W naszym domu wszyscy uwielbiają drożdżówki z serem. Nie ważne jaką ilość zrobię, zawsze znikają w mgnieniu oka. Dobrze, że zdążyłam
kuron.com.plKoleje zdrowe ciasteczka wegańskie ciasteczka dla smakoszy. Są bardzo smaczne i szybko się je robi. Bez glutenu i bez cukru oczywiście ;) Składniki: 1/2 szklanki
Smaki Przyprawy i KoloryPamiętacie moje zeszłoroczne zestawienie Sylwestrowe? Cieszyło się wśród Was sporym zainteresowaniem, dlatego w tym roku postanowiłam, że wypada je kontynuować. Mam nadzieję, że nie jest jeszcze
Kuchnia w czekoladzieBabeczki sernikowe zrobiły furorę, postanowiłam więc upiec kolejne, tym razem z dodatkiem gorzkiej czekolady, która pięknie rozpuściła się w środku. Zniknęły równie szybko co poprzednie. Zachęcam
Kuchnia w bieguskładniki: 200 g mąki orkiszowej lub zwykłej pszennej 45 g cukru pudru 140 g masła, miękkiego 1 jajko 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 szczypta
Domowy Smak JedzeniaOstatnio w mojej kuchni króluje bakłażan, uwielbiam go i wiem, że teraz się nim przejem i porzucę go na jakiś czas. Jednak wykorzystałam bakłażana jak bazę
Niezły MłynekNie wiem czemu, w ostatnim okresie odczuwam wzmożone "zapotrzebowania" na łakocie. Tylu ciast upieczonych bez powodu, czyli bez okazji, chyba jeszcze nigdy nie zrobiłam
Taste Of My Dayreszta lokali? Oto, co możecie tam spotkać ;) 1. American Bull 6/10 pkt Swojski kostek, czyli pieczony schab z kością w sosie myśliwskim, podawany z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym Kompozycyjnie całość prezentuje się nieźle, chociaż na tle konkurencji nie powala. Schab mięciutki, ale bez zdecydowanego smaku, co akurat tutaj nadrabia sos. Nie ma on jednak wiele wspólnego z sosem(...)brukiew? Smak wskazywał jedynie na coś smażonego. Absolutnie najgorszy był sam królik. Twardy, bez smaku z równie pozbawioną smaku kaszą w środku. Nie ratowało dania nawet pesto z pokrzywy - całkiem smaczne. Danie w Marcello, jako jedyne zostało w większości na talerzu. Okiem Kesji: Twardy królik bez smaku, twarde kiszone buraki i placki z brukwi… Ładnie wyglądało, smakowało gorzej
Życie zamknięte w smakuDo upieczenia białego "makowca" zainspirował mnie owoc pitahaja i zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Wierzch ciasta to beza. Lekka, chrupka ale i ciągnąca się. Słodka. Wypełniona
AZgotuj!Pyszny deser w wersji FIT? Mam na to mnóstwo pomysłów! Dzisiaj mam dla Ciebie propozycję na serniczki jagodowe. Spód z płatków owsianych i mąki kokosowej, góra z twarogu i jagód. Musisz wypróbować! Składniki (16 sztuk): SPÓD: pół szklanki płatków owsianych pół szklanki mąki kokosowej 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki syropu klonowego (lub innego słodzidła w płynie) Wymieszaj wszystko, wyłóż(...)przez sitko jagód 100 g ksylitolu (może być cukier trzcinowy) łyżka mąki ziemniaczanej Wymieszaj wszystko, wyłóż do foremek. Piecz 30 minut w 175 stopniach. Gdy gotowe przestygną, włóż do lodówki na kilka godzin. Zajadaj z owocami, musem jagodowym, albo same bez dodatków
Mój pomysł nasłodka, ale też bardzo pyszna, idealna beza jest chrupiąca z zewnątrz, a miękka w środku. To lekki, słodki i rozpływający się w ustach deser. Najsmaczniejsza jest z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Bita śmietana jest ubita bez cukru, podana z owocami leśnymi: poziomkami i jagodami, które nazbieraliśmy w lesie. Bardzo dawno nie widziałam poziomek w lesie(...)roku odkryliśmy miejsce poziomkowe, cudownie czerwone i aromatyczne poziomki z lasu są o niebo lepsze od tych z ogródka. Wbrew pozorom i obawą bezy robi się bardzo prosto! Często robię małe chrupiące beziki. Pavlova recipe. Mini Pavlovas. Mini Pavlova przepis na 9 sztuk. Składniki: 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru (poj. 250 ml) 1 łyżka soku z cytryny
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzarazem deser walentynkowy to zachęcam do skorzystania z tego przepisu :) Ciasto jest dość niepozorne, ale po przekrojeniu widać kryjącą się wewnątrz niespodziankę: czerwone serce! Ciasto jest bardzo smaczne i wilgotne. Dodatkowo można dodać do niego startą skórkę z cytryny lub pomarańczy, aby całość nabrała cytrusowego aromatu. Wierzch ciasta możecie polać lukrem, roztopioną czekoladą, oprószyć cukrem pudrem lub pozostawić bez(...)płaska łyżka cukru waniliowego 3/4 płaskiej łyżeczki proszku czerwony barwnik spożywczy Wykonanie: W garnuszku rozpuszczamy masło (lub margarynę) i odstawiamy do ostudzenia. Obie mąki przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na białą, puszystą masę. Dodajemy do niej przesiane mąki i mieszamy tylko do połączenia. Na koniec wlewamy ostudzone masło i ponownie mieszamy
MyCookBook.plsię, że jako dziecko, nie dotknąłby placka ziemniaczanego, bez grubej warstwy śmietany, posypanej jeszcze grubszą warstwą cukru. A Wy jak jadacie placki ziemniaczane? Drukuj Placki ziemniaczane z cukinią window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 spora cukinia 6 dużych ziemniaków 1 cebula 1 jajko 4 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania Cukinię myjemy i ścieramy(...)tarce i dodajemy do masy ziemniaczanej. Dodajemy mąkę, jajko i proszę do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Smażymy placki na gorącym tłuszczu na złoto z obu stron. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/placki-ziemniaczane-cukinia/ BosowKuchni Artykuł Placki ziemniaczane z cukinią pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuMiał być tort w kształcie aparatu... wyszedł tort w kształcie aparatowego grata " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> było dużo śmiechu... i tak
sierotka maRysia w kuchniKrem wyjmujemy z piekarnika, schładzamy do temperatury pokojowej a następnie umieszczamy w lodówce na minimum 4-5 godzin. W tym deserze to właśnie schładzanie decyduje o końcowej konsystencji, nie pieczenie. Jeśli macie specjalny ręczny palnik gazowy wystarczy, że wierzch kremu obsypiecie cukrem i przypalicie palnikiem. To najlepsza z opcji, a palnik do creme brulee możecie be problemu znaleźć(...)wyczuwalny w smaku. Trzecim pomysłem na skarmelizowanie cukru jest zapieczenie go pod grillem w piekarniku – foremki z deserem władamy na górną półkę aż cukier się rozpuści i ściemnieje, następnie krem ponownie schładzamy w lodówce. Podajemy zawsze chłodny. Klasycznie – bez żadnych dodatków – ale pyszny będzie i ze świeżymi owocami. Swoją drogą – pamiętacie, że rozbijanie cukrowych, karmelowych skorupek
Karo in the Kitchen