Golonki pieczone w takiej marynacie są smaczne, soczyste i aromatyczne, najlepiej smakują podane z pieczonymi ziemniakami surówką. Składniki: 2 golonki indycze Marynata: 1 łyżka musztardy miodowej
Bajeczna KuchniaPolędwiczka w takiej formie jest doskonała na obiad na ciepło, jak również na zimno na kanapki. SKŁADNIKI 1 polędwiczka wieprzowa, 2 łyżki musztardy, 1łyżeczka majeranku, ½ łyżeczki
słodki bratekLubię ozory czy to wieprzowe czy wołowe jednakże jest z nimi trochę zabawy i nieczęsto je robię. Jednak jak już zrobię to smak i aromat roznosi
Moje Małe CzarowanieTaki gulasz często przyrządzam na obiad jako dodatek do kaszy, tym razem podałam go z kaszą owsianą. Jest bardzo smaczny, warzywa nadają mu delikatnego smaku. Składniki
Bajeczna KuchniaSoczysta karkówka na moim wielkanocnym stole w tym roku wylądowała. Karkówka tak pieczona jest aromatyczna i bardzo soczysta a kremowy sos pomidorowo - miodowy nadaje mięsu charakteru
Moje Małe CzarowanieBoczek pieczony w majeranku i czosnku piekę kilka razy do roku, bardzo go lubimy. Obowiązkowo pojawia się na święta. Miękki, aromatyczny, doskonały jako domowa wędlina na
Kuchnia z widokiem na ogród800 g mięsa wołowego – łopatka, biodrówka, 1 sucha bułka, bulion, 2 małe jajka, 50 g pestek słonecznika, 170 g posiekanej cebuli, 2 łyżki posiekanych liści czosnku
królestwo garówPodroby to chyba jedna z najmniej docenianych rzeczy w gastronomii. Przynajmniej tej domowej. Znam mało osób lubiących wątróbkę. Jeszcze mniej lubiących nerki, płucka, ozory. Ci, którzy
Jacob TastesNa świąteczny obiad proponuję pyszne zrazy z karkówki. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach. SKŁADNIKI: 700g karkówki
Tradycyjna kuchnia KasiJuż nie wiem jak mam pisać, znowu pycha ??? Nic innego nie mogę powiedzieć, ponieważ to jest naprawdę dobre. Przygotowanie niezwykle proste, a smak super. Piersi indycze
Kuchnia PokoleńTen wpis będzie wyglądał trochę inaczej, ponieważ nie będzie całkowicie zakończony. zachęcam wszystkich do przygotowania schabu razem ze mną, no może z jednym dniem poślizgu Ten
Kuchnia PokoleńRating: Jak przygotowuję kotlety mielone to zawsze według standardowego przepisu na kotlety mielone. Tym razem postanowiłam skorzystaćz przepisu mojej mamy, a dokładniej z dodatku do Przyjaciółki
Magiczny Garnekgotować 1 -2 minuty od zagotowania, uważać aby nie przegotować. Nie wkładać naraz za dużo klusek, powinny swobodnie pływać. W czasie gotowania zwiększą swoją objętość. Podawać do zup, dań warzywnych, mięsnych. Podałam z kaczką teriyaki. zastawa
królestwo garówSKŁADNIKI 50 dag polędwiczek wieprzowych 40 dag boczku surowego wędzonego jedna czerwona papryka Czytaj więcej »
Przepisy KulinarneNa dzisiaj proponuję roladki z kurczaka z baleronem. Proste w wykonaniu, mogą zastąpić typowe zrazy. Jednak znacznie szybciej się je robi. Oczywiście można dodać do nich
Smaki Ewy