Pomysł na szybki obiad. Bardzo lubię spaghetti w różnych wydaniach. Poniżej przedstawiam jedną z jego najprostszych wersji. Zawsze dodaję dużo świeżych ziół i czosnku. Jeśli jednak
Bulliodzieła! Składniki: pierś z kurczaka batat cukinia fasolka szparagowa papryka zielone szparagi pomysł na ....kurczaka z czosnkiem i ziołami olej rzepakowy Sposób przygotowania: Batata umyj, obierz i pokrój w paski lub kosteczkę. Dodaj cukinię, fasolkę, paprykę i szparagi. Całość umieść w woreczku ( w zestawi z pomysłem na). Woreczek zamknij i umieść na tacce aluminiowej na grillu. Kurczaka zamarynuj przez(...)minut w przyprawach z kapką oleju. Czas grillowania zależy od rodzaju grilla. Danie będzie gotowe, gdy kurczak będzie złoty a warzywa miękkie. Podawaj na gorąco z ulubionym sosem lub bez. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytkilka razy w roku nam nie zaszkodzi. Kurczak à la KFC został specjalnie przygotowany na Sylwestra, gdyż doskonale smakuje na zimno z dipem Do przygotowania kurczaka można wykorzystać pałki z kurczaka, kawałki piersi lub skrzydełak. Mięso przygotowane tym sposobem bardzo przypomina to podawane w sieci KFC, nie zawiera co prawda w panierce sekretnej mieszanki przygotowanej z dodatkiem 11 ziół
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNa przepis na mufinki kurczęce natknęłam się na forum cincin (autor Krystyna 9), a
Praktyczna plJ edną z najpopularniejszych potraw greckich jest souvlaki. przepisów na nią jest mnóstwo: generalnie jest to potrawa mięsna podawana na talerzu, nadziane na szpaki jak
NaKońcuJęzykaChciałaby Wam zaproponować sałatkę nieco odmienną, ale bardzo dobrą;-) Doskonale sprawdzi się na każdej imprezie i zniknie w mgnieniu oka. Smak warzyw i nachosów świetnie
Kuchnia Pełna Pasjikaczki Większość z nas całkiem dobrze radzi sobie z podzieleniem całego kurczaka na części – nogi, piersi (z filetowaniem lub bez), skrzydła, grzbiet… Jesteśmy bowiem z doświadczenia przyzwyczajeni do anatomii kurczaka, nawiasem mówiąc bardzo zbliżonej do indyka, perliczki czy bażanta. Okazuje się jednak, że wielu „mistrzów rozbioru kurczaka” polegnie z kretesem, gdy po raz pierwszy będą musieli podzielić kaczkę(...)ćwiartka z kaczki”). Trochę inaczej niż w przypadku kurczaka i podobnego drobiu odcinamy skrzydła. W kurczaku odseparowujemy je zwykle razem z otaczającym niewielkim fragmentem piersi, ale w przypadku kaczki staramy się piersi nie uszkadzać. Skrzydło kaczki jest osadzone nieco inaczej niż w kurczaku, należy więc podejść do sprawy ostrożnie i z wyczuciem. Gdy dokonujemy rozbioru kaczki po raz pierwszy, musimy
Kulinarna PokusaSakiewki z kurczakiem i zielonymi warzywami to świetny pomysł zarówno na obiad, kolację, jak i na przystawkę. Połączenie ciasta francuskiego i kurczaka, jak wiadomo, zawsze genialnie
PatiGotujeobelg cisnęło mi się na usta. I wiecie? Dobrze, że poczekałam! Chociaż danie było chłodne, smakowało wybornie! Lekki kurczak, owocowy ryż - delikatny, rozpływający się w ustach.. Piękne przybranie. Pierwszy raz w życiu jadłam kiełki brokuła i bratka! Danie naprawdę świetne. Lekkie, idealnie pasowało na ten przyjemny, choć nie upalny wieczór. Ba, już wtedy noc. Z jednej(...)Nasycił i zachwycił. A właściwie, co zamówiłam, pytacie. "Kwiat Jednej Nocy", tak nazwał mistrz swą potrawę. Autorska. Specjalnie na jedyną taką noc w roku.Smakowity przykład kuchni fusion! Flambirowana pierś z kurczaka w wiśniówce na risotto borówkowo-malinowym, podana na glazurowanym melonie z sosem cytrynowo-kremowym i malinami, ozdabiana jadalnym bławatkiem i kiełkami brokułów. Glazurowany melon? Tak, w miodzie. Pierś kurczaka
W kuchni Karmel-itkiMam wrażenie, że zbyt często zaczynam swoje posty od "dawno już nic nie pisałam..." ale od dziś się to zmienia! :) Postaram się wrzucać tu ciągle jakieś
Kuchnia moimi oczamimałą cebula 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki kminku 3 łyżeczki majeranku 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 3 łyżki masła sól pieprz olej Wykonanie: 1. Kaczkę umyć i osuszyć, natrzeć olejem, oprószyć w środku i na zewnątrz solą, majerankiem i przyprawą do kurczaka. Pozostawić na około 5-6 godzin, a najlepiej na całą noc. 2. Kaszę bulgur przepłukać zimną wodą(...)Kaczkę napełnić farszem i dokładnie spiąć wykałaczką. Gotową kaczkę przełożyć (piersiami do góry) do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, dodać na kaczkę kawałki masła i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec przez około 2,5 godziny. Podczas pieczenia co 20 minut podlewać kaczkę płynem, który powstał na danie naczynia. Na 20 minut przed końcem pieczenia odkryć pokrywę naczynia
Szalona Kuchnia Ewelinypacyficzna), ryż z kurczakiem i fasolą, empanadas (coś w rodzaju pierogów z kruchego lub francuskiego ciasta z nadzieniem mięsnym lub serowym) i wszelkiego rodzaju tortille. Jeśli chodzi o trunki to prym wiodą likier z trzciny cukrowej i piwo. Zainspirowana południowoamerykańskimi smakami postanowiłam przygotować moją wersję empanadas z kurczakiem. Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 1 większa pierś z kurczaka
Codzienna kuchnia niecodziennazachwycające. Polecam użycie świeżego ananasa! Ulepek z puszki raczej nie wchodzi w rachubę. Pyszne, proste, zdrowe i bardzo egzotyczne danie, na pewno do powtórzenia. Bardzo polecam! Przepis znalazłam tutaj . Składniki na 2 porcje: 350 g filetów z kurczaka 1 czerwona papryka 1 marchewka 1/4 ananasa 2 łyżeczki startego imbiru 1 ząbek czosnku pieprz biały, sól 1 łyżka oleju(...)łyżka mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki octu ryżowego 3 łyżki wody 4 łyżki miodu/cukru trzcinowego 3 łyżki ketchupu Wykonanie: obraną paprykę i ananasa pokroić w kosteczkę, a marchew w słupki piersi z kurczaka pokroić w kostkę, posolić, obtoczyć w mące ziemniaczanej. Odstawić w woku lub na dużej patelni z nieprzywierającą powłoką rozgrzać olej. Obsmażyć kurczaka ze wszystkich stron często mieszając
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!żabę zjeść, pomyślałam i tak też zrobiłam. Jednak smak jaki powstaje w czasie smażenia, jest rewelacyjny. Z nataki wydobywają się całkiem inne aromaty, niż te do których przywykliśmy. 2 piersi kurczaka 0,5 szklanki natki pietruszki jajko sól i pieprz do smaku bułka tarta tłuszcz do smażenia ręczniki papierowe Mięso lekko rozbijamy, nie chodzi o cienki płat(...)talerz wysypujemy drobno posiekaną natkę. Mięso maczamy w jajku, a następnie w pietruszce i przekładamy do bułki. Smażymy na złoty kolor. Dla tych co pomyślą, że można natkę dać do jajka i zaoszczędzić sobie pracy. Nic z takich, próbowałam i tego obejścia. Natka razem z jajkiem się zsuwa i zazwyczaj lokuje w jednym końcu. A jak obtaczamy
Dieta moja pasjaNie kurczak w całości , a filety z kurczaka.Danie niesamowicie aromatyczne.Zjadła je z przyjemnością nawet moja mama , która od kilku tygodni zmaga się z dietą ;)Musztarda
Ostra na Słodko