Zapomniałam ..a robiłam już jakiś czas temu..Takie ciacho można zrobić z samego jogurtu naturalnego ..a u mnie jedna cieńsza warstwa z połowy porcji co z
Moje domowe kucharzenieRawAnd Happy przygotowała dla osób pragnących zrdowych przekąsek niezykle smaczne Gryczanki. Chciałam z nich coś przygotować bo znakomicie pasują na śniadanie, do jogurtu, owoców
AZgotuj!W sobotę mieliśmy gości z okazji urodzin mojego Męża. Jak co roku upiekłam dla niego tort, jak co roku czekoladowy :) W 2014 r. tort był czekoladowo
Ptasia KuchniaJako że zostały mi jeszcze dwa arkusze ciasta filo, postanowiłam z nim trochę poeksperymentować, tym razem na słodko. Tak powstały te paczuszki, które zniknęły ze stołu
Zakręcony Widelecjednak lubicie "na słodko" dodajcie do masy odpowiednią ilości cukru, ksylitolu lub miodu. Ciasteczka z powodzeniem mogą zastąpić poranną owsiankę, sprawdzą się też jako drugie śniadanie do pracy, deser lub przekąska. Porcje: 12 Czas przygotowania: 30 minut / 20 minut z thermomixem Składniki: 260 g dojrzałych bananów bez skóry 100 g migdałów 60 g płatków owsianych 50 g jabłek(...)sezamu 20 g wiórków kokosowych 20 g lnu 5 g kakao 5 g cynamonu w proszku 1/3 łyżeczki kardamonu 1/3 łyżeczka imbiru w proszku 1/4 szklanki konfitury owocowej (najlepiej domowej) masło do posmarowania formy 1/2 łyżeczki mąki Przygotowanie: Nasiona lnu zmiel w młynku do kawy, migdały i płatki owsiane zmiksuj mikserem, banany i jabłko zmiksuj na mus. Dodaj pozostałe
SzczyptaSmaQDeser jest bardzo ciekawy - w tym pozytywnym znaczeniu słowa „ciekawy”. (Na zdjęciu parfait troszkę roztopione :( ale z mojej winy, zajęłam się rozmową...) Daniom towarzyszyło wino - Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc Marlborough 2013. T o 100% Sauvignon Blanc. W winie tym dominują aromaty i smaki świeżych owoców: cytryny, agrestu, melona oraz aromaty kwiatowe. Wino ma przyjemną kwasowość, jest świeże, owocowe
królestwo garówDzisiejsze muffinki powstały na specjalne zamówienie urodzinowe dla pewnej młodej Panienki:) po ich dekoracji widać, że są dedykowane dziewczynce. Jednak niech to Was nie zmyli, sama
Ania i Marcin gotująStaram korzystać się z lata jak tylko się da. Codziennie kupuję świeże owoce, dla urozmaicenia inne i miksuję koktajle. Tak niewiele do szczęścia potrzeba. Dzisiaj wybrałam
Moja smaczna kuchniaDzisiaj zmiksowałam koktajl z moimi ulubionymi owocami , które akurat miałam w domu, w sam raz na wzmocnienie odporności i nabranie energii po przeziębieniu, które na szczęście
Moja smaczna kuchniaMocno czekoladowe, wilgotne ciasto z delikatnym, lekkim kremem na bazie śmietany kremówki oraz aromatycznych i uwielbianych przez wielu malin to idealne połączenie smaków i świetny
Słodka StronaPancake Składniki: ciasto (na 6 sztuk): - 1 szklanka mąki pszennej - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki wody - 1 jajko - 2 łyżki cukru - 1 łyżeczka proszku do
Kuchnia co dniaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drożdżowe bułeczki z porzeczką. Zrobiłam 5 z czarną i 5 z czerwoną porzeczką. Trudno jest mi zdecydować, które
Marta GotujeNa moim blogu nazbierało się trochę ciast. Widząc wasze interesowanie zapraszam na kilka ciekawych przepisów
W kuchennym oknie EwySkładniki: masa serowa: 3 żółtka 2 szkl śmietany kremówki 30/36%- 2op 200g lub 1- 500g 0,5 szkl cukru 2serki homogenizowane- mogą być waniliowe lub 1
Luźna Kuchniaostrygi, langusty, ślimaki, przegrzebki, łosoś, indyk i kasztany, serwowanych z winem i szampanem, na wszystkich świątecznych stołach gości obowiązkowo bûche de Noël , czyli bożonarodzeniowe polano. Ten ulubiony świąteczny deser Francuzów nawiązuje do dawnej tradycji rozpalania w Wigilię w domowych kominkach dużej kłody drewna, która ogrzewała domy przez całe święta. Symbolizowała ona dobrobyt i zdrowie mieszkańców domu w Nowym Roku. Francuska(...)świąteczna kłoda do złudzenia przypomina polską roladę. Tradycyjna bûche de Noël jest przełożona kremem maślanym, ale dzisiaj zastępują ją często lżejsze kremy i musy o przeróżnych smakach: czekoladowym, waniliowym, owocowym, kasztanowym, tiramisu i wielu innych. Bûche de Noël występuje również w lżejszym wydaniu- rolady lodowej. Mało kto robi świąteczną roladę samodzielnie, bo jej wykonanie jest dość czasochłonne, Francuzi kupują
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSzybka i prosta szarlotka na biszkopcie. Nie wymaga zagniatania czy leżakowania w lodówce. Kroimy jabłka, miksujemy składniki i gotowe – reszta to tylko czekanie. Bardzo lubię
Poezja smakuPyszne, proste w wykonaniu ciasteczka grysikowe z masą migdałowo- orzechową:) Składniki: 25 dag masła 25 dag grysiku 1/5 litra wody 1 aromat pomarańczowy 15 dag płatków
Tradycyjna KuchniaTo już chyba ostatni serniczek na zimno tego lata. Za to chyba najlepszy! Pyszna, kremowa masa serowa o smaku owoców leśnych, urozmaicona zatopionymi
Rozpustne gotowanie