Pikantny strogonow wołowy Tak naprawdę potrawa ta powinna nazywać się Stroganow albo Stroganoff, gdyż pochodzi od arystokratycznego rodu rosyjskiego, jednak w Polsce przyjęła się inna nazwa
Blog z ApetytemChilli z wołowiną Pikantne i aromatyczne, jednogarnkowe danie meksykańskie z mieloną wołowiną i warzywami, w sosie pomidorowym. Potrawę możemy podać z ryżem, makaronem albo ze
Blog z ApetytemNachos z dodatkami to jedno z klasycznych dań kuchni meksykańskiej. W Meksyku podaje się je z mięsem, warzywami, polane sosem, zapieczone z serem. Wersji i
nietylkopasta.plTo pyszny i bardzo prosty sposób na żeberka Mięsko wychodzi miękkie, soczyste i aromatyczne. Lekko słodki sos pysznie oblepia kawałki mięsa. Mniam! Do przygotowania potrzeba niewiele
Kulinarny S.O.S.wątróbką. Połączenie obłędne – taka sałatka sprawdzi się zarówno na obiad w ciepły, letni dzień, a także na kolację, gdy przychodzą goście. Całość jest lekka, a jednocześnie sycąca. Charakteru daniu nadaje także chałka – uwierzcie, że jest niezbędna, aby dopełnić całości. Chrupiący akcent to dodatek orzechów włoskich Taką sałatką można przekonać także osoby, które za wątróbką na co dzień(...)nadaje się zarówno do sałatek jak i krótkiego smażenia. Ma zbalansowany smak, dlatego jest odpowiednia do dań klasycznych. Ocet balsamiczny Gallo to najwyższej jakości ocet z Modeny. Dojrzewa w dębowych beczkach, nabierając słodko-kwaśnego charakteru sprawdzi się w sałatkach i daniach mięsnych. Idealny balans smaków dla malinowego vinegrette. Sałatka z wątróbką i malinowym sosem: 500 g wątróbki
Poezja smakuGold dla smaku. Chrupkami z boczku najfajniej obsypać gotowe danie. My, niecierpliwi dorzucimy je do makaronu i zniknęły wizualnie zamiast cieszyć oko. Danie pyszne. Każdy składnik czuć z osobna, a jednocześnie razem tworzą mega włoską całość. Użyte w procesie twórczym produkty marki PONTI dały niesamowitą moc. Danie aromatyczne, pełne włoskich nut... Nie ma się co dziwić(...)która zaskakuje świeżością aromatycznej bazylii i orzechowym delikatnym smakiem potwierdza autentyczność i wybitną jakość tego produktu. Pesto z bazylią Ponti świetnie smakuje z makaronem, ale również jako składnik dań mięsnych, rybnych, sałatek a także do smarowania grzanek... ... Dojrzałe, czerwone włoskie pomidory suszone w promieniach sycylijskiego słońca ( słodko-kwaskowaty lekko dymny smak) zanurzone w najw yższej jakoś ci aksamitnym oleju
Kuchnia po mojemuKurczak zapiekany z makaronem w sosie szpinakowo-serowym Pyszny obiad z piekarnika. Soczysty filet zapiekany z makaronem w kremowym i aromatycznym sosie śmietanowym ze szpinakiem. Palce
Blog z ApetytemDziś przygotowałam gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami. Taki gulasz to potrawa kojarząca się z chłodnymi miesiącami jak luty czy listopad. Mamy czerwiec, a za oknem
Kuchnia z widokiem na ogródFileciki w kremowym sosie serowo-ziołowym Delikatne, kruche i soczyste mięsko z kurczaka duszone w pysznym i aromatycznym sosie z dodatkiem warzyw, sera i śmietanki. Super
Blog z ApetytemLazania z cukinią Pyszna i prosta mięsno-warzywna zapiekanka. Super obiad dla całej rodziny. Polecam! Składniki: 0,5 kg mięsa wieprzowego mielonego 1 cukinia
Blog z ApetytemIndyk z ciecierzycą i cukinią w mleku kokosowym to moja propozycja na pyszny i szybki obiad jednogarnkowy. Polecam! Składniki: 1 słoik ciecierzycy 500 g 600
magiczna kuchnia KasiDzięki zachodzącym wówczas procesom czarny czosnek charakteryzuje się kilkukrotnie wyższą zawartością przeciwutleniaczy, przyjemnym smakiem i brakiem ostrego, drażniącego zapachu. Możesz rozsmarować go na chlebie, dodawać do zup i dań mięsnych oraz sałatek i sosów sałatkowych. Ma lekko pikantny i karmelowy posmak, przypominający suszoną śliwkę. Więcej informacji na jego temat znajdziesz na stronie czarny-czosnek.pl Biała fasola - jest bogatym źródłem witamin
Cztery FajeryAmerykańskie kotleciki drobiowe Smakują jak znane i lubiane nuggetsy. Są chrupiące z zewnątrz i soczyste oraz mięciutkie w środku. Możemy je podać w towarzystwie frytek lub
Blog z Apetytemtego pesto jest gęsta i oleista. Smak jest bardzo intensywny, dość słony, z wyczuwalnymi kawałkami orzeszków. To pesto świetnie się nada do kanapek, ciasta francuskiego, jako składnik do dań mięsnych a także do sałatek. Chleb z dodatkiem pesto wyszedł bardzo smaczny, a przepis jest baaardzo prosty. Polecam Składniki: – 400g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 250ml ciepłego kefiru
Smaki Armine