Bardzo lubię bób, więc gdy tylko pojawia się na straganach młodziutki bób to pomysłów mam wiele co z niego zrobić. Tym razem
magiczna kuchnia KasiFasolka po bretońsku to jedno z moich ulubionych dań. Przy takim daniu nie ma dużo roboty i bardzo szybko się ją robi
magiczna kuchnia Kasiskrzypce. Ostrość jest wyraźna i ciekawie łączy się ze słodyczą kokosa ale zdecydowanie tym dżemem radzimy smarować kanapki bardzo oszczędnie xD Wydaje nam się, że ciekawie może urozmaicać dania obiadowe słodko-kwaśne ale i w deserach czekoladowych znajdzie swoje miejsce. Podsumowanie: Wszystkie warianty są pyszne. Dżemy kokosowe skradły nasze podniebienia a szczególnie podoba nam się fakt
Candy PandasJak wiecie naleśniki uwielbiam! ( cholera znów się powtarzam! :D ). Mówiłam to już chyba z milion razy, ale na prawdę tak jest! Naleśniki są takim daniem
Ostra na Słodkostopniach. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/drozdzowki-serem-jagodami/ MieszamWGarnku Zapisz Zapisz Zapisz Artykuł Drożdżówki z serem i jagodami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkulubię skropić wierzch pasty kilkoma kroplami oliwy. Na koniec dodajemy posiekany koperek. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-z-bobu/ MieszamWGarnku Zapisz Artykuł Pasta z bobu pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuGarnek Happycall Vacuum test zdał na 6! Dziś na ruszt wkładamy PATELNIĘ HAPPYCALL TITANIUM Sprawdzę czy jest tak genialna, jak mówią o niej na mieście! Zaczynamy
Ostra na SłodkoRobiłam już wiele rodzajów pesto: tradycyjne z bazylii , różowe z buraków , czy nieco egzotyczne z pieczonej papryki . Pomyślałam, dlaczego nie spróbować zrobić pesto z bobu? Spróbowałam
Kolizje SmakówMieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/bob-inaczej-czosnkiem-oliwa-koperkiem/ MieszamWGarnku Zapisz Artykuł Bób inaczej – z czosnkiem, oliwą i koperkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuSpaghetti carbonara z fasolką szparagową to pysznie, szybkie danie obiadowe. Gotowe w 20 minut! Do tradycyjnej wersji spaghetti carbonara dodałam trochę zdrowego akcentu w postaci fasolki szparagowej. Wyszło super! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 3 – 4 Składniki: 200 g makaronu spaghetti 100 g fasolki szparagowej (mrożonej) 100 g boczku wędzonego 1 cebula Sos: 100 ml śmietanki
KuchniaWeDwoje.pllitrze zimnej wody, wlać do zupy mieszając do lekkiego zagęszczenia, zupę dobrze wystudzić podawać z kaszą manną, ze śmietaną 12% i listkami mięty - zupa smakuje jako danie obiadowe ale też można podać na deser czy na kolację..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięczarnuszką. Pieczemy ok 25 min w 180 stopniach. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/bulki-miesem-baklazanem-cukinia/ MieszamWGarnku Zapisz Artykuł Bułki z mięsem, bakłażanem i cukinią pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuPrzyznam się, że kapustę pekińską (nie licząc sałatki gyros) używam tylko jako dodatek do dań obiadowych. Kiedy więc zobaczyłam przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej w dosyć ciekawym i niebanalnym połączeniu postanowiłam ją spróbować. Bardzo nam smakowała. 1 średniej wielkości kapusta pekińska 1 puszka mandarynek 400 g piersi kurczaka lub indyka 50 g sera gouda, startego na drobnych oczkach
Smaki Na TalerzuLubicie jak jest baaardzo zielono? A krewetki? Jeśli tak, to zdecydowanie coś dla Was ;-) Dużo szpinaku, jarmużu, liści kalarepy i bazylii, a do tego makaron pełnoziarnisty
Passions hobbies lifeZapraszam na propozycję pysznego dania obiadowego. Składniki: 3 ćwiartki z kurczaka 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 2 łyżeczki suszonych pomidorów bardzo drobno pokrojonych Przygotowanie: Mięso myjemy a następnie dzielimy na 2 części: udka i podudzia. Odcinamy tylną kość i zdejmujemy skórkę( jeśli jej nie lubimy). Jeszcze raz myjemy mięso i je osuszamy. Przyprawy razem mieszamy
słodkie i nie tylko historie kulinarne