pozostałe po serniku kokosowym , a jako nutkę owocową użyłam tych, które rosną w moim sadzie i cieszą zarówno oko, jak i podniebienie. Smak jest zaskakujący, dzięki żelatynie zestalony, jednak bez przesady. Wspaniała alternatywa musu na śmietance lub jogurcie. Składniki: 400ml zsiadłego mleka 200ml mleczka kokosowego 100ml kwaśnej śmietany 6 cukierków "Trufli" 3 łyżki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny(...)śliwkę wypestkować. W małym garnuszku przygotować karmel z 3 łyżek cukru - rozpuszczać go aż będzie złocisty. Włożyć do niego owoce, obtoczyć i wyjąć na papier do pieczenia. Lekko ostudzić i ułożyć na deserze
Cakes By KejtPrzyznaję bez bicia, w tym roku jeszcze go nie robiłam, ale dzięki Mamie udało mi się trochę skubnąć... Przepis dostała od znajomej, więc nie czekając
Kuchnia w czekoladzieJogurtowa pianka truskawkowa (deser). I jakie ozdoby do deserów warto mieć w kuchni. Dziś zapraszam Was na prosty i pyszny deser, który odpowiednio przyozdobiony będzie idealny
Słodkie okruszkiOmleciki biszkoptowe to najsmaczniejszy deser na ostatnie wakacyjne dni, z dodatkiem borówek lub malin po prostu poezja smaku. Niezwykle prosty do przygotowania. Omleciki są lekkie jak
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Troszkę chyba późno na ten przepis, bo rabarbar już się prawie skończył. Zagapiłam się, wybaczcie mi. Mam jednak nadzieję, że dostaniecie go jeszcze, bo warto upiec
Codzienna kuchnia niecodziennaPyszne, słodkie, nieskomplikowane w przygotowaniu ciasto ze śliwkami kalifornijskimi na spodzie makowym, przełożone masą budyniową i biszkoptami oraz śliwkami w czekoladzie, to idealna propozycja na święta
Smakowite DaniaTakie pyszne ciasteczka polecam upiec na drugie śniadanie. Są bardzo chrupiące i zdecydowanie zdrowsze od kupnych. Pysznie smakują posmarowane dżemem od ŁOWICZ i podane z mlekiem
IzabelawkuchniDwuskładnikowe ciastka owsiane to już klasyka. Szukając pomysłu na to jak wykorzystać pozostałe po produkcji mleka kokosowego wiórki, postanowiłam zmodyfikować ten przepis. I tak powstały doskonałe
Dieta bez mlekaPierwsza beza. Od dawna się do niej przymierzałam! Jest przepyszna! Baardzo słodka, z wierzchu chrupiąca, a w środku ciągnąca. Idealna. Polecam! BEZA Z SOSEM OWOCOWYM
chili & sugarDrodzy Czytelnicy, Nie chcę odchodzić bez słowa, więc już Wam wszystko tłumaczę. Zbliża sie czas egzaminów do których muszę sie dobrze przygotować. Ostatnio ciężko mi
Chocolate Stop TemptingKolejny przepis, który opracowałam na zasadzie: ZOBACZ ZDJĘCIE, POMYŚL, WYKONAJ. Prezentuje się naprawdę
Malinowe PocałunkiDziś zapraszam Was na pyszny deser, który umili Wam każdy jesienny dzień Deser chałwowa chmurka , to połączenie mojej ulubionej chałwy sułtańskiej z delikatnością bitej śmietany. Deser
Słodkie okruszkiZ przyjemnością wracam myślami do ciasta wykonanego przez mojego mężczyznę… było to rewelacyjne, puszyste i lekko wilgotne ciasto pomarańczowe z mąki żytniej razowej. Wyjątkowo aromatyczne
Be Fit Be StrongPiekąc to ciasto zainspirowałam się troszkę przepisem siostry Anastazji, nie przygotowałam go jednak tak samo, ale zrobiłam swoją własną wersję. Ciasto wyszło mi bardzo pyszne. Puszyste
Izabelawkuchninazwą kokosanki, ale wiem , że ma też inne nazwy. Ja jednak zostaję przy swojej. To mój smak dzieciństwa, święta czy większe imprezy rodzinne nie istniały bez tych kostek. To był obowiązkowy deser. Aż dziwne ,że jeszcze ich nie ma na blogu! A zatem zapraszam dziś! Składniki na biszkopt; 7 jajek 7 łyżek cukru 6 łyżek maki pszennej(...)mikserem na najniższych obrotach. Następnie dodajemy przesiane mąki i delikatnie łyżką mieszamy do połączenia składników. Foremkę o wymiarach 25x35 cm wykładamy papierem. Wylewamy ciasto, równamy i wkładamy do pieca. Pieczemy około 30 min w temp. 170C. Kiedy biszkopt ostygnie kroimy go w kostkę, wielkość zależy od naszych upodobań. Polewa; Do garnuszka wkładamy masło, cukier, olejek
Radość kipiąca uśmiechem.