dania mięsne - 13801 przepisów (strona:295/921)

Polędwiczki Belzebubki 133

Polędwiczki Belzebubki Jednym z najcenniejszym gatunków mięsa wieprzowego jest polędwiczka, która jest bardzo delikatna i szlachetne. Szybka w przygotowaniu oraz bardzo smaczna. Składniki na marynatę: ·  

Kulinarna Chwila
Indyk Tikka Masala 135

Składniki: 750 g mięsa z indyka- pokroić na kawałki około 2 cm Marynata: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka kardamonu 1 łyżeczka

ClauditteMissCooking
Zrazy od Szwejka 110

Zrazy od Szwejka Takie zrazy najlepiej smakują z kluskami Śląskimi lub kopytkami. Składniki: ·        1 kg schabu ·     

Kulinarna Chwila
Świąteczne udka 6447

Świąteczne udka W okresie zimowym jak również świątecznym, wykorzystujemy kapustę. Kapusta kiszona zawiera dużo witamin co zwiększa naszą odporność. Proponuje pyszny farsz do nadziewania delikatnego mięsa

Kulinarna Chwila
Schab z brukselką 127

Schab z brukselką Pieczone mięso ze schabu, nadziewane brukselką i mozzarellą w pysznym sosie musztardowym. Składniki: ·        ½ kg schabu ·   

Kulinarna Chwila
KIEŁBASKI W GLAZURZE GRILLOWANE Z MIELONYM MIĘSEM 184

  Wspaniałe ,pachnące tymiankiem kiełbaski ,nadziewane mielonym mięsem, zapiekane w naczyniu żaroodpornym, ale można je piec na grillu i są smaczniejsze.Sezon na grilla uważam rozpoczęty...! 6

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Letnia patelnia – szybkie danie jednogarnkowe! 139

Letnia patelnia – szybkie danie jednogarnkowe! Szybki, niedrogi i bardzo smaczny letni obiad, który w całości przygotujemy na jednej patelni (lub w szerokim garnku). Danie poza mięsnym akcentem w postaci kiełbasy i wędzonego boczku, zawiera soczyste i pyszne warzywa, które o tej porze roku są najlepsze, czyli młodą kapustę, cukinię, paprykę, ziemniaczki, marchew oraz świeże zioła. Polecam(...)doprawiamy jeszcze do smaku i posypujemy posiekanymi ziołami *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA

Blog z Apetytem
Kolorowe polędwiczki w sosie serowym 126

Kolorowe polędwiczki w sosie serowym Delikatne, kruche, soczyste mięso, faszerowane pieczarkami i papryką. Składniki: ·        1 polędwiczka wieprzowa ·    

Kulinarna Chwila
Soczysta grillowana karkówka 46

Soczysta grillowana karkówka Kruche, miękkie i bardzo smaczne mięsko, które możemy upiec na grillu, na patelni grillowej lub w piekarniku. Przepis na marynatę jest prosty, a

Blog z Apetytem
Karkówka z sosie cebulowo- chińskim 79

  Karkówka z sosie cebulowo- chińskim Delikatne, aromatyczne mięso z karkówki wieprzowej z dodatkiem cebuli i pieczarek z nutką smaku chińskiego, to doskonała propozycja na sobotni

Kulinarna Chwila
Kieszonkowy rarytas 173

Kieszonkowy rarytas Pyszne, soczyste, rozpływające się w ustach fileciki z kurczaka. Szybkie wykonanie, bardzo ładnie wyglądają na stole. Składniki: ·        2

Kulinarna Chwila
Schab w grzybkach 170

Schab w grzybkach Nic lepszego nie ma jak mięso w aromatycznym sosie z leśnymi grzybami. Składniki: ·        ½ kg schabu ·   

Kulinarna Chwila
Sójka mazowiecka – pieczone pierogi z kaszą jaglaną, grzybami i kapustą 186

Na te pieczone pierogi z kaszą natrafiłam w czasie lektury książki ” Polska kuchnia regionalna”, której recenzja wkrótce na blogu Po prawdzie, jestem z Mazowsza

Mieszam w Garnku
Kurczak pieczony 143

Kurczak pieczony, jeden z moich ulubionych. Mi osobiście, kurczak kojarzy się z niedzielnymi obiadami jeszcze z dzieciństwa. Oczywiście, kurczak obowiązkowy był poprzedzony rosołem z makaronem. Na

Mieszam w Garnku
Mój tata wymiata !!! Rodzinne gotowanie. Zdrowe kotleciki z indyka. 165

ułatwia przyswajanie pokarmu, znosi wzdęcia i nadfermentację, zwalnia napięcie mięśni gładkich przewodu pokarmowego. Ziele cząbru ma zapach macierzanki i wchodzi w skład pieprzu ziołowego. Służy jako przyprawa do konserw mięsnych i jarzynowych. Właściwości i zastosowanie lubczyku Już od bardzo dawnych czasów znane są niemalże magiczne właściwości tej rośliny. Używana jest przede wszystkim w trzech dziedzinach: kulinaria, ziołolecznictwo oraz kosmetyka. Ziołolecznictwo(...)się zwłaszcza podczas letniego grillowania. Mięso wystarczy dzień wcześniej zanurzyć w zalewie na bazie oliwy z oliwek, a na następny dzień wrzucić na ruszt. Trudno o zdrowsze i smaczniejsze danie. Przykładowa zalewa może składać się z: oliwy z oliwek, miodu, musztardy i czosnku granulowanego. Mięso bardzo dobrze smakuje upieczone w domowym piekarniku, najlepiej w rękawie do pieczenia. Wszystkie płyny

ClauditteMissCooking