Proste, sycące i bardzo dobre danie;) Idealna propozycja na jesienny obiad. Kolory bardzo wiosenne;) Klopsiki jak i sos możemy przygotować dzień wcześniej dzięki czemu nasze danie będzie gotowe w 50 minut. Na drugi dzień również bardzo dobre, powiedziałabym, że nawet lepsze bo bardziej aromatyczne, dzięki przegryzieniu się smaków. Inspiracją była stronka MniamMniam . Serdecznie polecam;) Składnik klopsy(...)się z masłem dodać mleko oraz śmietanę, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Na sam koniec dodać starty żółty ser oraz pęczek świeżego koperku. Ponadto: opakowanie makaronu rigatoni 10 dużych cebul 3 marchewki sól do smaku pieprz do smaku łyżka masła Wykonanie: Makaron podgotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę pokroić w plastry a marchew zetrzeć
Krakowskie smaki Anidzisiaj dla Was wyjątkowe danie. Optymistycznie kolorowe, delikatne, pyszne i łatwe w wykonaniu. O niebanalnym smaku. Przepis podpatrzony na inspirującym blogu Muffinkowy fetysh - wytrawnie.Makaron Soba w buraczanym pesto2 średnie buraki100 gr suszonych pomidorów w oliwie z ziołamipo szczypcie pieprzu cayenne i soli morskiej;1 mały ząbek czosnku3 pęczki makaronu Soba
Dzieje kuchennej Wiewióryrazu podajemy. To jeden z tych arcyprostych przepisów, gdzięki którym kuchnia włoska jest taka genialna :) Koniecznie dajcie znać jak wrażenia. Smacznego! Paulina Przepis pochodzi z ksiązki „ Dziennik Toskański ” autorstwa Tessy Capponi Borawskiej. Wpis dodaję do akcji: Artykuł Toskański makaron z sosem pomidorowym pochodzi z serwisu Patchwork
Patchworkwymieszać. Zestawić z ognia. Fasolkę podawać gorącą z pieczywem lub ziemniakami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Fasolkę można podawać z ziemniakami, makaronem, ryżem, pieczywem, jak również z mięsem. Z dodatku papryczki chili można zrezygnować. Danie jest szybkie i proste w przygotowaniu i świetnie zastępuje tradycyjną fasolkę po bretońsku. Jest to danie jednogarnkowe. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskatakimi Szpileczka: nie spotkałam się z takimi kursami u mnie w mieście 7. Wasze ulubione danie/deser ? Konczi: pytanie bardzo trudne bo lubię wiele potraw czy deserów ... Uwielbiam makarony a jako deser dzisiaj wybrałabym pieczone gruszki z żurawiną Szpileczka: Ciężko powiedzieć, bo wiele rzeczy lubię, a desery wręcz uwielbiam. Jeśli miałabym wybrać to chyba sernik(...)najczęściej zjada Wasze dzieła ? Konczi: najbliżsi Szpileczka: mąż 9. Wasza inspiracja to kto lub co ? Konczi: każde danie ma swoją własną inspirację Szpileczka: nie mam jednej inspiracji 10. Wasz ulubiony składnik w kuchni ? Konczi: hmmm warzywa Szpileczka: makaron, kurczak i warzywa, wszystko razem i z osobna. 11. Chciałbym/Chciałabym ... ? Konczi: realizować swoje marzenia Szpileczka: dużo podróżować NOMINOWANE PRZEZ
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiofercie oprócz serów śmietankowych znajdziecie również sery smakowe, które są wzbogacone przyprawami. I to właśnie te wykorzystuje do przygotowania mojego dania. Spróbujcie. Składniki: (dla ułatwienia na 1 dużą porcję lub 2 mniejsze) 2 sitka ugotowanego makaronu spaghetti dowolny ser koryciński od serowarpodlaski.pl (u mnie dziś z czarnuszką) 1 czubata łyżka posiekanej zielonej pietruszki (+do posypania po wierzchu
Słodkie okruszkitypu feta (tu: Favita tłusty (niebieski) sałatkowo-kanapkowy)20 g (2 łyżki połamanych cienkich plasterków) błękitnego sera pleśniowego (tu: Lazur błękitny) - można dać więcej, będzie go wyraźniej czuć 20 g (garść) rukoli sól60 g (2 gniazda) makaronu tagliatelle ("gniazda wstążki")do smażenia: płaska łyżeczka masła (5 g)Przygotowanie: 1. Rozmrożony szpinak podsmażamy na maśle. Solimy. Szatkujemy rukolę
Malowane smakiemobjawy infekcji. Jest daniem występującym w każdej części świata. W Azji do bulionu gotowanego przez wiele godzin dodaje się, oprócz makaronu wieprzowinę, kaczkę, kurę albo owoce morza, a także świeże dodatki: kiełki soi, chili, kolendrę, trawę cytrynową, sok z limonki. W mojej kuchni często pachnie gotującym się rosołem z kury, który podaję tradycyjnie z makaronem. Jest to ulubiona zupa(...)rybnego rosołu pasuje zarówno makaron, grzanki jak i pierożki tortellini, które wzbogacą jego smak. Takie pierożki można przygotować też jako dodatek do innych zup. Mój krem z dyni z takimi właśnie pierożkami podbił serca i podniebienia Jurorów w finale konkursu dla blogerów A jak ciebie inspiruje Almette. Jeśli macie ochotę skosztować mojego zwycięskiego dania, to zapraszam
Smakowity Blog KulinarnyWŁOSKIE JEDZENIE! SPAGHETTI BOLOGNESE, PYSZNY I PROSTY OBIAD DLA CAŁEJ RODZINY. Spaghetti to jedno z tych dań, które smakuje wszystkim. Jest to świetny obiad dla dzieci, jak i dla dorosłych. Podstawą dobrego spaghetti jest dobrej jakości makaron, wybierzcie ten włoski robiony z mąki durum. Mięso mielone, powinno być bardzo świeże, najlepiej sprawdzi się połączenie mięsa wołowego i wieprzowego
SMYKWKUCHNIchodzi :) Jest to bardzo prawdopodobne, bo kuchnia azjatycka staje się coraz bardziej popularna. Samo danie jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, a i sprawia wrażenie zdrowego. Ktoś mógłby zapytać co takiego ciekawego jest z „zupce chińskiej”. Pewnie tyle samo co w makaronie z koncentratem pomidorowym, placku z mąki z kawałkami resztek czy bułce z parówką. Wszystko(...)zdrowie odżywianie (a przynajmniej uchodzące za zdrowe) jako panaceum na wszystkie problemy, jak i chęć odmienności, a przede wszystkim zostawienia pieniędzy za możliwość skorzystania z odmienności. Dlatego tu dania japońskie (i nie tylko) z odległego wschodu wpasowują się wyśmienicie. Burgery stają się przeżytkiem, bo można je już spotkać na każdym kroku więc co w tym atrakcyjnego :) Problem
Kryzysowa Książka Kucharskaskładniki: 500 g obranej i wydrążonej dyni 500 g ziemniaków 200 g włoszczyzny (por, marchew, seler, pietruszka) 125 ml śmietany 1 łyżka mąki 3000 ml wody
Domowy Smak Jedzeniasię trochę charakterne. Muszę przyznać, że wino świetnie podkreśla ich smak. I tym oto sposobem powstało ekskluzywne danie, które znakomicie się nada na kolację we dwoje i nie pochłonie nam za dużo czasu w przygotowaniu. Składniki na 2 porcje: 200g czarnego makaronu 250 g krewetek ½ papryczki chili 2 ząbki czosnku kilkucentymetrowy kawałek pora (biała część) ½ pęczka pietruszki ¼ szklanki białego
Fabryka pomysłówbardzo często i wszystkim smakuje. Jeśli ktoś nie przepada za ryżem, to spokojnie można go wymienić na ulubiony makaron, czy ziemniaczki :) Ale moim zdaniem najlepiej pasuje tu właśnie ryż :) Szybkie,smaczne i bardzo łatwe w przygotowaniu danie a zasyca brzuszki :) Składniki - ryż biały ( 2 woreczki po 100 gr ) - duża pojedyncza pierś z kurczaka - pieczarki ( ok.30 dkg.) - pół czerwonej
Kuchnia z widokiem na ogródDanie, które robi się naprawdę bardzo szybko. Od momentu rozpoczęcia gotowania, do momentu wyłożenia na talerze mija 20 minut :) Składniki: 350 gramów łososia 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanej świeżej bzylii 2 kopiaste łyżki serka mascarpone 2 garści makaronu tagliatelle (mogą być kokardki) 400 ml gorącego wywaru drobiowego lub warzywnego podzielonego na dwie(...)bazylię, wszystko dokładnie mieszamy tak, aby ryba obtoczyła się ziołami Całość zalewamy 300 ml gorącego wywaru Dodajemy 2 garści makaronu tagliatelle W 100 ml gorącego wywaru rozmieszać 2 łyżki serka mascarpone (ja to robiłam sprężynką). Przelać do dania Całość przykrywamy pokrywką i - w gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut, a następnie zdejmujemy pokrywkę i gotujemy jeszcze
www.szczesliwakuchnia.blogspot.cominne można znaleźć w lewym bocznym pasku! Łosoś w sosie śmietanowo - koperkowym A tu widzimy już gotowe danie! Smacznego ! Składniki: 400 gram fileta z łososia 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku pęczek kopru 300 gram ulubionego makaronu ( ja stosuje świderki ekstra pasują) oliwa z oliwek ( ostatnio stosowałem masło klarowane Ghee ekstra) sól oraz pieprz(...)/zup) Przygotowanie: Jak wiemy łosoś to wspaniała i smaczna ryba, dziś chciałbym wam przedstawić mój sprawdzony przepis na łososia w sosie śmietanowo- koperkowym bardzo smaczne, delikatne danie. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę i dajemy na rozgrzaną oliwę (masło) i smażymy na wolnym ogniu około 5 min. Łososia płuczemy, osuszamy i odcinamy
Sprawdzone przepisy kulinarne