Zaległy przepis...te kotleciki były robione w święta..były schabowe z pieczarkami i serem ...zostało trochę podsmażonych pieczarek i szkoda było ich wyrzucić..więc zrobiłam
Moje domowe kucharzenieDziś jest piękny dzień. Pachnie już choinką, zapach pierników przenika...wszystko już wyczyszczone, wypolerowane, umyte. Można usiąść, napić się kawy i kontemplować. No i gotować. Dziś
BaRepasOlej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega 3 i dlatego używam go do smażenia, bo jest bardzo zdrowy. Roladki drobiowe z bananami z dodatkiem
Kuchnia DanusiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Roladki nadziewane szpinakiem i fetą to doskonała propozycja na obiad lub przyjęcie. Smaczne i szybkie w wykonaniu
Marta Gotujemożna dostosować do swoich potrzeb, chcąc ukontentować także tych, którzy bez mięsa nie wyobrażają sobie posiłku. Wystarczy, że najpierw, przed smażeniem warzyw, podsmażycie nieco pokrojonego w kostkę kurczaka lub indyka. A jeśli nie macie akurat pod ręką żadnego drobiu, z powodzeniem możecie wykorzystać także mięso mielone. W tym przepisie z powodzeniem również możecie skorzystać z dowolnego rodzaju makaronu. Ja wykorzystałem(...)penne, ponieważ doskonale współgra z przygotowanym sosem. Teraz w sezonie możecie wykorzystać także pomidory świeże. Ówcześnie sparzając, obierzcie je tylko ze skórki, a z resztą postępujcie według przepisu. Danie przed podaniem polecam posypać sporą garścią posiekanej bazylii i (opcjonalnie, kiedy nie liczymy kcal) dodatkową porcją parmezanu :) [foodiepress] [hide] Makaron z papryką i fasolką szparową w sosie pomidorowym Makaron
Pogotujmy.pljeszcze chwilę. Następnie dodajemy pokrojonego kurczaka, smażymy, aż straci różowy kolor. Gdy to nastąpi dodajemy osączoną z zalewy ciecierzycę oraz passatę pomidorową (ja dolałam jeszcze około 1/2 szklanki wody). Dusimy chwilę, aż sos nieco zgęstnieje. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Natkę pietruszki drobno siekamy. Połowę dodajemy do sosu, mieszamy. Resztą pietruszki posypujemy już danie na talerzu. Podajemy z kaszą
Smaki Na Talerzucukinią do miski. Pierś z kurczaka lub indyka posiekać na drobne kawałki i dołożyć do miski. Następnie wbić jajko, dodać oliwę lub olej, przyprawy i posiekany ząbek czosnku. Płatki owsiane można dodać w całości albo zmielić na mąkę. Do tego przepisu zrobiłam pół na pół ponieważ nie byłam pewna czy całe płatki dadzą radę, ale na koniec było w porządku
kuchniabellissima.wordpress.comsezonie szparagowym:) 1-2 piersi z kurczaka 1 duża cebula 100 g masła 2 łyżki mąki pęczek zielonych szparagów szkl. śmietany 18% (ja użyłam 30%) 1 żółtko kilka kromek pieczywa tostowego sól, pieprz, gałka muszkatołowa szczypiorek Oczyszczoną kurzą pierś wkładamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy do miękkości (do wody można też dać obraną, pokrojoną na mniejsze kawałki marchewkę
Smaki Na Talerzudań mięsnych , rybnych, świetnie nadaje się również na przetwory (mango można konserwować lub robić z niego dżemy). U Nas co roku z mango przygotowujemy pyszny sos chutney, który serwujemy jako dodatek do wędlin, serów lub pasztetu. Makaron w kokosowym sosie curry z mango Składniki: 400g filetów z kurczaka lub indyka
Smak mojej kuchnipojedyncza pierś z kurczaka olej, sok z cytryny carry, sól, pieprz Przygotowanie : Jarmuż umyć ( jeśli mamy świeży z ogródka ), drobno pokroić Kukurydzę osączyć, granat obrać Umyty filet z kurczaka pokroić, posypać carry, solą, ewentualnie pieprzem - usmażyć na głębokim tłuszczu (olej ze smażenia przyda się na sos ) Składniki połączyć, polać sosem. Jako sosu użyłam pozostałą oliwę ze smażenia mięsa, dodałam(...)soku z cytryny - wymieszałam i tym polałam składniki sałatki. Sałatka może być samodzielnym daniem na obiad. Więcej propozycji na www.warzywneinspiracje.pl
Proste Potrawyprzygotowaliśmy kilka, z niezbyt długiej listy dań warszawskich. Były to: raki w śmietanie, chłodnik mazowiecki na cielęcinie i wodzie z ogórków kiszonych, pyzy z Różyca, marynowane buraki, Wuzetka, której nazwa (według jednej wersji) pochodzi od Trasy W-Z, oraz kotlety pożarskie Składniki na 4 porcje: 250 g mielonej cielęciny, 2 piersi z kurczaka, 1 (50g) czerstwa bułka
królestwo garówsię dzięki temu daniu przenieść na chwilę gdzieś w deltę Nilu? Może pod piramidy? Wyobraźnia działa cuda! Labaneya to zdecydowanie numer jeden moich zup z tego tygodnia. A z propozycji Marzeny? Bardzo chciałbym spróbować cebulowej w chlebie ! I sam nie wiem, czy bardziej jestem ciekawy zupy, czy naczynia ;) Składniki: ćwiartka kurczaka (lub 3 udka
zadanie-gotowanieDlatego teraz można doprawić danie. Pozostało już tylko dodać śmietanę. Gdy uznacie,że sos jest za gęsty- możecie wlać trochę wody z ugotowanego makaronu. Ugotowany makaron wymieszałam z sosem. Na talerzu posypałam parmezanem i gotowe. Można zajadać. Smacznego! Inne propozycje z j a r m u ż e m ROLADKI Z KURCZAKIEM JARMUŻEM I KAPARAMI ZUPA KREM
potrawyregionalnewłożyć frytki. Na frytki położyć kurczaka. Przykryć startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni na ok. 10 min. do momentu rozpuszczenia się sera. Po tym czasie wyjąć, polać sosem czosnkowym, przykryć kapustą, pomidorem, ogórkiem i znów polać sosem (można polać także ostrymi sosami). Smacznego GRATULUJEMY! Zwycięzców proszę o dane do wysylki nagród na maila zkuchnidokuchni77@interia.pl Adresy
Z Kuchni Do Kuchniidealnie się komponują, przy czym danie jest proste w wykonaniu. Ja moją zapiekankę robiłam dzień wcześniej, dzięki czemu na następny dzień wystarczyło ją tylko zapiec. Podane poniżej składniki na zapiekankę wymagają dużego naczynia żaroodpornego. SKŁADNIKI około 320 g makaronu wstążki 2 małe cukinie 500 g piersi z indyka (można zastąpić piersiami z kurczaka) 300 ml śmietany 30% 2 łyżki
Passions hobbies life