Przepis na szybki i uniwersalny sos z pieczarkami i piersią z kurczaka. Można podać z ziemniakami, makaronem czy pieczywem. Składniki: 400 g pieczarek 2 cebule podwójna
e-PrzepisyKulinarneProste danie. Łatwe i bardzo szybkie w przygotowaniu. Nie wymaga wielu składników, a mimo to pozostaje zdrowe, pełnowartościowe i sycące. Czyli obiad idealny :) Składniki (1 porcja): 50 g makaronu razowego 100 g piersi z kurczaka 150 ml sosu pomidorowego (w składzie tylko pomidory!, użyłam TEGO ) 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju rzepakowego przyprawy
Zdrowie na języku :Pminuty, aż mięso będzie dosmażone. Jeżeli sos jest zbyt gęsty można dodać nieco wody. Dorzucić makaron i pędy bambusa, zamieszać. Doprawić sosem sojowym i ewentualnie cukrem lub octem do smaku. Posypać szczypiorem. Od razu podawać. Smacznego! * Przy podwójnej porcji, zamiast białka należy dać po prostu całe jajo. ** Jeżeli używamy ananasa z puszki. Zamiast soku może być syrop. Wtedy dajemy tylko
Pełny talerzzapytać. Jeśli chcecie podać mule z pieczywem wlejcie jedną szklankę wina, jeśli do makaronu to 100 ml. Jedzenie to test na cierpliwość, bo z każdej skorupki trzeba sobie mięsko wydłubać :) Ja niebawem wrócę do nich i postaram się opracować lepsze danie, gdyż to była moja pierwsza próba, smak już znam i teraz wiem co i jak. To było pyszne
Blondynka GotujeMój sposób na wykorzystanie porosołowego bądź pieczonego kurczaka: kulki mięsne z dodatkiem warzyw i ryżu (makaron też może być). Podczas ich przygotowywania jest trochę zabawy, gdyż
Kraina Miodem PłynącaDziwi mnie ta wszechobecna niechęć do szpinaku. Dobrze doprawiony może być świetnym dodatkiem do obiadu czy makaronu a witamin i składników odżywczych ma tyle, że gdybym
Szefowa kuchniZapraszam dzisiaj na pyszną zapiekankę , nazwałam ją Wszystko co mam :) w lodówce . Przygotowałam ją z pysznego makaronu Penne Fabijańscy wykonanego z ekologicznej mąki
Sama słodycz i szczypta chiliObiad dzisiaj na zielono, pierś z kurczaka faszerowana rukolą z parowaru, 1 łyżka makaronu kokardki i 3 łyżki mrożonego zielonego groszku. Wersja obiadowa light. Pierś kurczaka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCześć Kochani, dziś mam dla Was prościutki przepis na obiad dla każdego wielbiciela brokuł:) ok 100g makaronu tagliatelle pełnoziarnistego ok 10 różyczek brokuła
Cukier&PuderNie samymi świętami człowiek żyje... dlatego postanowiłam zrobić dzisiaj przerwę i wrócić do codziennych dań. A że udało mi się ostatnio kupić w bardzo dobrej
Bernika - moj kulinarny pamietnikolej rzepakowy makaron nitki najlepiej ugotować dzień wcześniej i w przykrytej misce schować do lodówki do makaronu dodać jajko, kucharka, ostrą paprykę, ser żółty jaki masz pokrojony w kostkę, natkę pietruszki i tartej bułki tyle, aby masa była dość klejąca-zwarta / ja dałam 3/4 szklanki wszystko dobrze wyrobić ręką i odstawić na 15 minut ręką zwilżoną olejem formować kotlety obsypując
W Mojej Kuchni Lubiępowinniśmy ją jeść, bo PĘCZAK JEST BARDZO ZDROWY! Powtarzam to pewnie w każdym przepisie na danie z tą kaszą i będę jeszcze powtarzać :) Bo wszyscy jemy gołąbki z ryżem, a w chińskim ryżu niekoniecznie tyle dobrego, co w naszej kaszy. Wszyscy jemy makarony, a o kaszach potrafimy zapomnieć na długi czas. I sama nie mogę powiedzieć, żebym jadła kaszę
Kraina Tysiąca Smakówwracałam ze szkoły jadłam go właśnie z makaronem i do tego korniszon w rękę. I w zasadzie przepis, który Wam prezentuję opiera się na podobnych smakach. Jako coś ekstra mamy w nim wędzony boczek, bukiet ziół, który dodaje francuskim gulaszom charakteru i czerwone wino. Oczywiście, że musi być wino, bo to danie zawdzięczam Rachel Khoo. Moje modyfikacje są minimalne(...)założenia (niczym Joey Tribbiani z "Przyjaciół"), że cebula - dobra, boczek - jeszcze lepszy, więc po co wyrzucać składniki, które można zjeść ze smakiem :D Bez dalszych wstępów, przedstawiam Wam kolejne danie z serii "comfort food" - na jesień jak znalazł. Składniki: 250g mielonego mięsa wieprzowego 250g mielonego mięsa wołowego 70g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę 1 średnia czerwona cebyla pokrojona
W kuchni wieczoremRóżnego rodzaju klopsiki i pulpeciki to dania dosyć proste i szybkie do przygotowania. Smak ich zależy od tego, jakich dodamy przypraw i dodatków. Ja dzisiaj zrobiłam pyszne pulpeciki w sosie pieczarkowo-śmietanowym. Można je podawać z makaronem, kaszą czy ryżem. Jest to przepis, który można wykorzystywać w ciągu całego roku, ponieważ pieczarki są ogólnodostępne. Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)wlać śmietankę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Dodać wcześniej podsmażone klopsiki i dusić jeszcze na małym ogniu 10-15 minut, aż sos zgęstnieje. Gotowym daniem posypać pokrojonym koperkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichci