser jogurtowo-owocowy 169

lodówce zalegało mi kilka jogurtów owocowych, więc przerobiłam je na deser z galaretką. Taki deser przygotujecie łatwo i bez wielkiego nakładu pracy. Można do niego wrzucić ulubione owoce lub wzbogacić bitą śmietaną.  Składniki: 200 g jogurtu brzoskwiniowego 200 g jogurtu truskawkowego 1 galaretka brzoskwiniowa 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka rubinowa garść czerwonych winogron garść malin 1 małe jabłko

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Galaretka jak piwo 178

Galaretka czy piwo? Deser idealny na upały, chłodzi, smakuje i wygląda jak piwo z pianką na dwa palce. Może nie jest to przepis, ale taki pomysł na szybki deserek nie tylko dla dzieci. Składniki: 2 galaretki pomarańczowe z cukrem 700 ml wody Do miseczki wsypać dwie galaretki i rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie. Odlać 1/2 szklanki rozpuszczonej galaretkiGalaretkę

O kuchni z uczuciem
Turkusowa bombka z orzechami i figami 203

Uwielbiam robić takie bombki. Można do nich włożyć wszystkie resztki bakalii, lub pozostałe niewielkie ilości owoców, ulubioną galaretką a deser wychodzi pyszny. Zapraszam na moją wersję bombki deserowej. Turkusowa bombka z orzechami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pianka jogurtowo-kokosowa z jagodami i galaretką 181

Przepis na ten pyszny deser na zimno zaczerpnęłam z bloga Pani Doroty z mojewypieki.com Zakochałam się w nim od pierwszego zdjęcia, a później miłość tą przypieczętował pierwszy kęs :) Delikatna kokosowo-jogurtowa pianka na spodzie z ciasteczek Oreo, na wierzchu galaretka z owoców leśnych z dodatkiem jagód lub borówek (poza sezonem mrożone owoce). Gwarantuję, że zniknie w mig! Palce lizać! Składniki(...)stężenia pianki. Przygotować galaretki - rozpuścić je razem w 600 ml wrzącej wody, całkowicie wystudzić. Na stężoną piankę wyłożyć jagody, zalać zimną galaretką. Odstawić do lodówki do stężenia. Po stężeniu galaretki deser można posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego! Zważywszy na to, iż nie zawsze możemy dostać śmietankę kokosową, z powodzeniem możemy użyć mleczka kokosowego. Wystarczy po otworzeniu schłodzonej uprzednio puszki odlać wodę

MyCookBook.pl
Potwory i spółka - deser 124

Dzieci uwielbiają desery i bardzo często okazuje się, że te najłatwiejsze w przygotowaniu najbardziej przypadają im do gustu. Z racji tego, że w ten weekend mój syn kończył 3 latka i zażyczył sobie imprezę z " Potworami i spółka"  mama musiała coś wymyślić. Powstał mój pierwszy deserek w  słoiku i to w szałowym niebieskim kolorze. Składniki: 125 g miękkiego(...)minut w temperaturze 180 stopni). Następnie studzimy babeczki i wyjmujemy je ze słoików łyżeczką. Kruszymy ciasto i z powrotem przekładamy do słoiczków, w których będziemy serwować nasz deser. Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody ( z przepisu z opakowania). Gdy będzie lekko tężeć ubijamy ją na najwyższych obrotach na puszysta piankę, dodajemy schłodzoną śmietanę i miksujemy aż masa będzie puszysta. Krem przekładamy

Wielki apetyt
Galaretki z kawy rozpuszczalnej 170

głowy , ze przecież kawa nie musi być tylko i wyłącznie napojem. Zamierzam sprawdzić co da się ugotować z wykorzystaniem kawy w saszetkach .Na pierwszy ogień idzie najprostsze , czyli deser- galaretka. Czas: 5 minut + czas na zastygnięcie Składniki: 2 saszetki Hazelnut Shazili --Kawa rozpuszczalna z zabielaczem i cukrem o smaku orzechowym * 200 ml wrzątku 50 ml zimnej wody 2 łyżeczki żelatyny(...)zwykłym ). ** Wyjaśniam czemu kawy które wg przepisu powinno sie rozpuszczać w 150 ml wody ( czyli 2 w 300 ml ) rozrabiam w 200 ml. Po prostu jeśli ma to być deser smak musi byc intensywniejszy

Buniabaje w kuchni
Deser z musem z kiwi 305

musem z kiwi. Jak to u mnie często bywa w takich przypadkach znowu zwyciężyła prostota (nie mylić z prostatą (: ) czyli prosto, szybko i kolorowo. Składniki na 3 desery: 1 galaretka (coś z czerwonych) 3 owoce kiwi 200 g śmietany kremówki 30% (małe opakowanie) ok 7 łyżeczek cukru pudru 2 kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie : Galaretkę przygotowuję wedle opisu na opakowaniu zmniejszając(...)łyżeczkami cukru. Na gotową galaretkę nalewam mus z kiwi, łyżką nakładam bitej śmietany i posypuję wiórkami startej gorzkiej czekolady. Rada : Jak wspomniałem w przepisie : owoce kiwi parzę wrzątkiem podobnie jak parzy się pomidory i obieram ze skórki podobnie jak pomidory nie mają one wtedy tej swojej kwaskowatości i nie potrzeba wtedy zwiększać ilości cukru do deseru

Mechanik w kuchni
Sezonowo: truskawki 207

Muffinki razowe z truskawkami i bananami    Ciasto jaglane z gruszkami i truskawkami     Koktajl truskawkowy z mleczkiem kokosowym     Ciasto truskawkowe z serkiem i galaretką   Deser truskawkowy z lodami   Lekki deser truskawkowo-jogurtowy   Muffinki truskawkowe   Tarta truskawkowo-porzeczkowa      Koktajl truskawkowy z białą czekoladą      Koktajl ananasowo-truskawkowy

Passions hobbies life
Fałszywy "Sernik na Zimno", czyli deser grysikowy! 253

gotujemy ją do około dwóch minut. Powstałą gorącą masę wylewamy na ciastka. W masę wciskamy całe truskawki, jedna obok drugiej. Studzimy. Na wystudzoną kaszę i truskawki wylewamy tężejącą galaretkę. Deser wkładamy do lodówki. Przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Biszkopt z jagodami i galaretką – Smerfuś 454

Dzisiaj będzie bardzo niebiesko i jagodowo. Ciasto „Smerfuś” – czyli biszkopt z kremem śmietanowym z galaretką i jagodami, oczywiście użyłam niebieskiej, jagodowej galaretki. Deser nie za słodki, ciekawie wygląda i powinien spodobać się dzieciom. Z przepisu otrzymamy sporą blaszkę 25x35cm, więc powinno coś jeszcze zostać na drugi dzień. Polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „Najlepsze ciasta”).   Porcelana ze sklepu Maxwell(...)szklanka cukru 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki aromatu śmietankowego Krem: 500ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 niebieskie galaretki w proszku (każda na 500ml wody) 1 szklanka umytych, osączonych jagód 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g Wierzch: 250ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 galaretka (użyłam niebieskiej) 1 fix do śmietany

Mała Cukierenka
Biszkopt z jagodami i galaretką – Smerfuś 493

Dzisiaj będzie bardzo niebiesko i jagodowo. Ciasto „Smerfuś” – czyli biszkopt z kremem śmietanowym z galaretką i jagodami, oczywiście użyłam niebieskiej, jagodowej galaretki. Deser nie za słodki, ciekawie wygląda i powinien spodobać się dzieciom. Z przepisu otrzymamy sporą blaszkę 25x35cm, więc powinno coś jeszcze zostać na drugi dzień. Polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „Najlepsze ciasta”).   Porcelana ze sklepu Maxwell(...)szklanka cukru 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki aromatu śmietankowego Krem: 500ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 niebieskie galaretki w proszku (każda na 500ml wody) 1 szklanka umytych, osączonych jagód 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g Wierzch: 250ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 galaretka (użyłam niebieskiej) 1 fix do śmietany

Mała Cukierenka
Jogurtowe serniczki w szklankach 179

Lekki i szybki deser, to dobra alternatywa kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego a nie koniecznie bardzo kalorycznego. Polecam ! :) Jogurtowe serniczki w szklankach Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority(...)wykonania: Na początku rozpuszczamy pierwszą galaretkę w szklance wody. Kiedy lekko przestygnie łączymy z jogurtem naturalnym. Przelewamy do szklanek i czekamy aż stężeje. Tak samo postępujemy w przypadku drugiej galaretki. (Deser najlepiej zrobić dzień wcześniej). Dekorujemy suszonymi rodzynkami lub żurawiną

Smaki Natalii
Lekki jogurtowiec z truskawkami 363

deserów przygotowywanych na bazie śmietany kremówki. Ich smak zależy od wykorzystanych owoców i innych dodatków. Jogurtowce mogą też mieć różny kształt w zależności od formy. Jogurtowiec z galaretkami Tęczowy jogurtowiec z owocami Deser jogurtowy z truskawkami na spodzie z ciasteczek amaretti Cytrynowy deser jogurtowy Przepis na ten jogurtowiec jest prosty jak drut, robimy go w keksówce wyłożonej folią, Jogurtowiec składa(...)się z dwóch warstw: lekko żółtej warstwy cytrynowej, drugiej różowej truskawkowej. Polecam przygotować ten Lekki jogurtowiec z truskawkami jest idealnym letnim deserem. Polecam. składniki: 2 jogurty greckie po 400 g 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka truskawkowa opakowanie podłużnych biszkoptów truskawki Połowę truskawek kroimy w kostkę. Najpierw w 100 ml wrzątku rozpuszczamy galaretkę truskawkową, studzimy i mieszamy z 400 g jogurtu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babeczki budyniowe 147

wymagają natłuszczania, są odporne na wysokie i niskie temperatury, można je stosować w piekarnikach, mikrofalach oraz zamrażarkach. Łatwo je umyć i przechowywać. Taką foremkę możemy również wykorzystać do przygotowania deserów: galaretek, lodów lub serniczków

Smak mojej kuchni
Deser z galaretką i gujawą 206

owoców, obejmujący około 100 gatunków roślin tropikalnych. Ta moja przypominała smakiem gruszkę i była soczysta. Dziś gujawę wykorzystałam do deseru, idealnie pasuje. Na upalne dni znakomity deser, polecam. Deser z galaretką i gujawą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Owocowy deser z galaretką i budyniem 216

więc tak, zakupiłam śliwki w markecie i były pyszne stąd powstał ten deser i polecam go serdecznie. Zimny smakuje wybornie w upalne dni, kwaskowata marakuja dopełnia całości. Owocowy deser z galaretką i budyniem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pomarańcze kandyzowane 158

skarbnicą witamin i minerałów, a także bogatym źródłem błonnika, kwasu foliowego i potasu. Pomarańcze przeważnie spożywamy na surowo, ale mają szerokie zastosowanie kulinarne. Możemy je użyć do przygotowania soków, galaretek, deserów, dżemów, konfitur, win, nalewek, likierów. Są wspaniałym dodatkiem do różnego rodzaju mięs, a jako przyprawa sprawdzą się do ciast i ciasteczek. Oczywiście wykorzystamy nie tylko miąższ pomarańczy. Również skórka

mojewypiekiinietylko
Jak mrozić maliny 229

bardzo dokładnie osuszamy i dopiero mrozimy. Suche owoce wykładamy na tacy mrozoodpornej, układamy JEDNĄ warstwę malin! Gdy owoce zamarzną przekładamy do woreczka lub pudełka. Mrożone maliny wykorzystujemy do ciast, deserów, galaretek, pierogów, owsianek, kisieli itp. Przechowujemy do 12 miesięcy

Atlas Smaków
Deser owocowy 236

zastygnięcia. Wszystkie owoce kroimy w kostkę i mieszamy.    Zastygnięte galaretki kroimy także w kostkę. Część układamy na dnie pucharków. Na galaretkę kładziemy mieszankę owocową i galaretkę.    Deser właściwie jest gotowy, ale całego efektu jak zwykle dodaje dekoracja.  Możemy ją zrobić z bitej śmietany, dołożyć kandyzowane owoce, itp. Smacznego

Maminek kulinarny
Konfitura z czeremchy i czekolady z lekką pikanterią 238

spacer do lasu, za miasto i poszukać tych czarnych perełek, bo właśnie teraz gałęzie uginają się od dojrzałych owoców, z których można zrobić pyszne sosy do mięs i deserów, galaretki i konfitury na zimę czy też aromatyczne nalewki. Owoce i przetwory z nich wykonane poza walorami smakowymi posiadają właściwości odżywcze, przeciwkaszlowe, rozgrzewające i antyreumatyczne. Owoce są bardzo słodki i można

SzczyptaSmaQ

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję