Kotlety jagnięce z czosnkiem i rozmarynem w sosie z grzybów leśnych

Kotlety jagnięce z czosnkiem i rozmarynem w sosie z grzybów leśnych

Kotlety jagnięce z czosnkiem i rozmarynem w sosie z grzybów leśnych

Dzisiaj przedstawiam jagnięcinę - w Polsce niedoceniana, trudna nawet do kupienia. Od pewnego czasu pojawia się w jednym ze sklepów sieciowych. Z baraniną spotykałam się od lat dziecięcych dosyć często, a dzisiaj jak nadarzy się okazja. Dobrze doprawiona baranina czy jagnięcina jest bardzo smaczna i właśnie tak mój mąż stal się jej miłośnikiem. Składniki: 4 kotlety jagnięce 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli ¼ łyżeczki pieprzu olej Garść suszonych grzybów leśnych ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.