Zdrowa i bardzo smaczna sałatka owocowa, którą można bardzo szybko przygotować dla gości na lekki deser. W skład sałatki wchodzi mango. melon i kiwi oraz delikatny sos z limonki i miodu. Sałatka jest bardzo soczysta, gdyż melon zawiera dużo wody. Zarówno melon, mango oraz kiwi, to źródło wielu witamin i minerałów, więc warto po nie sięgać. Idealnie orzeźwia w upalne
Kuchcik gotujerogalików z nutellą i do tart. Do słodkiego i słonego. Jest obowiązkowym wyposażeniem mojej kuchni. Po ostatnim konkursie Almette Fruit zakochałam się również w tym produkcie! Pyszny, owocowy i równie uniwersalny. Najbardziej lubię ten o smaku morelowo- waniliowym i takiego użyłam do tarty. Owocki ostatnio muszą być do wszystkiego! Zajadamy się nimi od rana do wieczora, wszyscy, z Malwinką(...)Składniki: MASA SEROWA: 3 opakowania serka Almette Fruit o smaku morelowo - waniliowym 1 małe opakowanie jogurtu greckiego light 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie żelatyny instant do deserów (np. Dr Oetker) MASA OWOCOWA: 250g malin 250g borówki amerykańskiej 2 łyżki cukru pudru DODATKOWO: 3/4 opakowania gotowego ciasta francuskiego Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwałkować, wylepić nim formę do tarty o średnicy 26cm
Cakes By KejtGranita to deser pochodzący z Włoch. Przypomina owocowy sorbet, gdyż jest robiony z owoców z dużą ilością kryształków. Wzbogaciłam go słodkim, czerwonym winem, żeby nabrał nieco innego charakteru ;) 300 ml jagód sok z 1 cytryny 3 łyżki cukru 1/2 szklanki czerwonego słodkiego wina Jagody opłukać pod bieżącą wodą na sitku. Włożyć do blendera, dodać wyciśnięty sok z cytryny i zmiksować(...)miksować. Przelać do pojemniczka przeznaczonego do mrożenia i wstawić do zamrażarki. Granitę należy przemieszać, najlepiej widelcem, co około godzinę. Kiedy całkiem zamarznie, przełożyć do pucharków. Smacznego :) Kategoria: Lody i desery lodowe , SŁODKO Tagged: jagody , wino
https:KKuchniaMniamSernik czekoladowy z owocową nutą na spodzie z ciasteczek Oreo piekłam w kąpieli wodnej. Dzięki temu deser jest wilgotny, kremowy, słowem taki, jak lubię. Dużym plusem jest też brak pęknięć na wierzchu ciasta, przez co ładnie się prezentuje. Masę serową podzieliłam na dwie części. Do jednej dodałam rozpuszczoną czekoladę deserową, a do drugiej mus z owoców leśnych. Dominującym smakiem jest
zadanie-gotowaniewiem jak Wy, ale ja wprost kocham lody z dodatkami. Ze świeżymi owocami, bita śmietaną, orzechami albo owocowym sosem. Jak z tymi pierwszymi, zazwyczaj nie ma problemu, tak z sosem może się ten problem pojawić. Na moim blogu rzadko pojawiają się przepisy na dodatki, albo na przepisy na ciasta podstawowe, choć uznałam, że zamierzam to zmienić! A zacznę właśnie propozycją(...)lubicie gęste sosy, po pozbyciu się grudek dodajcie rozpuszczoną w wodzie mąkę ziemniaczaną, pogotujcie jeszcze chwilę co jakiś czas mieszając i gotowe. Odstawiamy do przestudzenia. Polewamy lody, ciasta lub desery. Smacznego
Słodkie Przyjemnościprzerwie między jednym rozdziałem a drugim przygotowałam dla moich bliskich owocowy serniczek na zimno. Podstawą był przepis znaleziony w Internecie (nie zapisałam strony, przepraszam), który zmodyfikowałam. Deser okazał się pyszny: niezbyt słodki, wyraźnie owocowy, doskonały na upalne dni. Może zrobicie go na zakończenie wakacji? Polecam. I książkę, i serniczek. Składniki: Spód: • 200 g ciasteczek digestive • 1 łyżka kakao
W mojej kuchniKlasyczne powidła są przygotowywane najczęściej z węgierek. Do swoich domowych powideł dodałam w tym roku borówki i miód. Są pyszne, słodkie, owocowe, umilą niejeden jesienno - zimowy deser czy śniadanie. Oczywiście zanim wszystkie trafią do mojej domowej małej spiżarni to jeden słoiczek zawsze dziwnym zbiegiem okoliczności znika po drodze zanim go tam zaniosę... Robię je w małych
Zasmakuj KuchniKolejny słoik i kolejna pięknie wyglądająca wariacja na temat deseru lub jak kto woli owocowego śniadania. Połączenie owoców i jogurtu to klasyczna i pyszna propozycja na letnie śniadania i przekąski. POTRZEBUJEMY (na jedną porcje) 2 duże nektarynki 1/2 banana kilka łyżek gęstego jogurtu garść borówek wiórki czekoladowe i kokosowe (opcjonalnie) Nektarynki i banan miksujemy blenderem na mus. Układamy w słoiku
WYSPA SZCZĘSLIWADomowy syrop cynamonowy, znakomity dodatek do deserów, lodów, naleśników, gofrów, sałatek owocowych itp. Bez konserwantów i sztucznych barwników, zachowuje świeżość przez trzy miesiące :) Czas przygotowania: Składniki: 1 szklanka wody 1 szklanka cukru 5 kawałków kory cynamonu 1/2 laski wanilii Przygotowanie: Do rondla wlej wodę, dodaj cukier, połamany cynamon, laskę wanilii razem z nasionami, doprowadź do wrzenia mieszając, gotuj
SzczyptaSmaQsprawdzają się znakomicie właśnie w okresie jesienno-zimowym. Idziesz do spiżarni, bierzesz dżemik, kompocik czy frużelinę i zaspokajasz swoje kubki smakowe ;) Ja polecam dziś właśnie domową frużelinę owocową, która jest doskonała do deserów, kremów, ciast, naleśników itp. Nie sprawia żadnych kłopotów podczas przygotowania, a dobrze przechowywana może leżeć do kilku miesięcy w słoiczku. Polecam! Składniki
Nastoletnie Wypiekanielodówce zalegało mi kilka jogurtów owocowych, więc przerobiłam je na deser z galaretką. Taki deser przygotujecie łatwo i bez wielkiego nakładu pracy. Można do niego wrzucić ulubione owoce lub wzbogacić bitą śmietaną. Składniki: 200 g jogurtu brzoskwiniowego 200 g jogurtu truskawkowego 1 galaretka brzoskwiniowa 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka rubinowa garść czerwonych winogron garść malin 1 małe jabłko
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaOwoce zapiekane pod kruszonką czyli crumble to idealny deser dla leniwych łasuchów. Pyszny, owocowy z chrupiącą kruszonka a do ego sam się robi. Składniki: (na 4 porcje) jagody (świeże lub mrożone) opcjonalnie 4 łyżeczki dżemu jagodowego 2 łyżki masła 2 łyżki cukru łyżka cukru waniliowego 2 łyżki wiórków kokosowych mąka pszenna Sposób przygotowania: W kokilkach
Pyry na Gazsumie, deser czy ciasto? Raczej stawiałabym, że deser.. bo to nic innego jak galaretka ;) Okej. więc utwierdzam się w przekonaniu, że jest to deser. Dość śmietankowy (bo mleko), owocowy ( bo galaretki owocowe), waniliowy (bo cukier wanilinowy) i całkiem kolorowy, taki wiosenny ! :) Składniki : 1l mleka 5 galaretek - różne kolory :) 1 paczka żelatyny 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/2 szkl. cukru
Garnkowe fanaberiepozwolę działać przypadkowi w mojej kuchni. I tak, na dzisiejszym obiedzie pojawili się moi przyszli teściowie, a ja z dumą wymalowaną na twarzy podałam na deser babeczki Red Velvet z owocową niespodzianką w środku i pysznym kremem na wierzchu. Babeczki okazały się strzałem w dziesiątkę - mięciutkie na wierzchu, z wnętrzem wypełnionym truskawką schowaną pod serkiem mascarpone. Potrzebne nam: Babeczki
W poszukiwaniu inspiracjiróżnych miejscach, ale tak intensywnych smaków i aromatów nie odnalazłyśmy na żadnych bazarkach, stoiskach czy innych (nawet typowo owocowych) miejscach. Jaka ona jest? Kremowa, aksamitna, mocno owocowa. Łącząca danie główne z deserem, nadająca się na śniadanie, kolację, podwieczorek, drugie śniadanie i... w sumie, jak się człowiek uprze to co 60 minut może wybić "godzina tej zupy". Jest rewelacyjna
Wypisz Wymalujbita śmietanka z kremówki zawiera go około 30 %). Coraz częściej można jednak kupić lody jogurtowe lub z odtłuszczonego mleka o niższej zawartości tłuszczu i sorbety, czyli lodowe desery z soku lub musu owocowego. Lody zawierają sztuczne barwniki i konserwanty Raczej nieprawda Konserwanty są lodom niepotrzebne, gdyż konserwuje je bardzo niska temperatura. Większość producentów stosuje barwniki naturalne np. kolor lodów wiśniowych
ClauditteMissCookingpomysł na 'Zdrowy Przysmak w każdy Poniedziałek'. Chodzi tylko o to,że w Poniedziałki z rana pojawiałby się u mnie post ze zdrowym przysmakiem. Może to być owocowy koktajl, zdrowy i lekki deser, sałatka. Wiem,że u mnie na blogu często pojawiają się przepisy na koktajle. Jednak w Zdrowych Przysmakach zależy mi na tym,abyście Wy też w tym brali
Chocolate Stop Temptingśliwkowe z ksylitolem zamiast zwykłego cukru. W smaku bez różnicy a na pewno trochę zdrowsze. W zimie będą jak znalazł do chleba, pełnoziarnistych naleśników, pancakes, ciast czy deserów. Miałam pewne obawy, że owocowe przetwory bez cukru szybko się zepsują, ale jednak postanowiłam przekonać się osobiście. Przechowuję je w chłodnym miejscu, część w lodówce i mam nadzieję, że dotrwają do zimy
Ze smakiem i z pasją