Favorite Zrobiłam ten obiad dziasiaj przed pracą. Nie miałam dużo czasu, więc musiałam wymyśleć coś szybkiego. Wszyszło super, mam to jedzonko w pracy i bardzo mi
Kuchnia PokoleńBędąc na diecie o niskim indeksie glikemicznym często mam ochotę na mielone, przygotowałam je z dodatkiem pestek dyni i bułki tartej pełnoziarnistej. Wyszły bardzo smaczne i
Bajeczna KuchniaZapraszam na przepis z mojej ulubionej kategorii: mało pracy, duży efekt 🙂 Polędwiczki upieczone w panierce z płatków migdałowych Są chrupiące i delikatne, dlatego stały się ostatnim
WiszniówkaPyszne kąski z piersi kurczaka jako dodatek do frytek czy ziemniaczków ;) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka papryka słodka 1/2 łyżeczki szczypta ostrej przyprawa do kurczaka
Gotowanie...to proste !Roladki ze schabu można przygotować na wiele sposobów i nadziać różnymi farszami. Dzisiaj pomysł na smaczne nadzienie ze szpinaku, twarogu, czosnku i marchewki.
Kulinarne Fantazje MarioliKupując żeberka, najlepiej wybierać dość chude i mięsiste kawałki. Można je dusić, zapiekać, marynować i piec. Ja najpierw dusiłam je pod przykryciem, a później piekłam. Warto
Kulinarne Fantazje MarioliMożna to mięso upiec w piekarniku lub jak ja w garnku do wolnego gotowania. Mięso z takiego garnka gotuje się bardzo wolno nawet do 4-5
Kuchnia Pokoleń600 g młodych ziemniaków, 100 g świeżo łuskanego groszku (z ok. 300 g w strąkach), 50 g młodego groszku cukrowego w strączkach, 300 g fasolki szparagowej
królestwo garówJeżeli szukacie przepisu na miękką, soczystą karkówkę do obiadu lub smaczne domowe mięsko do kanapek, to dobrze trafiliście :) Mój przepis, rodem z Głogowa Małopolskiego* (tak, to
Trzeci talerzU nas nie za bardzo popularne mięso, a szkoda. Jest pyszne i bardzo zdrowe mięsko. Znowu problem zdjęciami, chciałam zrobić więcej, ale nie zdążyłam. Mój blog
Kuchnia PokoleńZrobiłam tą zapiekankę dla moich gości, zniknęła cała, a jest to duża porcja. Jedli, aż in się uszy trzęsły Dosyć pracochłonna ta zapiekanka, ale warto. Jest
Kuchnia PokoleńNiedawno kupiłam bakłażana o kształcie piłki. Wykorzystałam go do zrobienia roladek. W sumie nie ma to większego znaczenia jaki jest jego kształt, smakuje tak samo. Roladki
Smaki EwyPropozycja na dziś to mięso do obiadu albo jak wolicie do chleba. I tak i tak jest znakomite bo wypróbowałam. Duży kawał schabu wystarczy rozciąć na
Moje Małe CzarowanieTo już dziś! Kolejny mecz naszej reprezentacji na Euro2016. Okazując im wsparcie, jem na obiad rosół – tak, jak oni robią to codziennie (jeśli wierzyć słowom
WiszniówkaTakie właśnie szaszłyki robiłam po raz pierwszy i napewno nie ostatni. Dzięki marynacie są bardzo aromatyczne i mają naprawdę niewiele kalorii. Przygotowane w ten sposób szaszłyki
Pobite gary Barbary