Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na schab w nieco innym wydaniu, w formie rolady z nadzieniem z pieczarek i suszonych pomidorów. Taką roladę możecie podać na
Marta GotujePyszny obiadek u mojej synowej. Smakowało nam bardzo. Polecam Mozzarellę rozerwać na drobniutkie kawałki wsypać mąkę i natkę pietruszki, wymieszać. Piersi kurze umyć i osuszyć, doprawić
Kuchnia PokoleńŚwięta, święta i po świętach. Niby wiosna, a za oknem jakby zimowo. Dziś przeprosiłam się z rękawiczkami, a przecież już prawie lato mieliśmy. No cóż pogoda
Przysmaki KarolkiTaki klops, że palce lizać! Pomysłów na kloplsa, czyli pieczeń rzymską jest tyle, ile głów, które pomyślą nad tym, co schować w środku… i czy
KucharzycaŚwięta święta i po świętach , szkoda że ten czas tak szybko leci,ale ja jeszcze mogę sobie trochę poleniuchować bo mam urlop,i
Mój SmakWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na schab w nieco innym wydaniu, w formie rolady z nadzieniem z pieczarek i suszonych pomidorów. Taką roladę możecie podać na
Marta GotujePo świętach taki pyszny obiad u mnie. A co u Was na poświątecznych stołach? Idealny gulasz z rostbefu wołowego i dodatkowo brązową, chrupiącą soczewicą, ogórkiem kiszonym
Moje Małe CzarowanieJeśli macie dziczyznę to polecam takie żeberka na obiadek. Żeberka pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą, pierzem i majerankiem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na
Kuchnia PokoleńWitam wszystkich dziś bardzo serdecznie , u mnie pogoda za oknem jest fatalna , wiatr , zimno i deszczowo , nie chce się z domu wychodzić
Mój SmakKurczak w sosie pomidorowym i placki z kaszy jaglanej z kapustą kiszoną. Cudowne połączenie. Placki można zjeść bez dodatków, z sosem, bez sosu, na obiad i
KucharzycaTaki obiadek można podać z ziemniakami, ryżem, makaronem czy kaszą. Duży wybór można sobie wybrać co kto lubi. Przygotowanie kurczaka – piersi kurze pokroić podłużne grube
Kuchnia PokoleńNa wielkanocnym stole obok jajek i szynki króluje biała kiełbasa. U nas bywa domowa, bez zbędnych dodatków, tylko mięso i naturalne przyprawy, taka jest
Smaczne ZdroweTakie zapiekanki uwielbiam, nic trudnego nic dziwnego a do tego pyszne. Ziemniaki oskrobać i pokroić w plasterki o grubości 2-3 mm. Ugotować je w osolonej
Kuchnia PokoleńKarol Okrasa w swoim programie kontynuuje kulinarną podróż po Wielkopolsce, a dokładniej w folwarku w Wąsowie. Opowie o jednogarnkowej potrawie zwanej po niemiecku eintopf, w spolszczonej
WojnaNaSmaki.pl