Jogurtowiec na zimno 192Zapomniałam ..a robiłam już jakiś czas temu..Takie ciacho można zrobić z samego jogurtu naturalnego ..a u mnie jedna cieńsza warstwa z połowy porcji co z
Moje domowe kucharzenie
Gryczanki od teraz moja przekąska do torebki 204RawAnd Happy przygotowała dla osób pragnących zrdowych przekąsek niezykle smaczne Gryczanki. Chciałam z nich coś przygotować bo znakomicie pasują na śniadanie, do jogurtu, owoców
AZgotuj!
Wyśmienity tort Czekoladowo-wiśniowy a`la Czarny Las 446W sobotę mieliśmy gości z okazji urodzin mojego Męża. Jak co roku upiekłam dla niego tort, jak co roku czekoladowy :) W 2014 r. tort był czekoladowo
Ptasia Kuchnia
Paczuszki z ciasta filo z owocami 253Jako że zostały mi jeszcze dwa arkusze ciasta filo, postanowiłam z nim trochę poeksperymentować, tym razem na słodko. Tak powstały te paczuszki, które zniknęły ze stołu
Zakręcony Widelec
Ciasteczka śniadaniowe przyśpieszające metabolizm 241jednak lubicie "na słodko" dodajcie do masy odpowiednią ilości cukru, ksylitolu lub miodu. Ciasteczka z powodzeniem mogą zastąpić poranną owsiankę, sprawdzą się też jako drugie śniadanie do pracy, deser lub przekąska. Porcje: 12 Czas przygotowania: 30 minut / 20 minut z thermomixem Składniki: 260 g dojrzałych bananów bez skóry 100 g migdałów 60 g płatków owsianych 50 g jabłek(...)sezamu 20 g wiórków kokosowych 20 g lnu 5 g kakao 5 g cynamonu w proszku 1/3 łyżeczki kardamonu 1/3 łyżeczka imbiru w proszku 1/4 szklanki konfitury owocowej (najlepiej domowej) masło do posmarowania formy 1/2 łyżeczki mąki Przygotowanie: Nasiona lnu zmiel w młynku do kawy, migdały i płatki owsiane zmiksuj mikserem, banany i jabłko zmiksuj na mus. Dodaj pozostałe
SzczyptaSmaQ
L’ARC Varsovie – prezentacja menu 181Deser jest bardzo ciekawy - w tym pozytywnym znaczeniu słowa „ciekawy”. (Na zdjęciu parfait troszkę roztopione :( ale z mojej winy, zajęłam się rozmową...) Daniom towarzyszyło wino - Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc Marlborough 2013. T o 100% Sauvignon Blanc. W winie tym dominują aromaty i smaki świeżych owoców: cytryny, agrestu, melona oraz aromaty kwiatowe. Wino ma przyjemną kwasowość, jest świeże, owocowe
królestwo garów
Muffinki z marmoladą 187Dzisiejsze muffinki powstały na specjalne zamówienie urodzinowe dla pewnej młodej Panienki:) po ich dekoracji widać, że są dedykowane dziewczynce. Jednak niech to Was nie zmyli, sama
Ania i Marcin gotują
Koktajl malinowo - brzoskwiniowy 147Staram korzystać się z lata jak tylko się da. Codziennie kupuję świeże owoce, dla urozmaicenia inne i miksuję koktajle. Tak niewiele do szczęścia potrzeba. Dzisiaj wybrałam
Moja smaczna kuchnia
Koktajl owocowy z płatkami owsianymi 182Dzisiaj zmiksowałam koktajl z moimi ulubionymi owocami , które akurat miałam w domu, w sam raz na wzmocnienie odporności i nabranie energii po przeziębieniu, które na szczęście
Moja smaczna kuchnia
Tort Czekoladowy z Malinami (Tort Czekoladowo Malinowy) 562Mocno czekoladowe, wilgotne ciasto z delikatnym, lekkim kremem na bazie śmietany kremówki oraz aromatycznych i uwielbianych przez wielu malin to idealne połączenie smaków i świetny
Słodka Strona
Pancake 235Pancake Składniki: ciasto (na 6 sztuk): - 1 szklanka mąki pszennej - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki wody - 1 jajko - 2 łyżki cukru - 1 łyżeczka proszku do
Kuchnia co dnia
Drożdżówki z porzeczką 324Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drożdżowe bułeczki z porzeczką. Zrobiłam 5 z czarną i 5 z czerwoną porzeczką. Trudno jest mi zdecydować, które
Marta Gotuje
Pyszne ciasta na moim blogu 627Na moim blogu nazbierało się trochę ciast. Widząc wasze interesowanie zapraszam na kilka ciekawych przepisów
W kuchennym oknie Ewy
Sernik na zimno 265Składniki: masa serowa: 3 żółtka 2 szkl śmietany kremówki 30/36%- 2op 200g lub 1- 500g 0,5 szkl cukru 2serki homogenizowane- mogą być waniliowe lub 1
Luźna Kuchnia
ŚWIĄTECZNA BÛCHE Z MASCARPONE I MIGDAŁAMI 200ostrygi, langusty, ślimaki, przegrzebki, łosoś, indyk i kasztany, serwowanych z winem i szampanem, na wszystkich świątecznych stołach gości obowiązkowo bûche de Noël , czyli bożonarodzeniowe polano. Ten ulubiony świąteczny deser Francuzów nawiązuje do dawnej tradycji rozpalania w Wigilię w domowych kominkach dużej kłody drewna, która ogrzewała domy przez całe święta. Symbolizowała ona dobrobyt i zdrowie mieszkańców domu w Nowym Roku. Francuska(...)świąteczna kłoda do złudzenia przypomina polską roladę. Tradycyjna bûche de Noël jest przełożona kremem maślanym, ale dzisiaj zastępują ją często lżejsze kremy i musy o przeróżnych smakach: czekoladowym, waniliowym, owocowym, kasztanowym, tiramisu i wielu innych. Bûche de Noël występuje również w lżejszym wydaniu- rolady lodowej. Mało kto robi świąteczną roladę samodzielnie, bo jej wykonanie jest dość czasochłonne, Francuzi kupują
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Prosta szarlotka na biszkopcie 329Szybka i prosta szarlotka na biszkopcie. Nie wymaga zagniatania czy leżakowania w lodówce. Kroimy jabłka, miksujemy składniki i gotowe – reszta to tylko czekanie. Bardzo lubię
Poezja smaku
Ciastka grysikowe 169Pyszne, proste w wykonaniu ciasteczka grysikowe z masą migdałowo- orzechową:) Składniki: 25 dag masła 25 dag grysiku 1/5 litra wody 1 aromat pomarańczowy 15 dag płatków
Tradycyjna Kuchnia
Sernik z jagodami i jeżynowo-jagodową polewą. 196To już chyba ostatni serniczek na zimno tego lata. Za to chyba najlepszy! Pyszna, kremowa masa serowa o smaku owoców leśnych, urozmaicona zatopionymi
Rozpustne gotowanie