Jakiś czas temu dostałam pytanie, czy mam przepis na odwrócone gołąbki. Tak się składa, że moja Babcia robi najlepsze. Wzięłam od niej szczegółowe instrukcje, ale wstrzymywałam
Pink EnvelopeNuggetsy pieczone w piekarniku, czyli popularny fast food w wersji dietetycznej. :-) Możemy jeść je bez wyrzutów sumienia, bo do ich przygotowania w ogóle nie dodajemy oleju
Szefowa kuchniNa dzisiejszy obiad polecam pyszne bitki z karkówki. Mięso jest bardzo kruche i rozpływa się w ustach. Bitki można podawać z ryżem lub ziemniakami. SKŁADNIKI: ½ kg
Tradycyjna kuchnia KasiFasola Jaś - mam wrażenie, że jest nieco zapomniana. Żyjemy szybko, często gotujemy w pośpiechu i wybieramy szybsze opcje, w tym przypadku fasolkę z puszki. To zrozumiałe
Szefowa kuchniTłusty, niezdrowy i mocno kaloryczny - taki zazwyczaj jest kebab, którego jemy na mieście. W moim mieście są dziesiątki punktów, w których jest sprzedawany a naprawdę smaczne
Szefowa kuchniPrzyznam szczerze, że do ostatniej chwili bałam się efektu tego eksperymentu. Okazało się, że niepotrzebnie. Smak sosu jest oryginalny i niepowtarzalny, z pewnością warty wypróbowania, ale
Szefowa kuchniWieprzowe zrazy, którym smaku dodają suszone pomidory, cebula i czosnek. Pesto i ser pleśniowy podczas duszenia przenikają przez mięso i razem z sokiem pomidorowym tworzą wspaniały
Trzeci talerzNa dzisiejszy obiad polecam pyszne faszerowane udka z kurczaka. Można je podawać z ziemniakami lub ryżem. SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka, 15 dag pieczarek, ½ cebuli
Tradycyjna kuchnia KasiRoladki są proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Mięso jest kruche, a pozostałe składniki nadają mu wyrazistości.
Symfonia smakowaSKŁADNIKI: 600-800 g wołowiny na gulasz 1 opakowanie 450 g mrożonej mieszanki warzyw chińskich 50 g grzybów mun TaoTao 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao
ClauditteMissCookingMięsna rolada z nadzieniem ze szpinaku i fety nadaje się do obiadu, jako samodzielna przystawka lub jako dodatek do chleba. Dobra zarówno na ciepło, jak i
Trzeci talerzDelikatna mięsna rolada z nadzieniem z kurek i fety. Sprawdza się jako mięso obiadowe, jak i samodzielna przystawka lub odatek do chleba. Dobra zarówno na ciepło
Trzeci talerzSKŁADNIKI: 4 ćwiartki z kurczaka 1 opakowanie włoszczyzny mrożonej (może być jak najbardziej świeża, mnie na galaretę ochota naszła wczoraj wieczorem i miałam tylko mrożoną) 1/2
ClauditteMissCookingKarkówka przygotowana w ten sposób jest bardzo mięciutka, wprost rozpływa się w ustach, a dzięki temu ,że od samego początku jest pieczona z papryką, pieczarkami i
Kuchnia z widokiem na ogródDo schabu, który bardzo lubimy dodałam zasmażane warzywa od Orzech , które również bardzo polubiliśmy a jedliśmy je po raz pierwszy. I muszę zaznaczyć, że na pewno
Szefowa kuchni