W roli głównej dziś: soczewica. Przede wszystkim jedzona przez wegetarian, ponieważ dzięki dużej zawartości białka skutecznie zastępuje mięso. Zawiera m.in. kwas foliowy, wapń, fosfor, żelazo oraz
Corner With Recipeswyglądało ładnie i apetycznie! Nie ukrywamy wcale, że najlepiej uczyć się od siebie nawzajem i dlatego właśnie Tesco przygotowało dla Was konkurs! Podajcie swoje rady na pięknie podane dania i zgarniajcie najlepsze produkty Tesco Finest - więcej informacji o konkursie znajdziecie TU ! Składniki: 350 g łososia, 4 łyżki syropu klonowego, 4 łyżki sosu sojowego, 4 łyżki sosu ostrygowego(...)dymka, 2-3 łyżki sosu ostrygowego, 2-3 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka sosu hoisin, 1 łyżka sosu sriracha, 1 łyżka sosu rybnego, 2 łyżki oleju dodatkowo: 100 g makaronu ryżowego, szczypior, świeża kolendra, czarny sezam W miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie sosy i chili, dodaj wcześniej umytego i osuszonego łososia, a następnie obtocz go w marynacie. Warzywa pokrój
Plate of Joysię ich uczę i poznaję nowe rodzaje, smakuję i zwyczajnie UWIELBIAM :) bo jak można ich nie lubić? Tego nie pojmuję ;) Kiedyś owoce morza postrzegałam, zapewne jak większość Polaków, jako danie wykwintne i pełne przepychu, które jest poza zasięgiem przeciętnego Kowalskiego. Jednak, na szczęście, czasy się zmieniają, świat się zmniejsza i to, o czym kiedyś mogliśmy tylko marzyć, teraz mamy(...)wartościowego (pewnie każdy słyszał o kwasach tłuszczowych omega 3, o których napisano już wiele). A w dodatku są powszechnie znanym afrodyzjakiem :) Dzisiaj pomysł na frutti di mare z czarnym makaronem barwionym sephią - to połączenie zawsze się sprawdza! Składniki: opakowanie mrożonej mieszanki owoców morza (krewetki, kalmary, mule, ośmiorniczki) opakowanie (200 g) czarnego makaronu 1 mała marchew kilka czarnych oliwek 1/4 cebuli
Taste Of My Dayspecjalnie dużo, taka normalna paczka ( 200 g) starcza mi na dwa - trzy tygodnie. Uwielbiam ten smak, aromat jaki się uwalnia podczas smażenie. Nie potrzeba wielu przypraw, aby nadać wyrazu daniu, masło i mięso doskonale się uzupełniają. A jeszcze niedawno odkryłam, że smażąc na maśle, nie potrzebujemy zbyt wiele soli, to co jest w nim to już ma znaczenie(...)mięsa ,wrzucamy borowika pokrojonego w paski. przykrywamy i dusimy do miękkości. Grzyby można zamienić na inne, jakie tam mamy lub lubimy. Jarmuż oddzielamy od łodygi rwiemy na kawałki.Makaron gotujemy al dente i wprost z wody przekładamy na patelnię z mięsem. Posypujemy skórką, pieprzem i dokładnie mieszamy, aby dokładnie pokrył się sosem powstałym z resztek wody jaka spłynęła
Dieta moja pasjaspaghetti z sosem pomidorowym i oliwkami. Danie szybkie w przygotowaniu, proste i bardzo dobre. Składniki: 1 średnia cebula 7-8 łyżek oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku pół kilo pomidorów świeżych lub 1 puszka pomidorów garść listków bazylii 1 łyżeczka cukru sól pieprz 50 g czarnych oliwek 240 g makaronu spaghetti (2 porcje) Wykonanie: Cebulę siekamy w drobną kostkę
Smak mojego domualgami. Nie jest to jednak konieczne. Używajcie makaronu o najwyższej jakości :) Następnie wrzucamy do rozgrzanego wok-a z olejem kukurydzianym: grzyby Shimeji, kapustę Pak Choi oraz kiełki fasoli. Możecie użyć innego oleju. Jednak pamiętajcie, aby nie była to oliwa z oliwek, ponieważ ma zbyt intensywny smak i zmieni wyrazistość dania, które gotujemy :) Delikatnie przesmażamy pozostałe składniki. Ważne
vegetaniesałatki sałatka z ryżu, makaronu, drobiu, krewetek zielona sałata sałatki z pomidorów, z serem i mięsem różne sałatki z surowych i gotowanych składników Potrawy z jaj jajecznica, jajko sadzone, omlety omlety, jajecznica, jajko sadzone, suflety Ryby ryby gotowane, duszone i smażone ryby smażone, małże, dania jednogarnkowe z owoc
Pomysłowa kuchniaMakaron to cudowna baza do stworzenia pożywnego i pysznego posiłku. Gotowanie z nim przypomina tworzenie nowego obrazu na czystym płótnie. Jest dość neutralny, a każdy dodany do niego składnik jest niczym kolejny ruch pędzla malarza na szarym materiale. Gotowy obraz, czyli smak naszego dania, zależy od kolorów-składników, które wykorzystamy. Nieprzypadkowo wybrałam takie porównanie, uważacie, że gotowanie
PichceniomaniaWłaśnie ten powiew porwał nas do zrobienia dania delikatnego, jednak bardzo wyrazistego. A, że krewety uwielbiamy, to po prostu musiały zaistnieć ;) Składniki 2 marchewki 1 l bulionu warzywnego 1 łyżka sosu sojowego 100 g kapusty pekińskiej 2 dymki ze szczypiorem 200 g mrożonych krewetek 200 g fasoli mamut 135 g makaronu konjac 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka
R'n'G Kitchenplasterki jest wspaniałym zamiennikiem chleba czy makaronu do lasagne. Dzięki temu możemy zadbać o najbliższych podając im zdrowy i smaczny posiłek. Najważniejsze jest w nim to, że może go zjeść każdy, bez względu na to na jakiej jest diecie, a jednocześnie jest pyszny, słodki dyniowo i słony serowo. To danie jest jednocześnie szybkie i przygotowane z dbałością Składniki
Ugotowane pozamiatanewracamy do kuchni włoskiej.To danie bardzo tradycyjne jak u nas Bigos , jednak salami nadaje klimat i smaku mu ,że chce się jeść i jeść!. 400g.makaronu spaghetti sól pieprz 3 ząbki czosnku 2 papryczki chili puszka pomidorów krojonych w kostkę 150 g.salami 4 łyżki oliwy z oliwek bazylia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Makaron gotujemy al dente,odcedzamy i trzymamy w cieple.Czosnek obieramy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizajmującego więcej uwagi ;) Na szczęście takie dania potrafią być naprawdę wspaniałe i pozwalają na kreatywność ;) Makaronowa zapiekanka z jarmużem w sosie pomidorowym Składniki: 2 filety z kurczaka 1 puszka fasoli czerwonej 250 g jarmużu świeżego 2 cebule 4 ząbki czosnku 300 g pieczarek 2 pomidory sok z połowy cytryny makaron penne ser żółty kilka łyżek eliksiru - przepis
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!szukamy łatwych i szybkich pomysłów na ciepłe danie obiadowe. Dziś pragnę Wam zaprezentować niezwykle prostą w przyrządzeniu i efektowną zapiekankę uzupełnioną w bogate wita miny i minerały. Składniki: filet z kurczaka przyprawa do złotego kurczaka Knorr świeżo mielony pieprz olej – 15 mililitrów 2 pomidory 1 brokuł 2 kulki sera mozzarela makaron Garofalo – rurki Sos: śmietana 5 ząbków
Podróż w kulinariawłaściwie dlaczego zawsze serwuje się pomidorową z makaronem, ryżem, czy kluskami? Może rzeczywiście z pokrojonymi w kostkę nie smakowałaby ciekawie, ale w tej zupie połączyłam pomidorowy wywar z gotowanymi ziemniakami; powstał smakowity, gęsty, aksamitny krem o bardzo... polskim smaku! A podany w miseczkach z wydrążonych ziemniaków staje się bardzo efektownym daniem. :) Składniki: (na 4 osoby) 4 duże ziemniaki ugotowane
Kuchnia Prezydentowejchwilę przenieść się w cudowne azjatyckie klimaty. Danie wysokobiałkowe zaspokoi głód nawet mięsożerców. Składniki: 3 papryczki chilli 1 puszka ananasa 2 ząbki czosnku 10 g imbiru 2 łyżki miodu 250 ml wody 2 łyżki octu ryżowego 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Newella naturalna papryka czerwona papryka żółta papryka zielona 3 mandarynki makaron chiński Chow Mein szczypta soli Sposób przygotowania: Papryczki
Wielki apetyt