często, a czasami jak dzisiaj dodaję do niego trochę kurczaka. Zrobiłam to danie dla gości, którzy bardzo lubią grzyby . Sos bardzo im smakował. Obiecałam też, że przepis ukaże się na blogu. Sos kurkowy Składniki: 6 porcji 350 g makaronu, u mnie penne 300 g piersi z kurczaka 1 cebula 500 g kurek 1 ząbek czosnku garść liści bazylii ½ łyżeczki
codojedzeniaRolada z mięsa kurczaka to przeważnie pierś z kurczaka, lekko rozbita tłuczkiem, doprawiona jak kto lubi, w środku ma pyszne dodatki, następnie zwinięta. Roladki z kurczaka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępojemniczka dzień wcześniej, a po pracy, na drugi dzień wrzucasz gotowe składniki na woka, przyprawiasz i danie gotowe, w niemal 10 minut J SKŁADNIKI: (3-4 porcje) ok. 150 g makaronu chow main/ Mie 2 średnie piersi z kurczaka 1 duża cebula 2 duże ząbki czosnku 1 średnia marchewka 1 czerwona papryka garść mrożonego groszku 1 łyżka sosu(...)cienkie paseczki. Imbir obrać łyżeczką i pokroić w cienkie paseczki, odłożyć. Cebulę i czosnek obrać. Czosnek pokroić drobno, a cebulę w piórka. Przestudzoną marchewkę obrać i pokroić w paseczki. Kurczaka myć i pokroić na małe części, mogą być paski. Wstawić wodę w średnim garnku, osolić i wrzucić makaron. Gotować ok. 2-3 minuty, przecedzić. Na woku (lub dużej patelni) rozgrzać
Calzonella.comosób) 2 piersi kurczaka 1 bakłażan 1/2 kapusty pekińskiej 1 papryka pasta curry (można zastąpić curry w proszku) czosnek imbir kmin rzymski sól kilka łyżek jogurtu naturalnego lub śmietany olej ryż basmati Marynata do kurczaka Gotowa mieszanka przypraw + olej lub sól, cukier, sos sojowy, czosnek, ocet ryżowy (jabłkowy) + olej WYKONANIE Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i marynujemy minimum(...)minut w lodówce. Warzywa kroimy na nie za małe kawałki. Smażymy kurczaka, pod koniec dodajemy bakłażan, paprykę oraz poszatkowaną na grubsze kawałki kapustę pekińską. Doprawiamy danie, dodajemy odrobinę wody, by tylko zalać dno patelni i na chwilę przykrywamy danie, aby warzywa mogły lekko zmięknąć. Pod koniec dodajemy kilka łyżek jogurtu lub śmietany. Podajemy z ryżem. Macie
ZofianaMiał być "zwykły" obiad na szybko a wyszło przepyszne danie, którego smak zaskoczył nawet mnie! Do tego uśmiech zadowolenia na twarzy męża - i czego chcieć więcej? :) SKŁADNIKI: (na ok 3 porcje) 1 podwójna pierś z kurczaka 1 słoik sosu słodko-kwaśnego Orzech 4-5 łyżek kukurydzy garść orzeszków ziemnych 1. Pierś kurczaka pokroić w kawałki, doprawić ulubioną przyprawą
Kto ugości moich gości?przygotowywałam żadnego indyjskiego dania, postanowiłam, że najwyższa pora to zmienić i któregoś dnia po pracy, wpadłam do kuchni i w pół godziny przygotowała to pyszne, delikatne i aromatyczne danie. Polecam! 2 średnie cebule 1 listek laurowy 2 goździki pół laski cynamonu (około 2,5cm) 4 ziarenka czarnego pieprzu 2 piersi z kurczaka (ja miałam akurat pierś
Codzienne Gotowaniesłodycz niweluje lekko gorzki smak cebuli. Podsmażam i dopiero wtedy mieszam z serem. Oczywiście cukier w tym daniu nie jest w ogóle wyczuwalny. Jego zadaniem jest jedynie złagodzenie smaku cebuli. Cebula i ser połączone razem stworzyły idealne nadzienie dla piersi kurczaka. Mięso z kurczaka jest bardzo delikatne i niedoprawione odpowiednio jest bez smaku. Czasami wystarczy sól, pieprz i kilka
mecookspapryka słodka i ostra, zioła prowansalskie i curry oliwa z oliwek do przesmażenia kurczaka Wykonanie: Pierś myjemy, kroimy na średnią kostkę. Resztę kroimy tak: cebulę i suszone pomidory w drobną kosteczkę, pomidorki i ogórek w plastry, fetę kruszymy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanej oliwie - dajcie jej więcej, bo prosto z patelni razem z kurczakiem będzie stanowiła
Zasmakuj KuchniPrzepis na kurczaka curry podpatrzyłam u teściowej, która wykorzystuje je jako szybkie, danie obiadowe. Czas jego przygotowania determinuje czas gotowania makaronu czy ryżu, a składniki na jego przygotowanie niemal każdy ma w domu. Do tego jest po prostu przepyszne! Składniki: 500g piersi z kurczaka łyżka masła łyżka oliwy z oliwek sól, czarny pieprz, curry 200ml śmietanki
Pyry na GazParmeński filet z kurczaka Parmeński , czyli otulony szyneczką , właśnie parmeńską " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Trudno czasem wymyślić kompaktową nazwę(...)jednego fileta ) 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich ( gotowa mieszanka ) 1 łyżeczka -płaska granulowanego czosnku sól , pieprz do smaku oliwa do spryskania przed pieczeniem wykałaczki , krótkie do spięcia filetów Piersi z kurczaka płukamy , oczyszczamy z wszelkich farfocli i innych odstających dziwactw ( tłuszcze błonki itp ) . Osuszamy ręcznikiem papierowym , każdy kawałek nacinamy w grubszej części , tak aby nie rozciąć zupełnie , tylko otrzymać otwór
Ogrodnik w podróżyzasmakowała gościom, że robi się ją do dziś. Obecnie istnieje jej wiele odmian: z kurczakiem, anchois, pomidorami itd jednak podstawą jest zawsze sałata i grzanki. Moja wersja jest nietypowo: z indykiem, którego osobiście wolę od kury. Składniki: pierś indyka pieczona (ja dałam 1/4 piersi) 2 pomidory 3 mini sałaty rzymskie 4 kawałki chleba tostowego Dresing: 2 ząbki czosnku
Lubczyk i Waniliaporcje 400 g piersi z kurczaka 1 marchewka 1 por ( biała część ) 1/4 główki białej kapusty 1 szklanka wywaru z kostki warzywnej DIETESSE-3 300 g fasolki szparagowej ( świeżej lub mrożonej ) 2 łyżeczki mąki pszennej lub żytniej 2 łyżeczki curry 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oleju czarny pieprz sól przepis Oczyszczonego kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski, oprószamy(...)rozpuszczamy ją w niewielkiej ilości zimnej wody dokładnie mieszając ( tak żeby nie było grudek). Gotową zawiesiną zagęszczamy nasze danie, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 2-3 minuty aż sos zgęstnieje. Artykuł Kurczak curry + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaSzukam ciągle przepisów na różne wersje kurzych piersi i gdy znalazłam na blogu Zaczynam kucharzenie przepis na rolady od razu wiedziałam, że chcę takie zrobić:) Czytaj
Zdrowa Kuchnia SowyBardzo proste w przygotowaniu lekkie danie grillowe. Mięso wystarczy zamarynować w pesto dobę wcześniej i przygotować na grillu lub patelni grillowej. Jest bardzo aromatyczne z wyraźnym aromatem bazylii i czosnku. Składniki: podwójna pierś z kurczaka sól czarny pieprz na pesto: 3 ząbki czosnku pęczek świeżej bazylii 15 ml oliwy z oliwek 50g orzeszków piniowych lub włoskich 30g sera grana
Pyry na GazKochani to danie smakuje rewelacyjnie! Zdjęcie być może a raczej na pewno nie oddaje tego smaku. Możecie zmienić sobie niektóre składniki wedle waszych gustów. Zaczynam! Mięso gulaszowe z indyka, szynkę wieprzową a nawet piersi z kurczaka. Drobno pokrojoną cebulę zeszkliłam na oleju. Dodałam do niej pokrojone w kostkę mięso i podsmażyłam. Wlałam do tego szklankę bulionu(...)czerwoną lub łagodną i żółtą kombinację. Tyle o curry. Napiszę,że dodałam masalę czerwoną czyli pastę curry. Możecie jeśli danie będzie za słodkie dodać czuszki-ostrej papryki. Wszystko dusiłam w garnku pod przykryciem i podlewałam czasami
potrawyregionalnegotowych, ale….Może Wam się przyda jako potrawa last minute na nadchodzący zabiegany świątecznie czas? Składniki: • 1 podwójna pierś kurczaka • 1 cebulka • garść mrożonych kurek • 2 zupy kurkowe ze szczypiorkiem Knorr’a • olej • pieprz, sól – do smaku Sposób przygotowania: 1. Pierś kurczaka pokroić na dość małe kawałki. 2. Obsmażyć na złoty kolor na 1 łyżce oleju. 3. Dodać cebulkę posiekaną(...)Podsmażyć. 5. Rozmieszać 2 zupy w ¾ ilości wody podanej na opakowaniu. 6. Mieszaninę wlać na patelnię. 7. Gotować sos, aż zgęstnieje i osiągnie pożądaną konsystencję. 8. Podawać jako samodzielne danie lub dodatek do mięs. Smacznego
W mojej kuchni